reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Ja Cię doskonale rozumiem. Też ciągle o tym myślę. Mam już skończone 38 lat.
Wokół mnie sporo dziewczyn w tym lub starszym wieku rodziły i wszystjo było ok.
Cały czas sobie w myślach tłumaczę, że będzie ok.
Ale wiem też że jak się będzie zbliżał termin badań to będę cała w stresie.
Cały czas myślę o nas wszystich i trzymam kciuki :):):)

Tez tak mam, wyniki bede miala w piatek albo w poniedzialek i juz po scianach chodze ze stresu. Moj lekarz powiedzial mi na ostatnim usg ze wszystko w porzadku , w normie.

reklama
A jak to jest z tymi oscypkami można je jeść czy nie ? Czytam w necie i są podzielone opinię .

A to mój niewyraźny dzidziolek [emoji23][emoji7]
IMG_20190220_211209.jpeg

Oscypa bym zjadła :D najlepiej na ciepło z żurawinką :D mam swoją ulubioną bacówkę w Zakopanym na polanie biały potok (polecam!), robią najlepsze prawdziwe takie hmmmm :D tylko cholera wypas owiec zaczyna się od kwietnia/maja :p to nie ma co jechać jeszcze :D

Dziewczyny czytam tak o tych prenatalnych i to chyba zupełnie co innego niż tutaj w Niemczech. Bo tutaj prenatalne to test z krwi. Tylko. Byłam dzisiaj i samo badanie prenatalne to test z krwi i na wyniki czekam aż 7 dni. A wy tu piszecie o kościach nosowych itd. i tak się zastanawiam co to za badanie wy miałyście. Bo ja dzisiaj pytałam czy usg też się liczy do tych badań, to od razu mi powiedziano, że nie. Usg miałam zrobione oczywiście ale takie jak zawsze pod katem jak dziecko urosło, jak serduszko bije, czy łożysko i pępowina się rozwinęły. A tu czytam i czytam i zupełnie się nie odnajduje.

Badanie usg szczegółowe na wszystkie organy robią tutaj dopiero w od 19 tygodnia ciąży.

Dzisiaj na usg moje maleństwo miało 4.89 cm - 11t5d. Ruszało się strasznie mocno, aż mi się płakać chciało jak te rączki i nóżki machały, serce jak dzwon bije, tutaj nie mówią jakie ma tętno. Jak jest wszystko w porządku to nie informują o tym. Także jestem dobrej i spokojnej myśli.

Oscypa bym zjadła :D najlepiej na ciepło z żurawinką :D mam swoją ulubioną bacówkę w Zakopanym na polanie biały potok (polecam!), robią najlepsze prawdziwe takie hmmmm :D tylko cholera wypas owiec zaczyna się od kwietnia/maja [emoji14] to nie ma co jechać jeszcze :D

Ale narobiłam smaczka [emoji39] może coś wywacham xd

reklama
Ja w Zakopanym jestem kilka razy do roku, bo wspinamy się z mężem razem zawsze i za każdym razem mam pełną torbę oscypków ze sobą :p Jak byłam w pierwszej ciąży w 6mcu to robiłam trasy po 15 km w górach, unikałam tylko tych łańcuchowych/wspinaczkowych tras :p ale tam gdzie ich nie było to z brzuchem parłam w górę :p
Córka pierwszy raz była ze mną na plecach na Babiej Górze jak miała 8mcy, potem Śnieżka, Zakopane kilka szczytów kilka razy i Beskidy nasze śląskie takie mniejsze. Także ja góry wprost kocham i córka razem z nami śmiga od małego. Czekam na kolejne bobo to będziemy łazić w czwórkę :D

A żeby sobie poprawić humor własnie kupiłam bilety do Londynu w marcu :D

Do góry