reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Dziewczynki udanych wizyt [emoji8] już nie mogę doczekać się sprawozdań ;)

Znacie jakieś sposoby na zaparcia? Zaraz pęknę a w łazience po to ostatni raz byłam w weekend :(

Dziewczynki udanych wizyt [emoji8] już nie mogę doczekać się sprawozdań ;)

Znacie jakieś sposoby na zaparcia? Zaraz pęknę a w łazience po to ostatni raz byłam w weekend :(
Na mnie zawsze działają jabłka, ale pewnie kazdy organizm inaczej reaguje. Tez niestety teraz mam takie problemy.

Ann89 w poprzedniej ciazy jadłam wegiel w tabletkach bo mi tak ginekolog poradził. W gorszej sytuacji jest tak syrop ale nie pamiętam nazwy który można w ciąży który ma pomagać i ewentualnie czopek glicerynowy.

Nie wiem, czy pijasz kawe, ale probowalas? ;)
Raz na jakiś czas czarną sypaną, bo często mnie odrzuca na sam zapach. O ukochanym latte czy kawie z ekspresu juz nawet nie marzę bo źle to się kończy [emoji24] a przed ciążą potrafiłam z 5 kaw wypić. I nigdy też nie miałam problemu z zaparciami.

Raz na jakiś czas czarną sypaną, bo często mnie odrzuca na sam zapach. O ukochanym latte czy kawie z ekspresu juz nawet nie marzę bo źle to się kończy [emoji24] a przed ciążą potrafiłam z 5 kaw wypić. I nigdy też nie miałam problemu z zaparciami.
Ale to wlasnie o tym mowie. Na zaparcia mojej przyjaciolce (ja na szczescie nie mam) pomaga kilka lykow kawy ;)

reklama
Niestety zaparcia to zmora pierwszych tygodni, ja miałam tak koło 6 tc myślałam ze mi brzuch pęknie, nic nie pomagało :( zwróć się do ginekologa o pomoc, jeśli chcesz mogę napisać smsa do mojej z pytaniem [emoji39]

Do góry