reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Ja też bym chciała aby mój ze mną był, ale jak narazie zawsze jest w pracy :(, jak wszystko będzie ok to na prenatalne powiedział, że weźmie sobie wolne i ze mną pojedzie.
Dziewczynki która dziś wizytuje? Ja mam o 10.20 proszę o trzymanie za nas kciuków ;) dziś 9+6 więc dzidzia powinna być już duża.

Mam pytanko chyba do dory z tego co pamiętam, jaki jest koszt takiego porodu sn w prywatnej klinice? Też zastanawiam się nad położną ale to moje pierwsze dzieciątko i nie mam pojęcia do kogo z tym uderzyć :(
Powodzenia kochana trzymamy kciuki
Koszty porodu w prywatnych klinikach zależą od kliniki w każdej są inne SN jest tańszy od CC nawet różnica 1000 zł. SN to podejrzewam koszt 1800-2800 ale nie wiem bo ja miałam CC.Jak rodziłam 12 lat temu to tez była różnica pomiędzy 6 lat temu a teraz jest jeszcze inaczej. W prywatnych są tez pakiety można wybrać pokój o podwyższonym standardzie jednoosobowy a nawet apartament jeśli chce się żeby np mąż zanocowal. U mnie w klinice jest nawet gabinet medycyny estetycznej.

Ostatnia edycja:
Ja też bym chciała aby mój ze mną był, ale jak narazie zawsze jest w pracy :(, jak wszystko będzie ok to na prenatalne powiedział, że weźmie sobie wolne i ze mną pojedzie.
Dziewczynki która dziś wizytuje? Ja mam o 10.20 proszę o trzymanie za nas kciuków ;) dziś 9+6 więc dzidzia powinna być już duża.

Mam pytanko chyba do dory z tego co pamiętam, jaki jest koszt takiego porodu sn w prywatnej klinice? Też zastanawiam się nad położną ale to moje pierwsze dzieciątko i nie mam pojęcia do kogo z tym uderzyć :(
W Warszawie w granicach 9-16 k za cesarkę (bo ja nie moge miec naturalnego, wiec nie sprawdzalam innych, ale podejrzewam, ze połowa tej kwoty). Ale są super kliniki poza Warszawa (ja bede rodzic w miescie rodzinnym, oddalonym od warszawy poltorej h drogi) i tam porod bedzie mnie kosztowal 3,5 k, a kazda wizyta co miesiac koszuje 180 zl (w tym badanie ginekologiczne i USG).

Hej hej :)
@Kara88 ale duży bobas!!! :D
@Agnieszka kw dobrze ze wszystko ok :)
@Paula1986.. wspolczuje tego szpitalnego wiktu :/
No to naliczyłam tych wizyt 3 na dzisiaj? Trzymam kciuki za wszystkie :D No i chyba pierwsze tutaj prenatalne prawda? ;)
I jutro w Walentynki chyba tez sporo będzie się działo :) a ja jeszcze 2 tygodnie czekania, chyba mnie pokręci, hihi!

W Warszawie w granicach 9-16 k za cesarkę (bo ja nie moge miec naturalnego, wiec nie sprawdzalam innych, ale podejrzewam, ze połowa tej kwoty). Ale są super kliniki poza Warszawa (ja bede rodzic w miescie rodzinnym, oddalonym od warszawy poltorej h drogi) i tam porod bedzie mnie kosztowal 3,5 k, a kazda wizyta co miesiac koszuje 180 zl (w tym badanie ginekologiczne i USG).
Czemu nie możesz SN? Ja tez nie mogłam SN mam dysplazje szyjki a potem w drugiej ciąży lekarz już nie zakładał nawet nawet SN zreszta mały mie odwrócił się główka. U mnie tez CC od 3500 w zwyż zależy co sobie odbiorę ja chce pokój rodzinny żeby dzieci mogły długo zostać i sama
Wizyty masz niedrogie u mnie 290 zl

Ja jestem z Podlasia i turaj szpitale są na tak okropnym poziomie ze powiem szczerze ze bałabym się rodzic w szpitalu. Dużo się słyszy o zaniedbaniu o podduszeniu i o niechęci do robienia CC. Moja koleżanka z bliźniętami chodziła prywatnie do szpitalnego dr umówiła się ma CC poród wcześniej inny lekarz i kazali rodzic SN gdzie bliźniaki to już wskazanie do CC. Ja sama jestem dzieckiem z zaniedbania lekarskiego urodzona z 1 pkt apgar. Wiem ze są i dobre szpitale ale ja nie spotkałam się z takim miejscem niestety
A jak leżałam na patologii w drugiej ciąży z ZUM to dostałam antybiotyk 3x dziennie co 4h jednego dnia bo chyba pani pielegniara się pomyliła. To się nazywa opieka

Czekam na wieści z wizyt [emoji5][emoji177] powodzenia kochane!

@Paula1986.. haha taki luksus, nie pogadasz. Gdzie tak pięknie karmią?
Ja w zeszłym roku jak leżałam to śniadanie tez było ubogie, ale obiadu były całkiem smaczne. Najbardziej lubię kawę zbożowa w szpitalu mmmmniam

reklama
Czemu nie możesz SN? Ja tez nie mogłam SN mam dysplazje szyjki a potem w drugiej ciąży lekarz już nie zakładał nawet nawet SN zreszta mały mie odwrócił się główka. U mnie tez CC od 3500 w zwyż zależy co sobie odbiorę ja chce pokój rodzinny żeby dzieci mogły długo zostać i sama
Wizyty masz niedrogie u mnie 290 zl
2 dni temu mialam miec operacje kregoslupa :) Nie moge z taka wada rodzic naturalnie, wiec nawet sie nad tym nie zastanawiam
A gdzie chodzisz na te wizyty? wWarszawie? i czy to jest sama wizyta/konsultacja, czy razem z badaniami?

Do góry