dziekujeJedno espresso ma ok 200mg kofeiny i to jest bezpieczna ilość w ciąży więc jedno espresso dziennie możesz
reklama
marii19
Fanka BB :)
Sorki mój błąd, jedno espresso ma ok 60mg kofeiny a bezpieczena dawka w ciąży to 200mg dziennieale taka zwykła? mocna? w sensie np mala espresso moge?
czyli ze moge 3?Sorki mój błąd, jedno espresso ma ok 60mg kofeiny a bezpieczena dawka w ciąży to 200mg dziennie
jurkovska
Czy są tutaj mamy które chodzą na wizytę do gina prywatnie i na NFZ??
JA narazie tak chodze i właśnie dzisiaj ide do rodzinnego po skierowania na usg tarczycy i krew, mam nadzieje, że mi wypisze bez problemu
jurkovska
Mam do Was znowu dziwne pytanko Szczególnie do mamusiek co już były w ciąży. Czy myślicie że pójście na koncert jest dobrym pomysłem? Będę wtedy w na początku 19 tc. Oczywiście myśle o miejscach na trybunach no ale korci mnie płyta chociaż to byłoby chyba ryzykowne 2 trymestr podobno najlepszy więc... czy taka głośna muzyka może zaszkodzić dzidzi? A może któraś z Was była na koncercie w ciąży?
Mamadwojki27
Zaangażowana w BB
Wiesz co ten do którego się zapisałam to maruda nie lubi jak kobieta ma więcej niż dwoje dzieci i wiem że będzie mi marudził ale mam to gdzieś mogłabym u niego tylko zostać i prowadzić ciążę bo specjalista jest dobrym oprócz marudzenia ale zobaczę jak mnie potraktuje po 5 miesiącach przerwyBo mnie ostatnio moja na NFZ po prostu wkurzyła...chodzę do niej od 8 lat, ale jej podejście ostatnio mnie zdenerwowało i tyle[emoji16]
czarnulka28
Dziewczyny teraz prywatne wizyty a i tak się czeka w kolejce. Ja to na NFZ to nawet dzieci nie prowadzam mimo ze mam teściowa w przychodni. Wszędzie chodzę prywatnie dzieci leczę prywatnie a komfort jak dla mnie delikatnie lepszy niż na NFZ. Teraz wszystko jest gowniane. Nawet prywatne porody nie są takie jak kiedyś a komfort jest tylko estetyczny tak naprawdę. A badania z tego co się orientuje to i tak są płatne wszystkie na NFZ to co tylko morfologię chyba można prywatnie zrobić a ile się pewnie nachodzić trzeba przy tym
marii19
No dwa spokojnieczyli ze moge 3?
czarnulka28
W pierwszej ciąży chodziłam do prywatnej kliniki płaciłam za każda wizytę wyniki potrafiłam czekać po kilka godzin jak było np dwóch lekarzy i akurat trafił się poród. Lekarze tez jedni lepsi inni beznadzieja. Teraz jestem zadowolona z miejsca i lekarza ale ja prowadzę ciąże w klinice niepłodności ponieważ nie mogłam zająć w druga ciąże i tak od 8 lat mam swojego lekarza którego bym nie zamieniła na żadnego innego. Ale jak są transfery albo klientki zagraniczne to potrafię i godzinę i dłużej czekać niestety takie uroki a wizyty są uzależnione od wymagań pacjentek
reklama
marii19
Ja byłam na koncercie ok 23tyg, na początku małej przeszkadzała troche głośna muzyka i strasznie sie wierciła, potem było okej, też na trybunach wtedy siedziałam. Ale jak bylam w kinie dzień przed porodem to tak nawalała w brzuch że myslalam ze tam urodze [emoji23][emoji23]Mam do Was znowu dziwne pytanko [emoji14] Szczególnie do mamusiek co już były w ciąży. Czy myślicie że pójście na koncert jest dobrym pomysłem? Będę wtedy w na początku 19 tc. Oczywiście myśle o miejscach na trybunach no ale korci mnie płyta chociaż to byłoby chyba ryzykowne 2 trymestr podobno najlepszy więc... czy taka głośna muzyka może zaszkodzić dzidzi? A może któraś z Was była na koncercie w ciąży?