reklama
olagie
Fanka BB :)
Ale tez nie wiem czy lekarza nie zmienić na NFZ tak go wszyscy u mnie w mieście zachwalają. A ja dzisiaj do niego dzwonię z myślą, żeby się umówić na wizyte( wspominałam wam ostatnio o wymazie co mi różne bakterie wyszły), a on przez tel. powiedział tylko żeby wykupić jakiś lek, brać wieczorem dopochwowo i że spotykamy się na wizycie 26 ...
olagie
Prawie zgadlas, łyżka twarogu i dwie wielkie kromy białego chleba
Masakra jak można tak ciężarne karmić
Zresztą, jak syna urodziłam i wiadomo piersią karmiłam - to dieta szpitalana tez była zachwycająca.
Dziewczyny, czy wy pijecie kawe? Bo ja od poczatku ciazy ani jednej, bo sie boje, ale widze, ze wiele kobiet pije bez problemu. Bo taka mam czasami ochote, ze hoho
Ja pije jedna kawkę- filiżankę, dodaje przegotowanej wody i mleka
Bo mnie ostatnio moja na NFZ po prostu wkurzyła...chodzę do niej od 8 lat, ale jej podejście ostatnio mnie zdenerwowało i tyle[emoji16]A dlaczego kochana jeśli mogę wiedzieć??
Mamadwojki27
Zaangażowana w BB
No ja tylko po to chce isc na NFZ żeby uniknąć dodatkowych kosztów bo sama wizyta na NFZ to 200zl u nas na szczęście odbiera się badania osobiście i lekarz wpisuje w kartę i zwraca ale pierwszą wizytę będę miała prywatnie więc ten sobie zobaczy i mu wytłumaczę dlaczego tak zrobiłam
w ciagu ostatniego roku lezalam 2 razy w szpitalu i powiem ci, ze faktycznie to jedzenie jest ohydne, tzn sniadanie i kolacja, ale obiady sa pyszne (mnie zawsze smakowaly). Ale naszly mnie takie refleksje: lezalam na oddzialach, gdzie za kazdym razem 2 kobiety przyznaly sie, ze przyszly odpoczac. powaznie. one przyznaly ze raz na rok przychodza, mowia, ze maja zawroty glowy i chca odpoczac. jedna nauczycielka byla, inna starsza, odpoczynek od opieki nad wnukami, a dwie pozostale nie pamietam dlaczego, ale mnie to zabilo z miejsca.Masakra jak można tak ciężarne karmić
Zresztą, jak syna urodziłam i wiadomo piersią karmiłam - to dieta szpitalana tez była zachwycająca.
i tak sobie pomyslalam, ze gdyby jeszcze w szpitalu super karmili, to takich ludzi byloby jeszcze wiecej. moze to tez jakies zabezpieczenie przed takimi baławanami, ktorzy zabieraja miejsca faktycznie chorym.
Koko88
Cześć Dziewczyny ledwo nadrobiłam! Wczoraj miałam straszny młyn w pracy. Już dawno tak nie miałam ze wszystkie problemy zwaliły się naraz.
W pierwszej ciąży nie dowiedziałam sie o płci na prenatalnych. Dopiero NIFTY powiedziało ze będzie syn teraz mam prenatalne na 11 marca (Kara88 - mnie tez wpisali chyba za wcześnie :/). Kolejna wizytę mam 27 lutego, zobaczymy co powie lekarz, najwyżej będziemy przekładać bo termin porodu mam niby na 26 września. Jej, ja tez na szarym końcu
My się staraliśmy prawie rok, po drodze tez była ciąża biochemiczna. Przy synku przez jeden cykl stosowałam testy owu i teraz tez się w końcu zdecydowałam 2 stycznia był pozytyw wiec staranka były No i z sukcesem
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!! :*
W pierwszej ciąży nie dowiedziałam sie o płci na prenatalnych. Dopiero NIFTY powiedziało ze będzie syn teraz mam prenatalne na 11 marca (Kara88 - mnie tez wpisali chyba za wcześnie :/). Kolejna wizytę mam 27 lutego, zobaczymy co powie lekarz, najwyżej będziemy przekładać bo termin porodu mam niby na 26 września. Jej, ja tez na szarym końcu
My się staraliśmy prawie rok, po drodze tez była ciąża biochemiczna. Przy synku przez jeden cykl stosowałam testy owu i teraz tez się w końcu zdecydowałam 2 stycznia był pozytyw wiec staranka były No i z sukcesem
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!! :*
ale taka zwykła? mocna? w sensie np mala espresso moge?@dory można pić kawę w ciąży byly już tu kiedyś artukuły na ten temat 1-2 dziennie spokojnie możesz
reklama
marii19
Jedno espresso ma ok 200mg kofeiny i to jest bezpieczna ilość w ciąży więc jedno espresso dziennie możeszale taka zwykła? mocna? w sensie np mala espresso moge?