reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

@Kimpossible ja tak samo heh.. Ale jakby nie było będą pomocnicy [emoji23]

@Kattee co do planów to my mieliśmy plany by zacząć staranka na koniec stycznia ale taki humorek mieliśmy po balu sylwestrowym ze wyszlo jak wyszlo.. złoty strzał haha a planowaliśmy na październik bo termin wyszedlby na 20 pazdziernika a my mamy w jednym dniu urodzinki z moim lubym w tym terminie mniej wiecej i nici z planów [emoji23]

reklama
@asiek08 ta.. ja juz widze jak moje chlopaki sie garna do noworodka [emoji23] ju w kolejce stoja hahahahha [emoji23] a jak sobie pomysle, ze wroce na opuszczone place zabaw.. normalnie mnie skreca [emoji23]
U nas to typowa wpadka, w sumie mowilam od jakiegos czasu, ze gdyby mi ktos zagwarantowal, ze bedzie dziewuszka, to bym sie nie zastanawiala, ale mam pewnosc? Hehe.. znajac moje zezowate szczescie bedzie piata fujara, bo kocur tez on.. takze ten [emoji23]

@Kimpossible ahaha ale sie uśmiałam.. Doskonale Cie rozumiem jak chodzi o place zabaw wrr... Choć u nas było to planowane to dzisiaj juz mam inne podejście do macierzyństwa i "słeet babasów" [emoji848]
U nas jak wyjdzie dziewucha to tez piąta w chacie bo buldozek suczka[emoji23][emoji23][emoji23]

Kochane powiedzcie mi, usg między 11-14 tc jest już robione przez powłoki brzuszne czy jeszcze dopochwowo?

@asiek08 no wlasnie ja chyba tez juz to podejscie zmienilam [emoji4] generalnie chce sie tez skupic na sobie, no lekko mi to wszystko plany pokrzyzowalo, ale juz trudno, nowe zycie trzeba przyjac [emoji23]
@jurkovska z tego co pamietam dwa pierwsze mialam dopochowo, ale pewno ptzez te x lat sie duzo zmienilo [emoji4]

Zemnie znowu niestety popecialo troche zywej krwi tylko teraz na dodtek mocno kuje mnie podbrzusze . I nie wiem sama co robic krwi juz nie ma byla tylko czerwona Palma ale teraz sa lekkie plamienia ale caly czas mocno mnie kuje . Nie wiem czy jechac z tym do Szpitala odrazu czy umoeic sie na jakas wizyte wczesniejsza ale to pewne dopiero za kilka dni byla by wizyta . Jak to jest e eczesnej ciazy w szpitalach normalnie musze przyjac I mnie zbadac jak mialam krwawienie I mam bol brzucha czy raczej to bagatelizuja ?
Jedź, normalne usg powinni Ci zrobić.
Kochane powiedzcie mi, usg między 11-14 tc jest już robione przez powłoki brzuszne czy jeszcze dopochwowo?
Ja miałam przed brzuch.

a ja mam na 1 września i się boję, że po usg mi się na sierpień przesunie haha;);)
i tak wrześniówką zostaniesz :)
Mitsukurina, zdrowa życzę, ja poprzedni weekend chorowalam
Asiek , nigdy nie czekałam tak długo na dwie kreski ( prawie dwa lata ), boję się póki co bo jeszcze nie byłam u lekarza , nikt na razie nie wie poza mężem
z obserwacji u znajomych to całkiem fajnie jak jest wieksza róznica wieku , np starsza córka moze juz jezdzic bez fotelika, to nie bedzie problemu ze 3 się nie zmieszczą . Poza tym starsze dzieci czasem moga juz pomóc przy młodszym . U mnie typowo babski dom, nawet kotka to dziewczyna, na szczescie od 1,5 roku dołaczyl do nas kocur, wiec jest 2:4 :)

żadnych dzieciowych rzeczy nie mam, na szczęście w rodzinie bliskiej są maluchy , brat jest juz nawet dziadkiem, a drugi ma synka 3 letniego . Takie u nas pomieszanie

ja nie pamiętam juz jak było robione usg w 12 tyg

reklama
A ja mam pytanie czy jak jedziecie na ip to zawsze dyzuruje tam ginekolog? Czy usg robi dyzurujacy lekarz np chirurg?

Do góry