jurczux
Fanka BB :)
Moja 2 lata i 3 miesiące odstawiona 1 stycznia. Nie planowałam, wypiłam drinka i nie chciałam jej karmić (często zasypia z tatą, nosi ją na rękach), wtedy zasnęła od razu bo była zmęczona, najgorszy był następny wieczór bo ciągle pytała: mamo dlaczego nie dasz mi cyca? No ale nosiłam, przytulałam, tłumaczyłam i jakoś poszło. U nas nie dało się ograniczyć karmień, trzeba było zrezygnować ze wszystkich. Cieszę się że nie musiałam kłamać, smarować, wymyslac bajek.
Jest też książeczka o zakończeniu karmienia i emocjach dziecka. Można z tym spróbować. Minął prawie miesiąc ale nadal jeszcze pamięta i pyta czy może zjeść cyca, ale już bez awantur.
Usypianie nie jest już niestety takie proste, bo trzeba się namęczyć.
Znam też dziewczynę która karmi tandem i mówi że jest Ok. Zależy co komu pasuje. Podobno część dzieci się w ciąży odstawia. Podobno...
Jest też książeczka o zakończeniu karmienia i emocjach dziecka. Można z tym spróbować. Minął prawie miesiąc ale nadal jeszcze pamięta i pyta czy może zjeść cyca, ale już bez awantur.
Usypianie nie jest już niestety takie proste, bo trzeba się namęczyć.
Znam też dziewczynę która karmi tandem i mówi że jest Ok. Zależy co komu pasuje. Podobno część dzieci się w ciąży odstawia. Podobno...