reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Moja 2 lata i 3 miesiące odstawiona 1 stycznia. Nie planowałam, wypiłam drinka i nie chciałam jej karmić (często zasypia z tatą, nosi ją na rękach), wtedy zasnęła od razu bo była zmęczona, najgorszy był następny wieczór bo ciągle pytała: mamo dlaczego nie dasz mi cyca? No ale nosiłam, przytulałam, tłumaczyłam i jakoś poszło. U nas nie dało się ograniczyć karmień, trzeba było zrezygnować ze wszystkich. Cieszę się że nie musiałam kłamać, smarować, wymyslac bajek.
Jest też książeczka o zakończeniu karmienia i emocjach dziecka. Można z tym spróbować. Minął prawie miesiąc ale nadal jeszcze pamięta i pyta czy może zjeść cyca, ale już bez awantur.
Usypianie nie jest już niestety takie proste, bo trzeba się namęczyć.
Znam też dziewczynę która karmi tandem i mówi że jest Ok. Zależy co komu pasuje. Podobno część dzieci się w ciąży odstawia. Podobno...

reklama
No wlasnie, podobno.. Ale chyba nie chce czekac i z nadzieja budzic sie rano, ze to moze dzisiaj[emoji1787]
A mamusie karmiące na dwa fronty podziwiam i szanuje
Moja 2 lata i 3 miesiące odstawiona 1 stycznia. Nie planowałam, wypiłam drinka i nie chciałam jej karmić (często zasypia z tatą, nosi ją na rękach), wtedy zasnęła od razu bo była zmęczona, najgorszy był następny wieczór bo ciągle pytała: mamo dlaczego nie dasz mi cyca? No ale nosiłam, przytulałam, tłumaczyłam i jakoś poszło. U nas nie dało się ograniczyć karmień, trzeba było zrezygnować ze wszystkich. Cieszę się że nie musiałam kłamać, smarować, wymyslac bajek.
Jest też książeczka o zakończeniu karmienia i emocjach dziecka. Można z tym spróbować. Minął prawie miesiąc ale nadal jeszcze pamięta i pyta czy może zjeść cyca, ale już bez awantur.
Usypianie nie jest już niestety takie proste, bo trzeba się namęczyć.
Znam też dziewczynę która karmi tandem i mówi że jest Ok. Zależy co komu pasuje. Podobno część dzieci się w ciąży odstawia. Podobno...
To

@smerfetka96 myślami jestem z Tobą, trzymaj się ciepło!
Odnośnie karmienia - urodziłam wcześniaczka z niska masa wiec nie było cudów z karmieniem. Ani ja nie miałam mleka ani synek nie umiał ssać.. także już w szpitalu dali mu butle a ja przez miesiąc szalałam z laktatorem i wyszalalam całe 500ml ^^
@Mama1990 gratuluje udanej wizyty!!! :)

@marii19 a Twoja córeczka kiedy urodzona? Moja Marysia 11.06.2017[emoji4] ja tez bardzo lubilam kp, ale teraz to dla mnie meczarnia[emoji17] bol niesamowity...ogólnie sa bardzo wrazliwe teraz i nawet biustonosz mi przeszkadza [emoji31]
Moja córka z 1.08.2017 :) no logiczne że jak sprawia Ci to ból i sie meczysz to nie ma sensu.
Przeczytałam że o pierwsze dziecko sie 2lata staraliście, jeju ześwirowałabym chyba :( ważne że się udało ale nawet sobie nie wyobrażam co czuliście. Ja mam to szczęście że 3 razy za pierwszym razem więc nie mogę narzekać

Ewkaa0606 a moja 27.06.2017 :D ale moja się bez problemu odstawiła, pierwszy wieczór tylko pokazywała na fotel na którym ją zawsze karmiłam ale kolejnej nocy już bez problemu. I w końcu zaczęła przesypiac noce[emoji173]
Ale po odstawieniu nie daje mleka na wieczór bo moja jest uczulona na krowie a nutramigen raz jej dalam to mało się nie porzygala;) więc na kolację je zazwyczaj kluski, a w nocy jak już się obudzi to bułkę.

Smerfetka kciuki, mi w poprzedniej ciazy leciały skrzepu przy krwotokach i dobrze się skończyło. Oby i tak było u Ciebie.

Moja siostra odstawiła synka w ciąży (ma termin na marzec). Mały miał wtedy 2l2mc, minęło już pół roku a on cały czas pamięta i woła żeby mu dać, ciekawe co bedzie jak się maluch pojawi

reklama
Do góry