reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Moja 2 lata i 3 miesiące odstawiona 1 stycznia. Nie planowałam, wypiłam drinka i nie chciałam jej karmić (często zasypia z tatą, nosi ją na rękach), wtedy zasnęła od razu bo była zmęczona, najgorszy był następny wieczór bo ciągle pytała: mamo dlaczego nie dasz mi cyca? No ale nosiłam, przytulałam, tłumaczyłam i jakoś poszło. U nas nie dało się ograniczyć karmień, trzeba było zrezygnować ze wszystkich. Cieszę się że nie musiałam kłamać, smarować, wymyslac bajek.
Jest też książeczka o zakończeniu karmienia i emocjach dziecka. Można z tym spróbować. Minął prawie miesiąc ale nadal jeszcze pamięta i pyta czy może zjeść cyca, ale już bez awantur.
Usypianie nie jest już niestety takie proste, bo trzeba się namęczyć.
Znam też dziewczynę która karmi tandem i mówi że jest Ok. Zależy co komu pasuje. Podobno część dzieci się w ciąży odstawia. Podobno...

reklama
No wlasnie, podobno.. Ale chyba nie chce czekac i z nadzieja budzic sie rano, ze to moze dzisiaj[emoji1787]
A mamusie karmiące na dwa fronty podziwiam i szanuje
Moja 2 lata i 3 miesiące odstawiona 1 stycznia. Nie planowałam, wypiłam drinka i nie chciałam jej karmić (często zasypia z tatą, nosi ją na rękach), wtedy zasnęła od razu bo była zmęczona, najgorszy był następny wieczór bo ciągle pytała: mamo dlaczego nie dasz mi cyca? No ale nosiłam, przytulałam, tłumaczyłam i jakoś poszło. U nas nie dało się ograniczyć karmień, trzeba było zrezygnować ze wszystkich. Cieszę się że nie musiałam kłamać, smarować, wymyslac bajek.
Jest też książeczka o zakończeniu karmienia i emocjach dziecka. Można z tym spróbować. Minął prawie miesiąc ale nadal jeszcze pamięta i pyta czy może zjeść cyca, ale już bez awantur.
Usypianie nie jest już niestety takie proste, bo trzeba się namęczyć.
Znam też dziewczynę która karmi tandem i mówi że jest Ok. Zależy co komu pasuje. Podobno część dzieci się w ciąży odstawia. Podobno...
To

@smerfetka96 myślami jestem z Tobą, trzymaj się ciepło!
Odnośnie karmienia - urodziłam wcześniaczka z niska masa wiec nie było cudów z karmieniem. Ani ja nie miałam mleka ani synek nie umiał ssać.. także już w szpitalu dali mu butle a ja przez miesiąc szalałam z laktatorem i wyszalalam całe 500ml ^^
@Mama1990 gratuluje udanej wizyty!!! :)

@marii19 a Twoja córeczka kiedy urodzona? Moja Marysia 11.06.2017[emoji4] ja tez bardzo lubilam kp, ale teraz to dla mnie meczarnia[emoji17] bol niesamowity...ogólnie sa bardzo wrazliwe teraz i nawet biustonosz mi przeszkadza [emoji31]
Moja córka z 1.08.2017 :) no logiczne że jak sprawia Ci to ból i sie meczysz to nie ma sensu.
Przeczytałam że o pierwsze dziecko sie 2lata staraliście, jeju ześwirowałabym chyba :( ważne że się udało ale nawet sobie nie wyobrażam co czuliście. Ja mam to szczęście że 3 razy za pierwszym razem więc nie mogę narzekać

Ewkaa0606 a moja 27.06.2017 :D ale moja się bez problemu odstawiła, pierwszy wieczór tylko pokazywała na fotel na którym ją zawsze karmiłam ale kolejnej nocy już bez problemu. I w końcu zaczęła przesypiac noce[emoji173]
Ale po odstawieniu nie daje mleka na wieczór bo moja jest uczulona na krowie a nutramigen raz jej dalam to mało się nie porzygala;) więc na kolację je zazwyczaj kluski, a w nocy jak już się obudzi to bułkę.

Smerfetka kciuki, mi w poprzedniej ciazy leciały skrzepu przy krwotokach i dobrze się skończyło. Oby i tak było u Ciebie.

Moja siostra odstawiła synka w ciąży (ma termin na marzec). Mały miał wtedy 2l2mc, minęło już pół roku a on cały czas pamięta i woła żeby mu dać, ciekawe co bedzie jak się maluch pojawi

reklama
Do góry