reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Dla mnie tez słodkie może nie istnieć. Ani ciasto mamy, ani bułeczki. Kawe odstawiłam z rozsądku z obawy przed Mdłościami. Czasem mam ochotę na doprawione konkrety. A w pierwszej ciąży tylko makaron z sosem knorr bym jadła (bo mega kwaśny był) :D

reklama
Ja bym najchętniej jadła same lekkostrawne rzeczy. Jakies obiady czy cos to moja katorga :/

Ja mam fazę na sałatki wszelkiego typu.

Współczuje wam tych wszystkich dolegliwości. Ja się czuje normalnie - żadnych dolegliwości jak w ciąży. Żadnych wymiotów, nudności (miałam w 7 tc jedynie).

Dziewczyny pijecie kawę w ciąży? Bo ja od połowy grudnia w ogóle.. a mam taką ochotę! Zreszta ogólnie wielu rzeczy nie jem i nie pije.. tyle się naczytałam że zgłupieć można.

U mnie to samo, zero dolegliwości.
Kawa w rozsądnych ilościach podobno nie jest zabroniona, ale ja nawet przed ciążą piłam sporadycznie.

Widzę, że nie tylko mnie odrzuca od słodyczy, ostatnio upiekłam ciasteczka i nie zjadłam ani jednego, za to mąż z córką byli zachwyceni

A mnie od żadnego jedzenia narazie nie odrzuca :) kawę piję 3-4 dziennie, ale rozpuszczalne pół na pół z mlekiem hehe....ale...z papierosami mam problem. W 1 ciąży mnie odrzucalo, a teraz nie ;(

Mnie często mdli i w głowie mi się kręci. Słodycze mogłam jesć na tony, teraz nie mam ochoty. Kawy pije dwie dziennie z mlekiem :)

W poprzedniej ciąży odrzucało mnie tylko od orzeszków ziemnych. Nie mogłam znieść ich obecności w pokoju, w którym przebywałam. Teraz też nie mam większych problemów z apetytem. Orzeszki testowałam i teraz zapach mi nie przeszkadza, mogę też je jeść. Tylko od herbaty mnie odrzuca. Jeszcze zanim wiedziałam o ciąży przestałam pić, bo jakaś niedobra się zrobiła.

My chcemy zrobić tylko usg
Cześć Ewkaa gratulacje :)
Ania czemu robisz Pappa?
Zastanawiam się jeszcze czy zrobić samo usg czy z testem pappa. Nie mam żadnych wskazań, ale przeczytałam że test pappa pozwala też zbadać funkcje łożyska. Pomyślę bo został jeszcze miesiąc.
Z abstrakcji - odrzuciło mnie od ketchupu, kawy i czekolady.

Przebijecie? Od czego was odrzuciło?
Mnie od kawy (a wcześniej nie wyobrażałam sobie rozpoczęcia dnia bez kawy) i trochę od mięsa.

Kara palisz papierosy będąc w ciąży?

@Mama1990 dziekuje se pytasz. Beta urosła i jest w normie :) strasznie się cieszę. Jutro jedziemy powiedzieć rodzicom bo Prwnie bym wygadała przez przypadek przez tel jak dluzej poczekam :) niech się cieszą.
Ja nie mam zachcianek może jescze a moz nie będzie jak są pierwszym razem :)

reklama
Ja zależy od dnia czasami na słono i kwaśno ogórki kiszone mi wchodzą pięknie i chipsy, a innego dnia mogę słodkie dziś jadłam lody. No może trochę mnie od mięsa odrzuca

Do góry