reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Dla mnie tez słodkie może nie istnieć. Ani ciasto mamy, ani bułeczki. Kawe odstawiłam z rozsądku z obawy przed Mdłościami. Czasem mam ochotę na doprawione konkrety. A w pierwszej ciąży tylko makaron z sosem knorr bym jadła (bo mega kwaśny był) :D

reklama
Ja bym najchętniej jadła same lekkostrawne rzeczy. Jakies obiady czy cos to moja katorga :/

Ja mam fazę na sałatki wszelkiego typu.

Współczuje wam tych wszystkich dolegliwości. Ja się czuje normalnie - żadnych dolegliwości jak w ciąży. Żadnych wymiotów, nudności (miałam w 7 tc jedynie).

Dziewczyny pijecie kawę w ciąży? Bo ja od połowy grudnia w ogóle.. a mam taką ochotę! Zreszta ogólnie wielu rzeczy nie jem i nie pije.. tyle się naczytałam że zgłupieć można.

U mnie to samo, zero dolegliwości.
Kawa w rozsądnych ilościach podobno nie jest zabroniona, ale ja nawet przed ciążą piłam sporadycznie.

Widzę, że nie tylko mnie odrzuca od słodyczy, ostatnio upiekłam ciasteczka i nie zjadłam ani jednego, za to mąż z córką byli zachwyceni

A mnie od żadnego jedzenia narazie nie odrzuca :) kawę piję 3-4 dziennie, ale rozpuszczalne pół na pół z mlekiem hehe....ale...z papierosami mam problem. W 1 ciąży mnie odrzucalo, a teraz nie ;(

Mnie często mdli i w głowie mi się kręci. Słodycze mogłam jesć na tony, teraz nie mam ochoty. Kawy pije dwie dziennie z mlekiem :)

W poprzedniej ciąży odrzucało mnie tylko od orzeszków ziemnych. Nie mogłam znieść ich obecności w pokoju, w którym przebywałam. Teraz też nie mam większych problemów z apetytem. Orzeszki testowałam i teraz zapach mi nie przeszkadza, mogę też je jeść. Tylko od herbaty mnie odrzuca. Jeszcze zanim wiedziałam o ciąży przestałam pić, bo jakaś niedobra się zrobiła.

My chcemy zrobić tylko usg
Cześć Ewkaa gratulacje :)
Ania czemu robisz Pappa?
Zastanawiam się jeszcze czy zrobić samo usg czy z testem pappa. Nie mam żadnych wskazań, ale przeczytałam że test pappa pozwala też zbadać funkcje łożyska. Pomyślę bo został jeszcze miesiąc.
Z abstrakcji - odrzuciło mnie od ketchupu, kawy i czekolady.

Przebijecie? Od czego was odrzuciło?
Mnie od kawy (a wcześniej nie wyobrażałam sobie rozpoczęcia dnia bez kawy) i trochę od mięsa.

Kara palisz papierosy będąc w ciąży?

@Mama1990 dziekuje se pytasz. Beta urosła i jest w normie :) strasznie się cieszę. Jutro jedziemy powiedzieć rodzicom bo Prwnie bym wygadała przez przypadek przez tel jak dluzej poczekam :) niech się cieszą.
Ja nie mam zachcianek może jescze a moz nie będzie jak są pierwszym razem :)

reklama
Ja zależy od dnia czasami na słono i kwaśno ogórki kiszone mi wchodzą pięknie i chipsy, a innego dnia mogę słodkie dziś jadłam lody. No może trochę mnie od mięsa odrzuca

Do góry