reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

@martoosia04 ja idę na pl. Spiski 1 tam mam skierowanie. Ale taka niemiła baba w rejestracji że szok. Zapisała mnie na termin jak będę 11+0 wg niej ok więc nie wiem co o tym myśleć. Niby Babel na USG starszy o tydzień, ale ona nie pytała....w poniedziałek dzwonię do mojego lekarza czy będzie ok. Jak mi się badanie nie spodoba to będę szukać USG prywatnie i tyle.
A ty gdzie ?

@Mama1990 ale ci się super trafiło!

reklama
U nas na Śląsku prenatalne dla kobiet do 30roku życia są za darmo :) taka akcja sie zdarzyla wiec udało mi sie rzutem na taśmę zdążyć [emoji14] ale umowie sie po drugiej wizycie.
Wszędzie gdzie robią czy tylko w jakiś wyszczególnionych miejscach? Też jestem ze Śląska, dobrze wiedzieć:)

Ja jestem fanką słodyczy a teraz mogą dla mnie nie istnieć. W pierwszej ciąży ciągle chciało mi się mleka - pilam litrami.

To tak samo jak ja, wcześniej pochłaniałam nałogowo, teraz cała szafka słodyczy, a ja nie ruszę nawet okruszka

Dziewczyny a wy w ktoym tc jestescie? Ktora ciaza i jaki termin? Zanim sie tu odkopie na forum to mi tydzien zejdzie :-)

Ja 8 tc. Termin na 12.09. To moja 2 ciąża, ale moja córka ma już 10 lat więc zaczynam wszystko od nowa. Objawów również 0.

Dziewczyny a jak wasza waga poczatkowa? Bo to jest moje najwieksze zmartwienie... nie naleze do osob szcuplych, mam 164 cm wzrostu i 75 kg waze.. strasznie sie boje tego tycia...

Do chudzinek również nie należę 160 cm i 65 kg. W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg i ważyłam tyle ile teraz przed ciążą ;) startowałam z wagi 45 kg, finalnie ważyłam 65, dlatego tym bardziej nie wyobrażam sobie siebie o jeszcze większych gabarytach, będę grubsza od mojego męża ;)

Cześć dziewczyny :)
w końcu się wpisałam do tabelki, hehe ;) ale z niecierpliwością czekam aż usłyszę serduszko..a tu trzeba czekać do 6 lutego, masakra :/ jutro ferie, a ja nie mam siły się pakować, mam totalnego lenia.
Z racji tego, że czekają mnie pierwsze ferie bez nart, powiedzieliśmy rano synowi (4 latka). Przypowieść o jajeczkach i żółwisiach była bezbłędna :D nasz słodziak tylko zapytał czy boli mnie brzuszek i że chce braciszka :D po czym wrócił do swoich klocków :D

Cześć dziewczyny :)
w końcu się wpisałam do tabelki, hehe ;) ale z niecierpliwością czekam aż usłyszę serduszko..a tu trzeba czekać do 6 lutego, masakra :/ jutro ferie, a ja nie mam siły się pakować, mam totalnego lenia.
Z racji tego, że czekają mnie pierwsze ferie bez nart, powiedzieliśmy rano synowi (4 latka). Przypowieść o jajeczkach i żółwisiach była bezbłędna :D nasz słodziak tylko zapytał czy boli mnie brzuszek i że chce braciszka :D po czym wrócił do swoich klocków :D
Oo, też mam wizytę 6 lutego i również nie moge sie już doczekać. Szkoda ze tak w kazdej chwili nie można sprawdzić co u bejbusia.. ahh, te niecierpliwe mamy

Wszędzie gdzie robią czy tylko w jakiś wyszczególnionych miejscach? Też jestem ze Śląska, dobrze wiedzieć:)

Na pewno w Gliwicach :)
A przepraszam do 35 roku życia! teraz patrze ;)

Ja akurat mam w Rudzie Śląskiej te badanie, Link do: Projekt UE "Świadoma matka - zdrowe dziecko" - Fundacja Godula-Hope
ale widziałam że w Bielsku, Katowicach i Czestochowie tez są.
Link do: Badania prenatalne na NFZ - Katowice - Gyncentrum

Poczytajcie sobie o szczegółach i sprawdźcie czy nie ma gdzies u was też takich programów bo widzę że teraz dali na to kasę.

Ostatnia edycja:
@martoosia04 ja idę na pl. Spiski 1 tam mam skierowanie. Ale taka niemiła baba w rejestracji że szok. Zapisała mnie na termin jak będę 11+0 wg niej ok więc nie wiem co o tym myśleć. Niby Babel na USG starszy o tydzień, ale ona nie pytała....w poniedziałek dzwonię do mojego lekarza czy będzie ok. Jak mi się badanie nie spodoba to będę szukać USG prywatnie i tyle.
A ty gdzie ?

@Mama1990 ale ci się super trafiło!

Moja znajoma polecała NEOMEDICA więc chyba tam pójdę. Drogo ale wole iść gdzie polecają.

reklama
Ile jeśli można wiedzieć? I ewentualnie ile samo USG;)

IMG_3078.jpg

Do góry