reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Pewnie że najważniejsze żeby było zdrowe a płeć ma drugorzędne znaczenie. Ja w pierwszej ciąży tak sie zafiksowałam że napewno będzie córka ze jak siostra mnie na tydzień przed usg połówkowym zapytała co ja zrobie jak będzie syn to jakbym obuchem w łeb dostała, cały dzień ryczałam [emoji43] a potem odliczalam że jeszcze 5/3/2 dni mam córkę [emoji23] na szczęście moje przeczucia okazały sie trafne. Ale obiecałam sobie że teraz sie na stawiać nie będę [emoji28]

@HappyBabyMama nie tak serio to nie, chociaz mam dużo większą ochotę na mięso a normalnie jem go bardzo mało. W poprzedniej ciąży mialam parcie na lody, arbuzy, i tortille z McD [emoji85]

Gratuluje kolejnych serduszek [emoji3590]

@joasia000123 kurcze ale Cie wymęczy, zdrowiej!

@Aldona1987 witaj :) rozgość sie :) na kiedy masz termin? Ten sam rocznik jesteśmy ;) ja mam termin na 29.09, jestem w 5 tyg. Mam już córeczkę która ma 1,5roku :) heh doświadczenia nie ma co zazdrościć Ty celebruj ciąże bez malucha obok, bo taki błogi czas już Ci sie nie powtórzy :) mieszkasz za granicą? Pytam bo pisałaś że nie masz polskich znaków

@Sylhia000 trzymam kciuki!!

@pumelova hej :) oby wszystko pięknie się rozwijało i bezproblemowo :) też mam córkę 1,5roku, z sierpnia 2017:)

To ja się wagą nie będę chwalić bo jest baaaardzo duża. Ale i tak na pocieszenie chociaz o 11kg mniej w porównaniu do tego z jaką wagą zaczynałam w poprzedniej ciąży, wtedy przytyłam 9kg mam nadzieję że teraz też więcej nie będzie

reklama
Marii to ja tez twój rocznik i podobny termin :) a synek ma 2 latka. Fajnie ze u was taka mała różnica wieku będzie między dziećmi.
Ja orzytylam
We wcześniejszej ciąży 20 kg :) startowałam z 50 kg przy wzroście 170. Niestety 10 kg mi zostało na plusie. Mam nadzieje ze teraz już tyle nie przytyje. Przytyłam tyle mimo diety cukrzycowej. Ale sam synuś ważył 4 kg :)

Nie mogę doczekać się wizyty i potwierdzenia mojego szczęścia. 1.02 idę i mam nadzieje ze usłyszę ze Wszytsko jest dobrze. Wtedy ogłosimy całej rodzinie.
Trzymam kciuki za was dziewcyzny. Na razie jestem z doskoku i nie pamietam jescze nickow ale dajcie mi trochę czasu :)

Marii19 oo to ja byłam na lipcowkach 2017 ale urodziłam 27.06.
W ciąży przytyłam 12 kg. Teraz mam parę kg mniej niż na poczatku tamtej :)

Ja w pierwszej ciazy przytylam 18 kg stracilam w 3 mce 25 :) większość to byla woda bo bylam mega spuchnieta. I te 18 kg przy diecie cukrzycowej, strach pomyslec co by bylo bez :p
Ale teraz sie nie.przejmuje i tak co przytyje to zrzuce :) startuje z 65 kg

Ja startuje z 60 kg :) nie wiem gdzie one są [emoji23] w poprzedniej ciąży przytulilam 12kg, później schudłam znów do wagi sprzed ciąży... A później przytulilam znów 6kg i efekt taki [emoji23]

Ja mam termin u ginekologa dokladnie za tydzien 1 lutego i jestem juz nie moge sie doczekac co mi powie... na ostatnim badaniu serduszko juz bilo, ale nie powiedzial mi jakie tetno itd.
Ja również idę 1.02, ostatnie badanie miałam prawie 2 tyg temu i było za wcześnie żeby coś zobaczyć Stresuje się nieziemsko , to moja pierwsza ciąża ..

Ale naskrobalyscie hehe

@agnieszka2589 super że cię wypuscili! Teraz duzo odpoczywaj:)

Witam nowe mamusie:)

Ja startuje z wagą 53 kg przy wzroście 162...w zeszłej ciąży przytyłam 7 kg...u mnie lekarz nie badał tętna jeszcze, pewnie żeby mnie nie stresować hehe
Ja mam teraz wizytę za 2,5 tyg:( 12.02 nie wiem jak wytrzymam, pierwszy raz przerwa 3 tyg bez podglądania maluszka...a 13.02 już prenatalne ehh...

Ale naskrobalyscie hehe

@agnieszka2589 super że cię wypuscili! Teraz duzo odpoczywaj:)

Witam nowe mamusie:)

Ja startuje z wagą 53 kg przy wzroście 162...w zeszłej ciąży przytyłam 7 kg...u mnie lekarz nie badał tętna jeszcze, pewnie żeby mnie nie stresować hehe
Ja mam teraz wizytę za 2,5 tyg:( 12.02 nie wiem jak wytrzymam, pierwszy raz przerwa 3 tyg bez podglądania maluszka...a 13.02 już prenatalne ehh...

U mnie też teraz dwa tygodnie czekania [emoji24] dopiero co widziałam mojego Miśka a tu juz znów się chce iść na usg [emoji23]

Ja chyba w poniedziałek w końcu się umowię na usg prenatalne. Póki co na szczęście jeszcze jest sporo terminów na luty. @Kara88 gdzie zdecydowałaś się iść na badania?

reklama
U nas na Śląsku prenatalne dla kobiet do 30roku życia są za darmo :) taka akcja sie zdarzyla wiec udało mi sie rzutem na taśmę zdążyć :p ale umowie sie po drugiej wizycie.

Do góry