reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Pewnie że najważniejsze żeby było zdrowe a płeć ma drugorzędne znaczenie. Ja w pierwszej ciąży tak sie zafiksowałam że napewno będzie córka ze jak siostra mnie na tydzień przed usg połówkowym zapytała co ja zrobie jak będzie syn to jakbym obuchem w łeb dostała, cały dzień ryczałam [emoji43] a potem odliczalam że jeszcze 5/3/2 dni mam córkę [emoji23] na szczęście moje przeczucia okazały sie trafne. Ale obiecałam sobie że teraz sie na stawiać nie będę [emoji28]

@HappyBabyMama nie tak serio to nie, chociaz mam dużo większą ochotę na mięso a normalnie jem go bardzo mało. W poprzedniej ciąży mialam parcie na lody, arbuzy, i tortille z McD [emoji85]

Gratuluje kolejnych serduszek [emoji3590]

@joasia000123 kurcze ale Cie wymęczy, zdrowiej!

@Aldona1987 witaj :) rozgość sie :) na kiedy masz termin? Ten sam rocznik jesteśmy ;) ja mam termin na 29.09, jestem w 5 tyg. Mam już córeczkę która ma 1,5roku :) heh doświadczenia nie ma co zazdrościć Ty celebruj ciąże bez malucha obok, bo taki błogi czas już Ci sie nie powtórzy :) mieszkasz za granicą? Pytam bo pisałaś że nie masz polskich znaków

@Sylhia000 trzymam kciuki!!

@pumelova hej :) oby wszystko pięknie się rozwijało i bezproblemowo :) też mam córkę 1,5roku, z sierpnia 2017:)

To ja się wagą nie będę chwalić bo jest baaaardzo duża. Ale i tak na pocieszenie chociaz o 11kg mniej w porównaniu do tego z jaką wagą zaczynałam w poprzedniej ciąży, wtedy przytyłam 9kg mam nadzieję że teraz też więcej nie będzie

reklama
Marii to ja tez twój rocznik i podobny termin :) a synek ma 2 latka. Fajnie ze u was taka mała różnica wieku będzie między dziećmi.
Ja orzytylam
We wcześniejszej ciąży 20 kg :) startowałam z 50 kg przy wzroście 170. Niestety 10 kg mi zostało na plusie. Mam nadzieje ze teraz już tyle nie przytyje. Przytyłam tyle mimo diety cukrzycowej. Ale sam synuś ważył 4 kg :)

Nie mogę doczekać się wizyty i potwierdzenia mojego szczęścia. 1.02 idę i mam nadzieje ze usłyszę ze Wszytsko jest dobrze. Wtedy ogłosimy całej rodzinie.
Trzymam kciuki za was dziewcyzny. Na razie jestem z doskoku i nie pamietam jescze nickow ale dajcie mi trochę czasu :)

Marii19 oo to ja byłam na lipcowkach 2017 ale urodziłam 27.06.
W ciąży przytyłam 12 kg. Teraz mam parę kg mniej niż na poczatku tamtej :)

Ja w pierwszej ciazy przytylam 18 kg stracilam w 3 mce 25 :) większość to byla woda bo bylam mega spuchnieta. I te 18 kg przy diecie cukrzycowej, strach pomyslec co by bylo bez :p
Ale teraz sie nie.przejmuje i tak co przytyje to zrzuce :) startuje z 65 kg

Ja startuje z 60 kg :) nie wiem gdzie one są [emoji23] w poprzedniej ciąży przytulilam 12kg, później schudłam znów do wagi sprzed ciąży... A później przytulilam znów 6kg i efekt taki [emoji23]

Ja mam termin u ginekologa dokladnie za tydzien 1 lutego i jestem juz nie moge sie doczekac co mi powie... na ostatnim badaniu serduszko juz bilo, ale nie powiedzial mi jakie tetno itd.
Ja również idę 1.02, ostatnie badanie miałam prawie 2 tyg temu i było za wcześnie żeby coś zobaczyć Stresuje się nieziemsko , to moja pierwsza ciąża ..

Ale naskrobalyscie hehe

@agnieszka2589 super że cię wypuscili! Teraz duzo odpoczywaj:)

Witam nowe mamusie:)

Ja startuje z wagą 53 kg przy wzroście 162...w zeszłej ciąży przytyłam 7 kg...u mnie lekarz nie badał tętna jeszcze, pewnie żeby mnie nie stresować hehe
Ja mam teraz wizytę za 2,5 tyg:( 12.02 nie wiem jak wytrzymam, pierwszy raz przerwa 3 tyg bez podglądania maluszka...a 13.02 już prenatalne ehh...

Ale naskrobalyscie hehe

@agnieszka2589 super że cię wypuscili! Teraz duzo odpoczywaj:)

Witam nowe mamusie:)

Ja startuje z wagą 53 kg przy wzroście 162...w zeszłej ciąży przytyłam 7 kg...u mnie lekarz nie badał tętna jeszcze, pewnie żeby mnie nie stresować hehe
Ja mam teraz wizytę za 2,5 tyg:( 12.02 nie wiem jak wytrzymam, pierwszy raz przerwa 3 tyg bez podglądania maluszka...a 13.02 już prenatalne ehh...

U mnie też teraz dwa tygodnie czekania [emoji24] dopiero co widziałam mojego Miśka a tu juz znów się chce iść na usg [emoji23]

Ja chyba w poniedziałek w końcu się umowię na usg prenatalne. Póki co na szczęście jeszcze jest sporo terminów na luty. @Kara88 gdzie zdecydowałaś się iść na badania?

reklama
U nas na Śląsku prenatalne dla kobiet do 30roku życia są za darmo :) taka akcja sie zdarzyla wiec udało mi sie rzutem na taśmę zdążyć :p ale umowie sie po drugiej wizycie.

Do góry