reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Dziewczynki byłam u innego lekarza na NFZ i na USG serduszko bije ok 180u/m (tak się chyba pisze ;)) wg teorii płci na podst tętna to może będzie dziewuszka [emoji23]
U nas posypał o i droga do przedszkola zajęła nam 15min chociaż to bardzo blisko ale trzeba było śnieżki co chwila robić [emoji23]
Pytalam lekarza ostatnio czy tętno moze wskazywac na płeć i powiedziala lekarka ze nie bo kazdemu dziecku w pewnym tygodniu tętno powinno wychodzic okolo 180.

reklama
Pytalam lekarza ostatnio czy tętno moze wskazywac na płeć i powiedziala lekarka ze nie bo kazdemu dziecku w pewnym tygodniu tętno powinno wychodzic okolo 180.
To obaliłaś tezę tętna ;) najważniejsze że będzie maluszek, chłopiec czy dziewczynka naprawdę obojętne mi, przyjmę każde, nawet bliźniaki l[emoji23]

To obaliłaś tezę tętna ;) najważniejsze że będzie maluszek, chłopiec czy dziewczynka naprawdę obojętne mi, przyjmę każde, nawet bliźniaki l[emoji23]

Ja na początku miałam wielkie parcie na dziewczynkę i pod nią wszelkie starania i suple itp. ale kiedy mieliśmy stres z tym serduszkiem i opóźnieniem, to stwierdziłam, że ważna płeć, ja chce tylko zdrowe dziecko! [emoji177] synek też będzie super. [emoji170] byle zdrowy! Nic nie jest takie ważne. Najwyżej bede jedyna królowa ;)

Jakoś nie najlepiej zaczyna mi się ta ciąża. Mała ma anginę, więc najpierw stres, że się zarażę, bo siedzę z nią w domu teraz. Udało się nie zarazić, to mąż przywlókł z pracy jelitowke. No i tym już niestety się zaraziłam, pierwszy raz w życiu! Wczoraj wymiotowałam chyba pierwszy raz od jakichś 10 lat. Zapomniałam już, jakie to paskudne uczucie. Potem pół nocy nie spałam, bo nadal żołądek boli, dziś oboje z mężem polzywi, a mała tylko bajki ogląda, bo nie mam kompletnie siły na jakąkolwiek aktywność. Martwię się, że dziecku to zaszkodzi, a i tak nie ma łatwo przez mój stan zapalny. Mam nadzieję, że w poniedziałek serduszko już się pojawi i mały szkrab będzie równie silny jak starsza siostra.

Hej, podrzucicie mi link do naszej tabelki?

Jestem po pierwszej wizycie u gin, termin z USG wychodzi 09.09.19r. Więc ciąża młodsza o tydzień niż wynikało by to z OM :)
Serduszko pika, niestety mam niewielkie odwarstwienie i dostałam Duphaston 2x1t. Za dwa tyg. kolejna wizyta i jak będzie już ok, to wizyty co 4 tyg. :)

Hej, podrzucicie mi link do naszej tabelki?

Jestem po pierwszej wizycie u gin, termin z USG wychodzi 09.09.19r. Więc ciąża młodsza o tydzień niż wynikało by to z OM :)
Serduszko pika, niestety mam niewielkie odwarstwienie i dostałam Duphaston 2x1t. Za dwa tyg. kolejna wizyta i jak będzie już ok, to wizyty co 4 tyg. :)
Super! Gratulacje!!!! U mnie młodsza o 5 dni:) a masz krwiaczka czy od czego odwarstwienie?

Link do: Wrześniowe mamy 2019 - Babyboom

@Agnieszka kw jelitowa chyba nie zaszkodzi;) ale pamiętaj o witaminach!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Chyba nie ogarniam ostatnio nic mam jakieś zaćmienie wszystko zapominam ‍♀️ciagle mi nie dobrze słabo jak jem to jest ok ale nie mogę cały czas jeść [emoji29]Gratuluje udanych wizyt

Do góry