reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

@Dzeli93 witaj!!!
@martoosia04 oj biedna ty...
@jurkovska dobrze ze się wyspalas ;) należało się!
Sobota, co tu robić jak się nic nie chce a żołądek zawiązał się na supeł i za nic nie chce puścić :/ a jutro impreza u teściów - urodziny i imieniny teściowej No i łączony dzień babci i dziadka. Mówią ze ciąża to nie choroba a jednak człowiek się czuje do kitu..

reklama
Tabletki nazywają się Prevomit. Nie pomagają mi na mdłości poranne niestety, ale potem już jakoś idzie. Wygląda na to, że swoje i tak muszę zwymiotować. Biorąc pod uwagę to co było ostatnio jednak jest o niebo lepiej!

Załączniki

• 1547890620751-808839102.jpg
    1547890620751-808839102.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 65
U mnie na szczescie te wymioty nie są codzienne. Ale po nich mam mega obolały żołądek. Wciaz uczucie przepełnienia.
U mnie doszło do tak patologicznej sytuacji, że przedwczoraj prawie nic nie zjadłam i wypiłam bodajże tylko raz czarną herbatę bez żadnych dodatków. Wymiotowalam samą żółcią już, nie miałam siły wstać od klozetu i przenieść się do łóżka. Zadzwoniła koleżanka z pracy zapytać jak się czuję i prosiła bym wzięła się w garść i pojechała do apteki po tabletki bo jej bardzo pomogły. Od dwóch tygodni jestem na zwolnieniu lekarskim, w pracy psioczą, wykonuję pracę biurową, nie przemęczam się a od początku ciąży jestem na zwolnieniu. No jak tak można zrobić? Jest mi strasznie przykro, nawet ostatnio miałam takie myśli, że bardzo chętnie przyjęłabym kontrolę z ZUS czy zakładu pracy, niech by sobie popatrzyli jak słaniam się wstając z podłogi WC,, to może by się jeden z drugim zastanowił nad własną głupotą.

U mnie doszło do tak patologicznej sytuacji, że przedwczoraj prawie nic nie zjadłam i wypiłam bodajże tylko raz czarną herbatę bez żadnych dodatków. Wymiotowalam samą żółcią już, nie miałam siły wstać od klozetu i przenieść się do łóżka. Zadzwoniła koleżanka z pracy zapytać jak się czuję i prosiła bym wzięła się w garść i pojechała do apteki po tabletki bo jej bardzo pomogły. Od dwóch tygodni jestem na zwolnieniu lekarskim, w pracy psioczą, wykonuję pracę biurową, nie przemęczam się a od początku ciąży jestem na zwolnieniu. No jak tak można zrobić? Jest mi strasznie przykro, nawet ostatnio miałam takie myśli, że bardzo chętnie przyjęłabym kontrolę z ZUS czy zakładu pracy, niech by sobie popatrzyli jak słaniam się wstając z podłogi WC,, to może by się jeden z drugim zastanowił nad własną głupotą.
Jeść coś trzeba, pić tym bardziej. Może lepiej pojechać dla swojego dobra i dziecka do szpitala ? Kroplowke dadzą... [emoji848] jakieś elektrolity.

Dziewczyny u mnie też kiepska noc. Nie spałam do 3 bo miałam tak zatkany nos że nie mogłam oddychać. Dziś nie mogę podnieść się z łóżka, wszystko mnie boli. Czuje jakby grawitacja była dużo większa i nie dawała mi się podnieśc. Masakra.
Mieliśmy zaprosić dziadków na obiad jutro i im powiedzieć ale.ja.nie dam rady nic zrobić.

reklama
Do góry