reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

@Dzeli93 witaj!!!
@martoosia04 oj biedna ty...
@jurkovska dobrze ze się wyspalas ;) należało się!
Sobota, co tu robić jak się nic nie chce a żołądek zawiązał się na supeł i za nic nie chce puścić :/ a jutro impreza u teściów - urodziny i imieniny teściowej No i łączony dzień babci i dziadka. Mówią ze ciąża to nie choroba a jednak człowiek się czuje do kitu..

reklama
Tabletki nazywają się Prevomit. Nie pomagają mi na mdłości poranne niestety, ale potem już jakoś idzie. Wygląda na to, że swoje i tak muszę zwymiotować. Biorąc pod uwagę to co było ostatnio jednak jest o niebo lepiej!

Załączniki

• 1547890620751-808839102.jpg
    1547890620751-808839102.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 61
U mnie na szczescie te wymioty nie są codzienne. Ale po nich mam mega obolały żołądek. Wciaz uczucie przepełnienia.
U mnie doszło do tak patologicznej sytuacji, że przedwczoraj prawie nic nie zjadłam i wypiłam bodajże tylko raz czarną herbatę bez żadnych dodatków. Wymiotowalam samą żółcią już, nie miałam siły wstać od klozetu i przenieść się do łóżka. Zadzwoniła koleżanka z pracy zapytać jak się czuję i prosiła bym wzięła się w garść i pojechała do apteki po tabletki bo jej bardzo pomogły. Od dwóch tygodni jestem na zwolnieniu lekarskim, w pracy psioczą, wykonuję pracę biurową, nie przemęczam się a od początku ciąży jestem na zwolnieniu. No jak tak można zrobić? Jest mi strasznie przykro, nawet ostatnio miałam takie myśli, że bardzo chętnie przyjęłabym kontrolę z ZUS czy zakładu pracy, niech by sobie popatrzyli jak słaniam się wstając z podłogi WC,, to może by się jeden z drugim zastanowił nad własną głupotą.

U mnie doszło do tak patologicznej sytuacji, że przedwczoraj prawie nic nie zjadłam i wypiłam bodajże tylko raz czarną herbatę bez żadnych dodatków. Wymiotowalam samą żółcią już, nie miałam siły wstać od klozetu i przenieść się do łóżka. Zadzwoniła koleżanka z pracy zapytać jak się czuję i prosiła bym wzięła się w garść i pojechała do apteki po tabletki bo jej bardzo pomogły. Od dwóch tygodni jestem na zwolnieniu lekarskim, w pracy psioczą, wykonuję pracę biurową, nie przemęczam się a od początku ciąży jestem na zwolnieniu. No jak tak można zrobić? Jest mi strasznie przykro, nawet ostatnio miałam takie myśli, że bardzo chętnie przyjęłabym kontrolę z ZUS czy zakładu pracy, niech by sobie popatrzyli jak słaniam się wstając z podłogi WC,, to może by się jeden z drugim zastanowił nad własną głupotą.
Jeść coś trzeba, pić tym bardziej. Może lepiej pojechać dla swojego dobra i dziecka do szpitala ? Kroplowke dadzą... [emoji848] jakieś elektrolity.

Dziewczyny u mnie też kiepska noc. Nie spałam do 3 bo miałam tak zatkany nos że nie mogłam oddychać. Dziś nie mogę podnieść się z łóżka, wszystko mnie boli. Czuje jakby grawitacja była dużo większa i nie dawała mi się podnieśc. Masakra.
Mieliśmy zaprosić dziadków na obiad jutro i im powiedzieć ale.ja.nie dam rady nic zrobić.

reklama
Do góry