Na badania muszą cię z pracy puścić bez wypisywania urlopu w godzinach pracy za które masz normalnie zapłacone, za czas na dojazdy i badania...Wiadomo że decyzje musi podjąć każda z nas sama. Ale na pewno nie warto przekładać pracy ponad swoje zdrowie i samopoczucie. Potrzeba nam teraz dużo odpoczynku, spokoju, regularnych posiłków, spacerów, A wiadomo że w pracując ciężko to pogodzić bo nawet nie zawsze jest szansa coś zjeść na spokojnie na przykład. No i będzie trochę badań a na przykład u mnie musialabym brać na każde urlop.
reklama
Ann89
Fanka BB :)
U mnie w pracy (a pracuję w sklepie) znowu taka sytuacja że nas jest za mało, do tego jedna z dziewczyn jest na L4- zapalenie płuc do połowy stycznia i nie wiadomo czy nie przedluzy. Roboty od groma a my się dwoimy i troimy żeby to wszystko ogarnąć. I oczywiście ja już się zastanawiam i martwię jak sobie dadzą radę jak ja jeszcze pójdę na L4. Z drugiej strony dziecko jest najważniejsze i nie chce później czegoś żałować.
U mnie ta sama sytuacja...za mało ludzi, za dużo maszyn...będą se musieli dać radę be nas i tyle...U mnie w pracy (a pracuję w sklepie) znowu taka sytuacja że nas jest za mało, do tego jedna z dziewczyn jest na L4- zapalenie płuc do połowy stycznia i nie wiadomo czy nie przedluzy. Roboty od groma a my się dwoimy i troimy żeby to wszystko ogarnąć. I oczywiście ja już się zastanawiam i martwię jak sobie dadzą radę jak ja jeszcze pójdę na L4. Z drugiej strony dziecko jest najważniejsze i nie chce później czegoś żałować.
Ania23081991
Wiem że teoretycznie muszą ale jest różnie. Wtedy nie zrobię części swoich obowiązków A na to nie patrzą już tak dobrze. U mnie wolą chyba żeby pójść na l4 A oni załatwiają kogoś na zastępstwo na cały ten czas.Na badania muszą cię z pracy puścić bez wypisywania urlopu w godzinach pracy za które masz normalnie zapłacone, za czas na dojazdy i badania...
Ann89
Z tym L4 to też troszkę się boje bo w październiku dostałam L4, zaniosłam do pracy i w ten sam dzień poroniłam teraz rozmawiałam z kierowniczką i powiedziała że jeśli się boję to da mi teraz tydzień urlopu (i tak musimy wybrać do marca stary urlop) i w następnym tyg podejdę do gina po L4. Nie wiem, jutro idę na wizytę to zobaczymy co mi powie, czy powie zeby iść na zwolnienie czy czekac na serduszko i dopiero wtedy
Ostatnia edycja:
Lovi23
W 5 tygodniu skończonym i lekarz też tak będzie wpisywal w kartę ciążyDziewczyny to moja pierwsza ciąża. Ostatni okres 2 albo 1 grudnia. Kalkulator pokazuje 5tydzien 1 dzień czyli mam rozumieć że jestem w 6 tygodniu? Może głupie pytanie
reklama