reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Ładne staże macie, my z mężem jesteśmy po przejściach, on po rozwodzie ja na szczęście ślubu nie miałam z ojcem mojego syna ale tak się spiknelismy i jesteśmy 4 lata w związku a półtora po ślubie, w sierpniu będzie 2 lata❤ mamy tylko cywilny, myśleliśmy o kościelnym ale mąż musiałby składać o unieważnienie małżeństwa, tak jak niektóre z Was pisza długa droga. Niedojrzalosc emocjonalna to czas Ty powód takich uniewaznien, potem pojawiają się dzieci A jak ludzie nie są zgodni to rozwód...
Tak jak poczytałam to sporo z Was jest po rozwodzie, ale myślę że tym razem wszystkie trafilysmy na wlasciwa połówkę ;)8-)

A my nie mamy nawet roku po ślubie, bo ślub był w maju 2018:p szybko się ogarnelismy z dzidziusiem bo już bardzo byłam nastawiona.
mamy to samo :) zaczęliśmy starania przed ślubem z myślą ze uda się po kilku miesiącach, zostawiliśmy sobie do ślubu 3 miesiące, a ciąża trafiła sie od razu, ale bylo poronienie. Teraz jestesmy zaledwie pół roku po ślubie, znamy sie od 7 lat, 4 lata razem, a bobas bedzie rocznicowym podarkiem ;)
mnie najbardziej zastanawia to, ze ktoś jest z kimś kilka lat, jest ok, a nagle pp roku rozwód. Rozumialabym gdyby to bylo 10 lat po ślubie, ale rok po albo i szybciej? To brzmi, jakby ludzie brali śluby nie znając sie i nie mieszkając ze sobą w ogóle.

@moniczka2609 potwierdzam sucha skóra to jakaś masakra no ale walczymy[emoji28]

@pumelova ja narazie testuje Emolium, jak nie da rady to mixa przetestuje[emoji28]

My w listopadzie mieliśmy 14lat razem, a w kwietniu dopiero bierzemy cywilny[emoji5] Dzidzia nas zmobilizowała, a kościelny i wesele w przyszłym roku planujemy[emoji5]

Witam wszystkich również. Nie odzywałam się bo mielismy zamieszanie w zwiazku z przeprowadzką. Jeszcze tato nas odwiedzil z rodzinką z niemiec ♡ juz od piatku jesteśmy na nowym mieszkaniu, jakimś cudem udalo mi sie mieszkanie ogarnac w dzien przekazania kluczy :D teraz jesteśmy sobie we 2, leniuchujemy. Piekniej być nie mogło, takie miałam obawy a czuje sie tu juz zdecydowanie jak u siebie.
Byłam w piatek na USG i dzidziuś miał już 7 cm, wszystko ma na swoim miejscu, NT 1,7, nosek też jest. Byłam na NFZ, naogladalismy się z narzeczonym dzidziusia. Zaczelam tez w piatek 4 miesiac i tak śmiesznie bo od tamtej pory mam juz serio widoczny brzuszek, juz nie da sie ukryc dzidziusia :)
Możecie mi wytłumaczyć co znaczy te NT? Duzo dziewczyn tutaj pisało o tym, i tak mi akurat ten pomiar został w pamięci. Mierzyła jakas inna lekarz i powiedziała ze mam rozmawiac ze swoim lekarzem, 20 marca :)
Super z tym mieszkaniem, jednak swoje to swoje i nawet ciasne ale zawsze to własne [emoji6] daj zdjęcia jak się urządzisz. My już 5lat na swoim, też minelo szybko ale pamiętam te podekscytowanie [emoji38].
Nt to tak jak dziewczyny piszą, pomiar przezierności karkowej. Duża wartość może sugerować nieprawidłowości i choroby genetyczne. U waszego maluszka piękny wynik [emoji6]

To ja z mężem znamy się dwa lata (niecałe ) w listopadzie wzięliśmy ślub cywilny a w 2020 mamy wesele i kościelny[emoji85] także u nas szybka przemyślana decyzja [emoji16]

Super z tym mieszkaniem, jednak swoje to swoje i nawet ciasne ale zawsze to własne [emoji6] daj zdjęcia jak się urządzisz. My już 5lat na swoim, też minelo szybko ale pamiętam te podekscytowanie [emoji38].
Nt to tak jak dziewczyny piszą, pomiar przezierności karkowej. Duża wartość może sugerować nieprawidłowości i choroby genetyczne. U waszego maluszka piękny wynik [emoji6]

Dokładnie ciasne ale własne[emoji5] my mieszkaliśmy wcześniej z rodzicami, a od grudnia na swoim i odrazu dzidzia zawitała[emoji18]
Fakt tabl odłożyliśmy w sierpniu , ale na swoim od razy człowiek wyluzowany i cyk[emoji5]

reklama
mamy to samo :) zaczęliśmy starania przed ślubem z myślą ze uda się po kilku miesiącach, zostawiliśmy sobie do ślubu 3 miesiące, a ciąża trafiła sie od razu, ale bylo poronienie. Teraz jestesmy zaledwie pół roku po ślubie, znamy sie od 7 lat, 4 lata razem, a bobas bedzie rocznicowym podarkiem ;)
mnie najbardziej zastanawia to, ze ktoś jest z kimś kilka lat, jest ok, a nagle pp roku rozwód. Rozumialabym gdyby to bylo 10 lat po ślubie, ale rok po albo i szybciej? To brzmi, jakby ludzie brali śluby nie znając sie i nie mieszkając ze sobą w ogóle.
Dory wydaje mi się że po ślubie u niektórych facetów (jak również kobiet) zmienia się tok myslenia. Np niektórzy mają swoją kobietę za wlasnosc, sprzątaczkę i służąca w jednym, a sami nic nie dają. Nie raz jest tak że tylko kobieta zajmuje się dzieckiem bo pan o władca przyjdzie z pracy i nie weźmie nawet dziecka na ręce bo jest wielce zmęczony. Masakra, nam jedno takie małżeństwo że chłop nawet chwila z dzieckiem nie posiedzi żeby kobieta mogła wyjść na sekundę do sklepu. Paranoja. Ale niektórym kobietom też odbija.

A my nie mamy nawet roku po ślubie, bo ślub był w maju 2018:p szybko się ogarnelismy z dzidziusiem bo już bardzo byłam nastawiona.

No i super że tak szybko się udało. Nic tylko się cieszyć [emoji6]
my teraz 9mcy się staraliśmy, ale pierwsza, drugą i trzecią ciąża też za pierwszym razem była. Teraz to już chyba starość nas powoli łapie [emoji23]

Do góry