reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Super wieści :-) NT to przezierność karkowa
Witam wszystkich również. Nie odzywałam się bo mielismy zamieszanie w zwiazku z przeprowadzką. Jeszcze tato nas odwiedzil z rodzinką z niemiec ♡ juz od piatku jesteśmy na nowym mieszkaniu, jakimś cudem udalo mi sie mieszkanie ogarnac w dzien przekazania kluczy :D teraz jesteśmy sobie we 2, leniuchujemy. Piekniej być nie mogło, takie miałam obawy a czuje sie tu juz zdecydowanie jak u siebie.
Byłam w piatek na USG i dzidziuś miał już 7 cm, wszystko ma na swoim miejscu, NT 1,7, nosek też jest. Byłam na NFZ, naogladalismy się z narzeczonym dzidziusia. Zaczelam tez w piatek 4 miesiac i tak śmiesznie bo od tamtej pory mam juz serio widoczny brzuszek, juz nie da sie ukryc dzidziusia :)
Możecie mi wytłumaczyć co znaczy te NT? Duzo dziewczyn tutaj pisało o tym, i tak mi akurat ten pomiar został w pamięci. Mierzyła jakas inna lekarz i powiedziała ze mam rozmawiac ze swoim lekarzem, 20 marca :)

reklama
Witam wszystkich również. Nie odzywałam się bo mielismy zamieszanie w zwiazku z przeprowadzką. Jeszcze tato nas odwiedzil z rodzinką z niemiec ♡ juz od piatku jesteśmy na nowym mieszkaniu, jakimś cudem udalo mi sie mieszkanie ogarnac w dzien przekazania kluczy :D teraz jesteśmy sobie we 2, leniuchujemy. Piekniej być nie mogło, takie miałam obawy a czuje sie tu juz zdecydowanie jak u siebie.
Byłam w piatek na USG i dzidziuś miał już 7 cm, wszystko ma na swoim miejscu, NT 1,7, nosek też jest. Byłam na NFZ, naogladalismy się z narzeczonym dzidziusia. Zaczelam tez w piatek 4 miesiac i tak śmiesznie bo od tamtej pory mam juz serio widoczny brzuszek, juz nie da sie ukryc dzidziusia :)
Możecie mi wytłumaczyć co znaczy te NT? Duzo dziewczyn tutaj pisało o tym, i tak mi akurat ten pomiar został w pamięci. Mierzyła jakas inna lekarz i powiedziała ze mam rozmawiac ze swoim lekarzem, 20 marca :)
U nas też było prawie 7 cm i nt 1.7 [emoji7]
Dziewczyny już napisały, że w normie więc nie będę się powtarzac[emoji4]

Ale macie staże :D to my mieliśmy w tym miesiącu 5 rocznicę ślubu. A znamy się od przedszkola :D ja bym noc przespala fajnie gdyby nie budzące się z płaczem córy i rzucajacy się Maz po łóżku. Masakra jakaś ta noc

Ale macie staże :D to my mieliśmy w tym miesiącu 5 rocznicę ślubu. A znamy się od przedszkola :D ja bym noc przespala fajnie gdyby nie budzące się z płaczem córy i rzucajacy się Maz po łóżku. Masakra jakaś ta noc

Też mieliśmy w styczniu z mężem 5 rocznice [emoji4]
My dzisiaj mamy 15+0, jak ten czas leci[emoji3]
Za oknem również słoneczko, ale wiatr.. hoho- lepiej nie wychodzić [emoji23]

Syn niestety przeziębiony, także też od kilku dni noce mam fatalne, bo ciągle się budzi:/

Spokojnej niedzieli dziewczyny[emoji177]

Klaudia cieszę się że wizyta ok :)

U nas też noc słaba, młoda wymiotowala więc poszliśmy spać i 2 [emoji85] ale już jest na szczęście wszystko w porządku.

:)Cześć dziewczyny.
Noc ciężka straszny wiatr i burza. Ale udało się mi się zasnąć jeszcze nad ranem.

W nocy nadrobiłam Wasze wpisy :)

My w tym roku 13 lat razem, a po ślubie 10 lat.
Jutro prenatalne...
Miłej niedzieli życzę

Ja tak patrzyłam wczoraj na ten wydruk z prenatalnych i zastanowił mnie wymiar dwuciemieniowy bpd, możecie powiedzieć jaka wartość macie wpisana?

reklama
A my nie mamy nawet roku po ślubie, bo ślub był w maju 2018:p szybko się ogarnelismy z dzidziusiem bo już bardzo byłam nastawiona.

Do góry