reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Pięknie dziewczyny... Taki staż - wzór do naśladowania[emoji108]
Oby tak dalej.. Brawo[emoji122]
Te Wasze "nudy" coś pięknego [emoji6]

Cześć dziewczyny [emoji6] za mną okropna noc a bardziej sen . Śniło mi się że urodziłam pięcioraczki o wszystkie to chłopki [emoji1787] nie mogłam zapamiętać i ich imion xd sen ciągnął się do ukończenia ich drugiego roku życia masakra . wstałam przerażona i nie wyspana [emoji21] nie życze żadnej takich snów [emoji14]teraz mniej więcej sobie wyobrażam mamusie z tyloma dziećmi . Szacun

Witam niedzielnie, widzę że ta noc dla wielu z nas była ciężka :sad: ja też obudziłam się w nocy około 3 i zasnąć już nie mogłam, a potem śniły mi się same głupoty... nerwa mam przez ten samochód bo znowu koszty... człowiek po prostu nie może mieć spokoju:hmm:

Witam się i ja w niedziele, wczoraj koleżanki urodzony były wiec do domu dotarłam o 4... i obudził mnie budzik na tabletkę i po spaniu [emoji4] u nas narazie słoneczko ale tak wieje ze tragedia [emoji51]

Witam się w niedziele [emoji16] ja dziś się wyjatkowo wyspałam [emoji3] wczoraj mieliśmy gości wiec czeka mnie jeszcze sprzątanie [emoji85] wczoraj nie miałam już sił :p
My razem jesteśmy od 7 lat i 1,5 roku po ślubie [emoji3]

Witam wszystkich również. Nie odzywałam się bo mielismy zamieszanie w zwiazku z przeprowadzką. Jeszcze tato nas odwiedzil z rodzinką z niemiec ♡ juz od piatku jesteśmy na nowym mieszkaniu, jakimś cudem udalo mi sie mieszkanie ogarnac w dzien przekazania kluczy :D teraz jesteśmy sobie we 2, leniuchujemy. Piekniej być nie mogło, takie miałam obawy a czuje sie tu juz zdecydowanie jak u siebie.
Byłam w piatek na USG i dzidziuś miał już 7 cm, wszystko ma na swoim miejscu, NT 1,7, nosek też jest. Byłam na NFZ, naogladalismy się z narzeczonym dzidziusia. Zaczelam tez w piatek 4 miesiac i tak śmiesznie bo od tamtej pory mam juz serio widoczny brzuszek, juz nie da sie ukryc dzidziusia :)
Możecie mi wytłumaczyć co znaczy te NT? Duzo dziewczyn tutaj pisało o tym, i tak mi akurat ten pomiar został w pamięci. Mierzyła jakas inna lekarz i powiedziała ze mam rozmawiac ze swoim lekarzem, 20 marca :)

reklama
Witam wszystkich również. Nie odzywałam się bo mielismy zamieszanie w zwiazku z przeprowadzką. Jeszcze tato nas odwiedzil z rodzinką z niemiec ♡ juz od piatku jesteśmy na nowym mieszkaniu, jakimś cudem udalo mi sie mieszkanie ogarnac w dzien przekazania kluczy [emoji1] teraz jesteśmy sobie we 2, leniuchujemy. Piekniej być nie mogło, takie miałam obawy a czuje sie tu juz zdecydowanie jak u siebie.
Byłam w piatek na USG i dzidziuś miał już 7 cm, wszystko ma na swoim miejscu, NT 1,7, nosek też jest. Byłam na NFZ, naogladalismy się z narzeczonym dzidziusia. Zaczelam tez w piatek 4 miesiac i tak śmiesznie bo od tamtej pory mam juz serio widoczny brzuszek, juz nie da sie ukryc dzidziusia [emoji4]
Możecie mi wytłumaczyć co znaczy te NT? Duzo dziewczyn tutaj pisało o tym, i tak mi akurat ten pomiar został w pamięci. Mierzyła jakas inna lekarz i powiedziała ze mam rozmawiac ze swoim lekarzem, 20 marca :)

nt to przezierność karku, masz ja w normie także spokojnie, jest to badanie które umożliwia określenie ryzyka wystąpienie zespołu Downa itp [emoji6] tak mniej więcej w uproszczeniu [emoji8]

Do góry