@Klauduśka23 ja dzisiaj zaczęłam 10 tc i bóle brzucha też mam...dzisiaj nawet mniejsze...ale masakra bywała...
reklama
Aleeksandraa
Zaangażowana w BB
@Klauduśka23 to daleko do wizyty... A masz możliwość podjechać wcześniej i powiedzieć że się źle czujesz?
Klauduśka23
Fanka BB :)
@Kara88 to trochę mnie uspokoiłaś, mnie najczęściej bolą pachwiny jak chodzę.. A jak się położę to czuje brzuch
@Aleeksandraa właśnie nie bo mój lekarz przyjmuje tylko we wtorki :/
@Aleeksandraa właśnie nie bo mój lekarz przyjmuje tylko we wtorki :/
Ostatnia edycja:
Klauduśka23
Napisałam SMS do mojego lekarza, napisał ze to normalne. No chyba, że bóle będą mocno bolesne i częste to mam przyjechać do jego gabinetu do Poznania.
Myszka90
@Klauduśka23 skoro lekarz tak Tobie odpisał to spróbuj się uspokoić i zrelaksować. Może coś podnioslas lub miałas więcej aktywność. Zresztą macica i maleństwo rośnie więc to pewnie tym spowodowane. A jesli nie minie to może dla swojego spokoju idź nawet do innego lekarza który przyjmuje.
Agnieszka kw
Ja jeszcze nie powiedziałam swojemu pracodawcy. Wie tylko mój bezpośredni przełożony, pracujemy we dwoje. Wczoraj miałam zamiar poinformować szefostwo, ale jak popatrzyłam na szefa to jakoś mi się odechciało z nim rozmawiać
Ale w mojej pracy nie będzie problemu, gdybym nagle musiała iść na zwolnienie, tę samą pracę przez jakiś czas wykona jedna osoba, a i z zastępstwem nie powinno być większych problemów.
Nie mam jeszcze nawet założonej karty ciąży, na kolejnej wizycie już pewnie mi założą, wtedy poproszę też o zaświadczenie dla pracodawcy i poinformuję o ciąży. To będzie 8-9 tydzień, bo wizyty u lekarza mam co dwa tygodnie.
Ale w mojej pracy nie będzie problemu, gdybym nagle musiała iść na zwolnienie, tę samą pracę przez jakiś czas wykona jedna osoba, a i z zastępstwem nie powinno być większych problemów.
Nie mam jeszcze nawet założonej karty ciąży, na kolejnej wizycie już pewnie mi założą, wtedy poproszę też o zaświadczenie dla pracodawcy i poinformuję o ciąży. To będzie 8-9 tydzień, bo wizyty u lekarza mam co dwa tygodnie.
Godzinę temu miałam 1 USG. 3,5 mm, puls (chyba bo się popłakałam ze szczęścia i mogłam nie zrozumieć) 150, 6 tydzień. Mąż tak bardzo chcę córeczkę, a siostra siostrzenice, że powiedzieli, ze juz widza blond włoski i brak siusiaka
Co do pracy, będę musiała powiedzieć asap, bo za moment uciekną na zwolnienie. Nawet się nie martwię, ja jestem najważniejsza
Co do pracy, będę musiała powiedzieć asap, bo za moment uciekną na zwolnienie. Nawet się nie martwię, ja jestem najważniejsza
Ewkaa0606
Zaciekawiona BB
Gratulacje!
Godzinę temu miałam 1 USG. 3,5 mm, puls (chyba bo się popłakałam ze szczęścia i mogłam nie zrozumieć) 150, 6 tydzień. Mąż tak bardzo chcę córeczkę, a siostra siostrzenice, że powiedzieli, ze juz widza blond włoski i brak siusiaka [emoji14]
reklama
smerfetka96
Zaciekawiona BB
@dory rowniez gratuluje . Ja w pracy tez nic narazie nie mowilam ale mam nadzieje ze jak najdluzej nie bede musiala pracuje tam dopiero od miesiaca wiec Na pewno nie bedzie to odebrane dobrze . Dzisiaj bylam u lekarza rodzinnego I dostalam zwolnienie do konca tygodnia bo chyba zaczeło mnie alpaca przeziebienie . I z tego co widzialam zaznaczone jest tak ze kategoria B czyli ciaza ale nie wiem jak to jest I czy pracodawca tez to widzi I czy odrazu sie zorietuje