reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja tez z tym smoczkiem i pielucha robie[emoji5]tylko ze pielucha mi służy żeby zastawic smoczka by nie wypadl[emoji38]

Ja nie zastawiam bo jak wypluje to albo sie chwile powierci i pokweczy(wtedy nie interweniuje) i zasypia, albo jak zaczyna dluzej poplakiwac to wtedy ide wsadzic jej jeszcze raz. Po jakims czasie znow wypluwa i juz cala noc bez smoczka.

U nas też max 30 min. Wyjątek to spacer w wózku albo podróż autem. Wtedy 1-1,5h.
Dziewczyny czy wasze dzieci mają równo fałdki na udach? Mama mi zwróciła uwagę że Julek nie ma ich w tym samym miejscu na obu nogach i że kiedyś zwracali na to uwagę badając bioderka. Ortopeda na badaniu nie miał uwag... [emoji848]
Ja byłam u fizjo na kontoli i sprawdzała symetryczność fałdek. Może warto zapytaćo to chociażby pediatrę?

któraś z was położyła maluszka kolo 18 jak chciał spać bo mówią ze przed 18 żeby już nie kłaść dziecka na drzemkę ze ostatnia drzemka powinna się odbyć właśnie przed 18. żeby albo wytrzymało do 18 i kąpiel jedzenie i spanie albo kolo 17 sprobowac żeby się zdrzemnal nie wiem chyba w książce Tracy Hogg czytalam
U nas zdarzają się drzemki koło 18, ale moja krótko sypia w dzień. Wtedy szykuję pierdoły do kąpieli, kąpiemy się po przebudzeniu, chwile się pobawi i do 21 śpi.

Dziewczyny jakie szczepienia wybrslyscie? Ja jeszcze nie zaszczepilam bo sama nie wiem które lepsze. Starsza szczepilas 5w1 i pneumokoki dodatkowo a teraz mam milion myśli....
Ja chciałam po staremu... Ale zaczęłam czytać i rozmawiać... argumenty wyglądają tak. Cały świat szczepi 6w1. 6w1 to osocza pobrane z komórek tych bakterii A nie żywe bakterie czy nawet martwe. Dlatego skuteczność 6w1 to jakieś 96 % A tym starym sposobem 99%. Do tego jedno okucie A nie trzy... mniej łez i krzyku. Fakt że ok 200 zł. Do tego brałam rota za ok250zl i pneumokoki te refundowane. Niby te to 10 szczepow A płatne 13 szczepow. Ale już pracują nad 16 szczepamii oczywiście płatne będą... więc jak ma być dobrze to wystarczy te 10. Nie wiem czy pomogłem czy nie. Nie namawiam do żadnego. Zrób jak uważasz. Ale jak słyszę że te kombo to tyle bakterii na raz to mnie zalewa. To nie bakterie A fragment ich komórek...

Nic się ze starszą córką nie działo, rozwija się prawidłowo, wszystko łatwo jej przychodziło: chodzenie, mowa. Pediatra i pielęgniarka która ja systematycznie sprawdzała nie miała zastrzeżeń. Co do szczepień to pierwsza miała płatne 6w1 hexa (po 2 dawce miała nop w postaci drgawek ale nie odbiło się to neurologicznie) a drugą szczepie 5w1 ze względu że jest wcześniakiem do tego pneumo.

reklama
Buziaki od Seby w mikolajki

Załączniki

• 20181205_161230.jpg
    20181205_161230.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 132
Do góry