reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hmmm jak było, no cóż skórze zaczęły się ok 15.00 nieregularne więc do wieczora tak się bujalam po mieszkanki w oczekiwaniu na męża. Ok 19 skurcze się nasilaly ale bez spiny czekałam dalej M. Wrócił do domku i tak o 23.30 decyzja że jedziemy do szpitala droga zajęła pół godz w szpitalu sterta papierów ktg rozearcie 3 cm i na porodowke. A tam na początku luzik śmiech chichot z mężem między skurczami. Po godzinie mina mi zrzedla no ból coraz gorszy, leewatywa wenflon, który wbijala mi uczennica i tak mnie pokula że po 4 podejściu poprosiłam położna aby sama to zrobiła efekt cała dłoń fioletowa na drugi dzień. No i cóż leżę w wannie wdycham gaz i mi tak dobrze. Maz polewa mój brzuszek woda sen między skurczami i ogólny odlot. Później na łóżko ktg no i tu zaczynają się schody rozwarcie na 7 cm małej zanika tętno skurcze mega bolesne nie rozumiem co się dzieje wokół mnie. Krzyk męża do mnie PODPISZ papier na cc. Szok oprzytomnialam podpisałam i biegiem z położna na cc tam już nie bardzo wszystko pamiętam tylko moment kiedy wyszarpali małą z brzucha jej płacz i mi ją pokazali zaraz zabrali na mycie i do tatusiem słyszałam tylko jak płaczę a później ból ból ból i przerażenie jak ja dam radę... Ale się rozpisałem przepraszam
Tu nie ma za co przepraszać , pisz ile chcesz , ile potrzebujesz :)
Tu są naprawdę same fajne babeczki :)
A co do porodu to najważniejsze że ani Tobie ani malutkiej nic się nie stało .

reklama
Ja właśnie swojego wysłałam po zakupy z długa lista bo to dwa dni w końcu i jeszcze z gośćmi.. w ogóle jeszcze jutro na wieczor mamy kolejnych gości tym razem znajomych...
O to zapowiada się ciekawy weekend :) na pewno nie będziesz się nudziła :)
My dzisiaj szalona imprezka , urodziny babci :p

A u nas, tak jak kupy byly codziennie, tak teraz brak już od wtorku :hmm: i nie wiem czemu nagle taka zmiana i się martwię. Ale gazuje za to tak mocno, że za każdym razem jestem przekonana, że to w końcu to, a pielucha pusta :/

Moja wielka pierwsza miłością był Bartek Wrona, o matko jak ja go kochałam cały pokój w plakatach ach.... Dzisiaj będzie szaleństwo w sklepach aż niechce mi się tam iść, no ale mus bo mąż w pracy więc muszę mała zabrać ze sobą uwielbiam takie wycieczki

A u nas, tak jak kupy byly codziennie, tak teraz brak już od wtorku :hmm: i nie wiem czemu nagle taka zmiana i się martwię. Ale gazuje za to tak mocno, że za każdym razem jestem przekonana, że to w końcu to, a pielucha pusta :/
A jak karmisz? Pierś czy mm? Ponoć to normalne a cóż ja mogę poradzić świeżak jestem w tym temacie

No dokładnie masz racjęmy właśnie cycujemy bo Księżniczka dopiero wstała, aż w szoku jestem że tyle spała

Masz bardzo podobnie jak ja.. tez chciałam naturalnie ale w końcu zdecydowali o cc.. tez było mi z tym ciężko to tego nie byłam nastawiona na ten ból po i tez bardzo ciężko to znosiłam. Dziewczyny tutaj podtrzymywały mnie na duchu i obiecywały ze przestanie boleć:)

reklama
Do góry