reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Córcia ma na imię Wiktoria to moje pierwsze dzieciątko urodziła się przez CC chociaż bardzo chciałam urodzić naturalnie no ale niestety wystąpiły komplikacje i zapadła decyzja o cc, długo nie umiałam się z tym pogodzić i ogólnie ciężko zanioslam okres rekonwalescencji, no ale cóż,... Wiki urodziła się 3320g 56cm i 10 punktów Aphgar. Ja mam na imię Kasia mieszkam na Śląsku mam 29 lat.

Najwazniejsze, ze obie jestescie zdrowe!:) witamy ;)

reklama
Mój mały to jakiś zboczuch, ja my daje cyca a on liże liże i się uśmiecha i tak kilka razy [emoji23][emoji23][emoji23] chyba za dużo mu Beaty śpiewam ,, dla Twych rąk, dla twych ust byłam pierwsza ooo tak, dla twych warg, oczu twych najpiękniejsza " [emoji85][emoji85][emoji85]
Hehe. Mój też tak robi - najczęściej wtedy gdy nie ma ochoty jesc5

U mnie lekka masakra. Pojechalam zapisac malego do neurologa, bo oczywiscie nie mozna sie dodzwonic... w domu zostal spiacy Leon z mezem. Maz nadal przeziebiony wiec mial cjodzic w maseczce. Okazalo sie, ze Leon oduczyl sie jedzenia z butelki i nie chcial z niej pic. Maly splakany i umeczony. Co gorsza tez ma katar, nie moze spac, a jak zasypia to placze przez sen...;( no strasznie... probowalam mu zakraplac nos i wyciagac Frida. Jak to sie powinno prawidlowo robic? Jak dlugo i jak mocno ciagnac?
Póki gil nie wylezie... Ja z poprzednimi fridą się umęczyłam tylko... Wyciągałam pieluchą. Ale szybko uczyłam ich wysmarkiwać jak tylko zauważyłam że ogarniają dmuchanie ustami :-D.

Dziewczyny, bardzo dziekuje za rady :). Ja tez zakraplam sola fizjologiczna najpierw, ale nie zawsze cos wyciagam, chociaz slysze harczenie zatkanego noska, taki furkot... i sama nie wiem czy nie ciagne za slabo. Leon tego nienawidzi: i zakraplania noska i wyciagania frida. Czy wasze dzieci tez przy tym placza?
Miki w ogóle nie trawi dotykania koło nosa a nie daj Bóg mu chcę coś do niego wsadzić... To chyba normalne. Zresztą żaden mój syn nie lubił.

Ja wystawałam raz w miesiącu w kolejce w księgarni jezykowej z koleżanką, która była ich fanką, po niemieckie BRAVO. Ale sama interesowałam się wtedy Kelly Family :laugh2:
Ale dzięki temu, że mój idol lubił Pearl Jam, pożyczyłam sobie ich kasetę i w ten sposób obudziła się we mnie miłość do ciężkiego grania :)
Mnie miłością do Kelly Family zaraziła kumpela z podwórka która większość czasu mieszkała w Niemczech więc słuchałam ich jak jeszcze w PL nikt nie wiedział "co to" ale wyjątkowo nie kochałam się w Paddym ;)

reklama
Do góry