Katarzyna gdziez tam. Nie masz pojęcia jak wyglądałam po pierwszej ciąży i ile byłam w stanie zrobić ciężka praca (i nie chodzi o zwykła dietę, ale o całkowita eliminacje wszystkich cukrow (w tym owoców), nabiału, ćwiczenia 5 dni w tygodniu (a wstawię zdjecie jak uśpie dzieci, a co
). Niestety teraz treningi nie są możliwe, po prostu mogę sobie krzywdę zrobić, a nie mam ochoty mieć np. podnoszonej operacyjnie macicy, czy wykonywanej na cito operacji przepukliny. To absolutnie nie znaczy, że nic nie robię, ale nie mogę robić tyle, ile bym chciała. Druga sprawa, że żebym zaczęła chudnąć, muszą mi się uregulować hormony i insulina, możliwe, że muszę wrócić do zażywania metaforminy, a żeby to zrobić muszę znalezc lekarza, który mi ją wypisze przy kp, bo niestety większość lekarzy nie uaktualnia wiedzy i nie chcą przepisywać. Także to troszkę bardziej skomplikowane
Waga do normy wróci w końcu. Potrwa to trzy, cztery, czy pięć razy dłużej niż normalnie, ale wróci. Niestety na resztę nie mam wpływu. Operacja dopiero, kiedy stwierdze, że nie chce mieć już więcej dzieci. Na razie nie jestem na to gotowa.
Także nie, nie obraziłam się, po prostu ciężko jest się tłumaczyć z tego wszystkiego. Kiedy ktoś wygląda źle, ludzie mysla, że się zaniedbał, że to jego wina, a nie zawsze tak jest.