reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

D_dream coś Ty robiła że tak się popatzylas? Współczuję strasznie. A i wtedy co Ci się ten pokarm nie tworzył to podałaś butle? Pokarm wrócił? Po jakim czasie? Cycacie się dalej.? Pytam tak z ciekawości w razie W. Co prawda u mnie butelka i tak nic nie zdziałam bo młoda ma odruch wymiotny i dlatego zamiast teraz bawić się na weselu to się tulimy w sypialni przy cycku. A to ostatnie weselicho w rodzinie i to w dodatku takie wyczekane bo kuzyn ma prawie 40.

reklama
A tak btw. Załatwiłam się totalnie, poparzylam cała nogę. Ledwo chodzę, powychodziły mi burchle ropne, i skora się zmarszczyła :/
Mam poparzone od części uda, pod kolanem, piszczel, stopa i palce...
O rany, i Ty jeszcze na forum piszesz? Ja sobie raz gorącą herbatę na udo wylalam to wyłam pod zimnym prysznicem czekając na moja mamę by pojechać na pogotowie. To było zeszłego lata i do teraz mam wyraźne blizny. W jednym miejscu widzialam dosłownie jak się skóra topi jak dotknęłam zaraz po. Najgorszy ból jakiego doznałam, poród przy poparzeniu to pikuś....

D_dream coś Ty robiła że tak się popatzylas? Współczuję strasznie. A i wtedy co Ci się ten pokarm nie tworzył to podałaś butle? Pokarm wrócił? Po jakim czasie? Cycacie się dalej.? Pytam tak z ciekawości w razie W. Co prawda u mnie butelka i tak nic nie zdziałam bo młoda ma odruch wymiotny i dlatego zamiast teraz bawić się na weselu to się tulimy w sypialni przy cycku. A to ostatnie weselicho w rodzinie i to w dodatku takie wyczekane bo kuzyn ma prawie 40.
Pojemnik mi w ręku z wrzątkiem w srodku pękł i poleciało mi na nogę.

Nie, nie cycamy :)
Jesteśmy na butli. Pokarm powrócił, następnego dnia. Niestety nie na długo.
Jestem w stanie ściągnąć od 30ml do 60ml.
Wtedy swoje mieszam z kupnym i rozdzielam na porcje. Także zostajemy na butli już na cito :)
I nie żałuje :)

O rany, i Ty jeszcze na forum piszesz? Ja sobie raz gorącą herbatę na udo wylalam to wyłam pod zimnym prysznicem czekając na moja mamę by pojechać na pogotowie. To było zeszłego lata i do teraz mam wyraźne blizny. W jednym miejscu widzialam dosłownie jak się skóra topi jak dotknęłam zaraz po. Najgorszy ból jakiego doznałam, poród przy poparzeniu to pikuś....
To było wczoraj. Już się wybeczalam, i nastałam pod zimnym prysznicem.
Smaruje białkiem jajka, i robię zimne okłady.
No podejrzewam, ze i ja będę miała blizny wiec zapewne w ruch pójdzie bio oil. Piecze, bo piecze. To normalne.
No ja urodziłam dwójkę i jeden od drugiego gorszy w każdym stopniu. Wiec chyba wole przejsc poparzenie :p

My też się kąpiemy codziennie bo moja gwiazda uwielbia kąpiele.
A tak z innej beczki to ile najmniej może przybrać dziecko kp tygodniowo? Bo mi co tydzień przybiera mniej. W tamtym tygodniu przybrała już tylko 110g a przybierała po 200g. Jutro będziemy się ważyć to zobaczymy ile w tym tygodniu dupka urosła ale pewnie jeszcze mniej.

D_dream dzięki za odpowiedź. Fajnie że mogłaś przejść na butle jak mała była głodna. Ja niestety jakby się coś takiego przydarzyło to chyba będę wyć razem z nią i czekać na cud żeby to mleko w tych cyckach się pojawiło.

D_dream dzięki za odpowiedź. Fajnie że mogłaś przejść na butle jak mała była głodna. Ja niestety jakby się coś takiego przydarzyło to chyba będę wyć razem z nią i czekać na cud żeby to mleko w tych cyckach się pojawiło.
Moja będąc na cycu, tydzień po wyjściu ze szpitala nabrała ponad 400 gram więcej :)

No nie miałam wyjścia, musiałam podać butle ;)
Zreszta już mowilam, ze ja nie mogę sobie pozwolić na to żeby mi dziecko wisiało na cycku po 2-3 godziny żeby pobudzić laktację.
Najważniejsze ze mała jest najedzona :) i obie jesteśmy szczęśliwe

reklama
Może warto z tym na IP podjechać? Takie rany lubią się babrać bez specjalnych opatrunków.
Popieram. Moja koleżanka poparzyła wierzch stopy. Długo cierpiała i nie chciało jej się goić to. Sama cos przykładała. Po jakimś czasie poszła do.lekarza bo rana i ból. Dostała maść z antybiotykiem i opieprz że nie pojechała na IP

Ostatnia edycja:
Do góry