reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

D_dream coś Ty robiła że tak się popatzylas? Współczuję strasznie. A i wtedy co Ci się ten pokarm nie tworzył to podałaś butle? Pokarm wrócił? Po jakim czasie? Cycacie się dalej.? Pytam tak z ciekawości w razie W. Co prawda u mnie butelka i tak nic nie zdziałam bo młoda ma odruch wymiotny i dlatego zamiast teraz bawić się na weselu to się tulimy w sypialni przy cycku. A to ostatnie weselicho w rodzinie i to w dodatku takie wyczekane bo kuzyn ma prawie 40.

reklama
A tak btw. Załatwiłam się totalnie, poparzylam cała nogę. Ledwo chodzę, powychodziły mi burchle ropne, i skora się zmarszczyła :/
Mam poparzone od części uda, pod kolanem, piszczel, stopa i palce...
O rany, i Ty jeszcze na forum piszesz? Ja sobie raz gorącą herbatę na udo wylalam to wyłam pod zimnym prysznicem czekając na moja mamę by pojechać na pogotowie. To było zeszłego lata i do teraz mam wyraźne blizny. W jednym miejscu widzialam dosłownie jak się skóra topi jak dotknęłam zaraz po. Najgorszy ból jakiego doznałam, poród przy poparzeniu to pikuś....

D_dream coś Ty robiła że tak się popatzylas? Współczuję strasznie. A i wtedy co Ci się ten pokarm nie tworzył to podałaś butle? Pokarm wrócił? Po jakim czasie? Cycacie się dalej.? Pytam tak z ciekawości w razie W. Co prawda u mnie butelka i tak nic nie zdziałam bo młoda ma odruch wymiotny i dlatego zamiast teraz bawić się na weselu to się tulimy w sypialni przy cycku. A to ostatnie weselicho w rodzinie i to w dodatku takie wyczekane bo kuzyn ma prawie 40.
Pojemnik mi w ręku z wrzątkiem w srodku pękł i poleciało mi na nogę.

Nie, nie cycamy :)
Jesteśmy na butli. Pokarm powrócił, następnego dnia. Niestety nie na długo.
Jestem w stanie ściągnąć od 30ml do 60ml.
Wtedy swoje mieszam z kupnym i rozdzielam na porcje. Także zostajemy na butli już na cito :)
I nie żałuje :)

O rany, i Ty jeszcze na forum piszesz? Ja sobie raz gorącą herbatę na udo wylalam to wyłam pod zimnym prysznicem czekając na moja mamę by pojechać na pogotowie. To było zeszłego lata i do teraz mam wyraźne blizny. W jednym miejscu widzialam dosłownie jak się skóra topi jak dotknęłam zaraz po. Najgorszy ból jakiego doznałam, poród przy poparzeniu to pikuś....
To było wczoraj. Już się wybeczalam, i nastałam pod zimnym prysznicem.
Smaruje białkiem jajka, i robię zimne okłady.
No podejrzewam, ze i ja będę miała blizny wiec zapewne w ruch pójdzie bio oil. Piecze, bo piecze. To normalne.
No ja urodziłam dwójkę i jeden od drugiego gorszy w każdym stopniu. Wiec chyba wole przejsc poparzenie :p

My też się kąpiemy codziennie bo moja gwiazda uwielbia kąpiele.
A tak z innej beczki to ile najmniej może przybrać dziecko kp tygodniowo? Bo mi co tydzień przybiera mniej. W tamtym tygodniu przybrała już tylko 110g a przybierała po 200g. Jutro będziemy się ważyć to zobaczymy ile w tym tygodniu dupka urosła ale pewnie jeszcze mniej.

D_dream dzięki za odpowiedź. Fajnie że mogłaś przejść na butle jak mała była głodna. Ja niestety jakby się coś takiego przydarzyło to chyba będę wyć razem z nią i czekać na cud żeby to mleko w tych cyckach się pojawiło.

D_dream dzięki za odpowiedź. Fajnie że mogłaś przejść na butle jak mała była głodna. Ja niestety jakby się coś takiego przydarzyło to chyba będę wyć razem z nią i czekać na cud żeby to mleko w tych cyckach się pojawiło.
Moja będąc na cycu, tydzień po wyjściu ze szpitala nabrała ponad 400 gram więcej :)

No nie miałam wyjścia, musiałam podać butle ;)
Zreszta już mowilam, ze ja nie mogę sobie pozwolić na to żeby mi dziecko wisiało na cycku po 2-3 godziny żeby pobudzić laktację.
Najważniejsze ze mała jest najedzona :) i obie jesteśmy szczęśliwe

reklama
Może warto z tym na IP podjechać? Takie rany lubią się babrać bez specjalnych opatrunków.
Popieram. Moja koleżanka poparzyła wierzch stopy. Długo cierpiała i nie chciało jej się goić to. Sama cos przykładała. Po jakimś czasie poszła do.lekarza bo rana i ból. Dostała maść z antybiotykiem i opieprz że nie pojechała na IP

Ostatnia edycja:
Do góry