KINDERBUENOO88
Fanka BB :)
Dziewczyny szczepiliscie na pneumokoki ? I rotawirusy ?
Js będę szczepić ale termin mam dopiero 19.11
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny szczepiliscie na pneumokoki ? I rotawirusy ?
@RooibosGirl jak się czujesz ? Wszystko w porządku ?
Jak Martynka ?
Dzieci mają cudowny dar wyczuwania takich sytuacji mój też czasem cały dzień daje mi w kość, nie śpi, marudzi, płacze , poskarżę się mojemu S. on wraca z pracy a mały grzeczny jak aniołek . I mówię że zaraz pomyśli że wymyślam
Nie wiem czy się da, ja nie umiałamJak wysłać zdjęcie w wiadomości prywatnej?
Ktoś pomoże?
Jak to zrobiłaś? Masz srebro koloidalne?A tak btw. Załatwiłam się totalnie, poparzylam cała nogę. Ledwo chodzę, powychodziły mi burchle ropne, i skora się zmarszczyła :/
Mam poparzone od części uda, pod kolanem, piszczel, stopa i palce...
A widziszI tak się stało sfajdala się po plecy hehe [emoji90] [emoji85]
Poród to w ogóle pikuś w porównaniu z innymi bólami np. bólem zęba jak ropa się zbiera, albo bólem po urodzeniu kamienia z nerki czy właśnie oparzenie...O rany, i Ty jeszcze na forum piszesz? Ja sobie raz gorącą herbatę na udo wylalam to wyłam pod zimnym prysznicem czekając na moja mamę by pojechać na pogotowie. To było zeszłego lata i do teraz mam wyraźne blizny. W jednym miejscu widzialam dosłownie jak się skóra topi jak dotknęłam zaraz po. Najgorszy ból jakiego doznałam, poród przy poparzeniu to pikuś....
Nie mam pojęcia ale Mikołaj też już nie przybiera jak szalony. Wiem, że początkowo minimum 25-30g dziennie powinno tzn. wg pielęgniarek neonatologicznych. Moim zdaniem ważne że w ogóle przybiera a na tym etapie co teraz to już różnie chyba bo jedne dzieci jedzą więcej i często i są mniej aktywne a inne odwrotnie...My też się kąpiemy codziennie bo moja gwiazda uwielbia kąpiele.
A tak z innej beczki to ile najmniej może przybrać dziecko kp tygodniowo? Bo mi co tydzień przybiera mniej. W tamtym tygodniu przybrała już tylko 110g a przybierała po 200g. Jutro będziemy się ważyć to zobaczymy ile w tym tygodniu dupka urosła ale pewnie jeszcze mniej.
Może to nie ropa a osocze?Tak i tak. Chociaż nad kolejnymo rotawirusami się zastanawiam, bo ona z połowę wypluła. P się śmiał ze mnie, że 150 zł zjadła i 150 wypluła.Jeżeli są bąble i ropa to lepiej nie smarować białkiem tylko pójść w jakieś sterylne opatrunki specjalistyczne. Takie poparzenia szybko się nadkażają i ropa o tym świadczy. Jeśli poparzenie jest rozległe to lepiej, żeby to rodzinny obejrzał lub gdzieś skierował. Dobrze sprawdzają się opatrunki hydrożelowe, ale nie wiem, czy przy ropie można stosować.