reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Oglądała któraś live z Magda Karpienia, który wstawiłam? @Olka.fasolka Tobie gadali chyba o fazach mleka, prawda? Chociaż ostatnie 10-15 min sobie odtwórz ;)
Ja oglądałam całość ;)
Bardzo mądra kobieta.
Ja jak ostatnio usłyszałam od babci mojego S. że mały płacze bo na pewno mam za mało pokarmu i jest głodny to aż mi się płakać chciało .

A jak Twój nastrój ?

Dziękuję:)
Jesteście kochane z wszystkimi komentarzami i radami.♥️
Ostatnio rozmawiałam z mamą i podniosła mnie trochę na duchu, że to "normalne" z tak wymagającym dzieckiem, że ona też tak miała, że rok temu moja bratowa też przez to przechodziła, że minie..
Póki nie mam myśli że mogę sobie i komuś coś zrobić to nie jest źle. Ale ma do mnie zaglądać częściej.
Narazie daje sobie czas. Mąż stara się mi pomóc.
Dziękuję wam za każde dobre słowo ♥️

W ciąży miałaś pozytywne nastawienie , teraz jest chwilowo gorzej ale jak tylko maleństwo "wyreguluje" swoje zachowania i nawyki to będzie lepiej .
Mąż musi dopomóc .
Forum to forum. My tu tylko słownie jesteśmy w stanie operować. Ale jednak pomoc mamy czy faceta jest nieoceniona
Trzymaj się bo fajna babka jesteś :tak:
Dokładnie pomoc mamy i partnera jest bardzo ważna :)
Ja właśnie czekam na mamę , mleko odciągnięte i pędzę na zakupy :)

Hej dziewczyny mam takie szybkie pytanie, czy wasze dzieciaczki po szczepieniach też tyle spały? Zosia śpi od 9 i nawet je przez sen. Temperatury na razie nie ma. Za dwa dni skończy 2 miesiące A i waży 4500.
Ja przez ten weekend trochę się ogarnęłam tzn. Zostawiłam męża z dziećmi i ten czas poswieciłam głównie dla siebie. Miałam spotkanie z psychologiem i otworzyła mi oczy na wiele , że bycie matką Polką i ciągłe dążenie do perfekcji odbiera mi radość z życia A przede wszystkim radość bycia mamą. Postanowiłam wyluzować, mniej sprzątać i prać , A ten czas poświęcać Zosi i starszej córce na wspólne przytulania czy wyjścia . Mam przykaz spotkań towarzyskich bez dzieci ale z tym problem bo wszyscy znajomi zostali w Szczecinie A tu w Warszawie nikogo nie znam .

Hej dziewczyny mam takie szybkie pytanie, czy wasze dzieciaczki po szczepieniach też tyle spały? Zosia śpi od 9 i nawet je przez sen. Temperatury na razie nie ma. Za dwa dni skończy 2 miesiące A i waży 4500.
Ja przez ten weekend trochę się ogarnęłam tzn. Zostawiłam męża z dziećmi i ten czas poswieciłam głównie dla siebie. Miałam spotkanie z psychologiem i otworzyła mi oczy na wiele , że bycie matką Polką i ciągłe dążenie do perfekcji odbiera mi radość z życia A przede wszystkim radość bycia mamą. Postanowiłam wyluzować, mniej sprzątać i prać , A ten czas poświęcać Zosi i starszej córce na wspólne przytulania czy wyjścia . Mam przykaz spotkań towarzyskich bez dzieci ale z tym problem bo wszyscy znajomi zostali w Szczecinie A tu w Warszawie nikogo nie znam .

Sporo dziewczyn stad jest z Wawy, moze akurat to dobry moment na nowe znajomosci :)

Jak wczesniej mlody byl marudny, tak teraz przez 2 godziny prawie nie spal i sobie gadalismy, az niewiarygodne dla mnie, ze tyle byl aktywny bez marudzenia [emoji5] no i po kiepskim poczatku dnia zobaczyc ten usmiech to miod na oczy [emoji7]
IMG_8132.JPG

IMG_8179.JPG

Teraz przysypia przy cycusiu [emoji4]

Załączniki

• IMG_8132.JPG
    IMG_8132.JPG
    299,5 KB · Wyświetleń: 404
  • IMG_8179.JPG
    IMG_8179.JPG
    386,9 KB · Wyświetleń: 402
reklama
Do góry