reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

hej,
u nas niestety małej się zdarza, że podczas płaczu się zanosi...ze starszą miałam raz taki epizod więc teraz jestem mega zestresowana, zdarza się to wieczorem, w ciągu dnia spokój, na szczęście zawsze wieczorem jest mąż, we dwójkę jakoś łatwiej. Dzisiaj się zaniosła, mąż dmuchnął jej w usteczka i się ocknęła a ja aż zamarłam. Wiele czytałam na ten temat ale kosztuje mnie to mimo wszystko mnóstwo stresu jak się widzi jak dziecko zastyga w bezruchu :hmm: przeżywam to wszystko, normalnie już bym spała a tak to siedzę i myślę...ehhhhhhh.......

reklama
Zdołowałam się wynikami wyborów na prezydenta Warszawy...
Mniee sutki tyle o ile ale czasem mnie w środku cycka boli wcześniej nie miałam tak...
Ja okresu nie dostałam ale po śluzie widzę że coś tam się dzieje... choć liczę że może jeszcze do końca roku nie będzie tego badziewia.
Nie pamiętam co tam jeszcze... jestem zmęczona...

Dla mnie Ok- bo wygrał ten co na niego głosowałam :)

Nie. Jeśli bolą, to coś jest nie tak, dziecko źle chwyta pierś.
Mnie bola tak jak @oluchapoducha. Szczegolnie na poczatku przy zasysaniu, i jak mlody je na zmiane z obu piersi godzinami, a dzisiaj mielismy powtorke z rozrywki :( cale popoludnie i wieczor maly mnie ssal...
Sialalala, dwóch kolesi mnie dziś w sklepie podrywało i przepuścilo w kolejce w sklepie ;D ale mam frajdę :D już zapomniałam jak to jest, bo wszędzie z dziećmi, a wcześniej ciąża ;p
Super :)
@klaraklara super, że się odezwałaś, myślałam o Tobie. U mnie też paskudztwo na brzuchu. Bardzo chce zrobić abdominoplastyke, ale Przemek wyczytał, że po tym już lepiej nie zachodzić w ciążę, a my nie jesteśmy pewni, czy to już na pewno koniec produkcji... Na leżąco to wygląda i tak dobrze, ale jak wstanę, to obraz nędzy i rozpaczy, jeszcze ta przepuklina - no fuj. Ale to dobrze, że o tym piszesz. Patrząc na zdjęcia dziewczyn mam wrażenie, że tylko ja zmagam się z tym problemem. Wszystkie w trzy sekundy dochodzą do siebie, a ja gruba i pomarszczona ;p

Dobrze, że teraz zima idzie, to można się pozaslaniac odpowiednio zanim się doprowadzimy do stanu, kiedy można pokazać się ludziom ;p
Ja tez jestem w Waszym klubie. Waga stoi w miejscu chociaz mlody mnie je calymi dniami ;). Moze zrobie sobie badania na tarczuce, choc nie mam zadnych objawow. Tez sie pocieszam, ze jeszcze do wiosny jest troche czasu...

Nie. Jeśli bolą, to coś jest nie tak, dziecko źle chwyta pierś.
Mnie bola tak jak @oluchapoducha. Szczegolnie na poczatku przy zasysaniu, i jak mlody je na zmiane z obu piersi godzinami, a dzisiaj mielismy powtorke z rozrywki :( cale popoludnie i wieczor maly mnie ssal...
Sialalala, dwóch kolesi mnie dziś w sklepie podrywało i przepuścilo w kolejce w sklepie ;D ale mam frajdę :D już zapomniałam jak to jest, bo wszędzie z dziećmi, a wcześniej ciąża ;p
Super :)
@klaraklara super, że się odezwałaś, myślałam o Tobie. U mnie też paskudztwo na brzuchu. Bardzo chce zrobić abdominoplastyke, ale Przemek wyczytał, że po tym już lepiej nie zachodzić w ciążę, a my nie jesteśmy pewni, czy to już na pewno koniec produkcji... Na leżąco to wygląda i tak dobrze, ale jak wstanę, to obraz nędzy i rozpaczy, jeszcze ta przepuklina - no fuj. Ale to dobrze, że o tym piszesz. Patrząc na zdjęcia dziewczyn mam wrażenie, że tylko ja zmagam się z tym problemem. Wszystkie w trzy sekundy dochodzą do siebie, a ja gruba i pomarszczona ;p

Dobrze, że teraz zima idzie, to można się pozaslaniac odpowiednio zanim się doprowadzimy do stanu, kiedy można pokazać się ludziom ;p
Ja tez jestem w Waszym klubie. Waga stoi w miejscu chociaz mlody mnie je calymi dniami ;). Moze zrobie sobie badania na tarczuce, choc nie mam zadnych objawow. Tez sie pocieszam, ze jeszcze do wiosny jest troche czasu...
Ja to się martwię że przez zimę i to siedzenie w.domu to kg mi przybędzie .. U mnie Lidlu jest karta multisport chyba sobie ja w końcu wyrobie .. wcześniej nie potrzebowałam bo w pracy miałam niezły trening dziennie po lidlu robiłam ok 19 km . I do tego tyle ciężarów do podnoszenia ;) To mi nie trzeba było żadnej karty .. Ale teraz będzie przynajmniej pretekst do wyjścia ;)

Generalnie nosidła są dla dzieci samodzielnie siadających. Czasem dobiera się nosidła dla mniejszych dzieci, ale to koniecznie musi być regulowany panel, którego tu nie ma. Nie. Jeśli bolą, to coś jest nie tak, dziecko źle chwyta pierś.

Zobacz załącznik 909684
[emoji3] miło, że o mnie myślałaś.
Co do brzucha, to u mnie inny problem.
Ty wyglądasz szczupło, tylko ta skóra.
Ja tluściutka: 8kg-po ciąży, ale w sumie 18, jestem tak zmęczona, że w sumie na razie mi to specjalnie nie przeszkadza, poza tym naprawdę łatwiej i szybciej wziąć paczkę ciastek niż kanapkę zrobić [emoji15] ), wałek wisi z jednej strony z powodu nadwagi, ale z drugiej to już chyba wiem o jaką dziurę ginowi chodziło.
Myślałam, żeby wstawić zdjęcie do "Naszych brzuszków", właśnie dla dziewczyn, które mają podobnie, ale najpierw muszę je zrobić, a nie bardzo mam czas i ochotę, bo ile nadwaga mi mało przeszkadza, bo mogę mieć na nią wpływ, o tyle ta dziura już tak. To takie wgłębienie, raczej długie i wąskie niż dziura.
Cóż, nic już na to nie poradzę. Tylko Stary mnie trochę rozczarował,bo powiedziałam że mi to przeszkadza i że to dla mnie problem, liczyłam na jakieś dobre słowo, a on że taki problem,to nie problem [emoji15] Za dużo Kiepskich chyba ostatnio ogląda.

[emoji3] miło, że o mnie myślałaś.
Co do brzucha, to u mnie inny problem.
Ty wyglądasz szczupło, tylko ta skóra.
Ja tluściutka: 8kg-po ciąży, ale w sumie 18, jestem tak zmęczona, że w sumie na razie mi to specjalnie nie przeszkadza, poza tym naprawdę łatwiej i szybciej wziąć paczkę ciastek niż kanapkę zrobić [emoji15] ), wałek wisi z jednej strony z powodu nadwagi, ale z drugiej to już chyba wiem o jaką dziurę ginowi chodziło.
Myślałam, żeby wstawić zdjęcie do "Naszych brzuszków", właśnie dla dziewczyn, które mają podobnie, ale najpierw muszę je zrobić, a nie bardzo mam czas i ochotę, bo ile nadwaga mi mało przeszkadza, bo mogę mieć na nią wpływ, o tyle ta dziura już tak. To takie wgłębienie, raczej długie i wąskie niż dziura.
Cóż, nic już na to nie poradzę. Tylko Stary mnie trochę rozczarował,bo powiedziałam że mi to przeszkadza i że to dla mnie problem, liczyłam na jakieś dobre słowo, a on że taki problem,to nie problem [emoji15] Za dużo Kiepskich chyba ostatnio ogląda.

Dobrze Ci przecież powiedział :)

Chloe mój też tak często na cycku, może dlatego nas tak bolą.... raz jeden raz drugi. Ja jak karmię w nocy to włączam sobie tlc, a potem mi się śnią głupoty, ostatnio ten chirurg plastyczny gojdź był i mi się śnił ;) jakoś nie umiem karmić na leżąco, i on ciągle wypuszcza brodawke i się denerwuje....

Po co mam spać jak mi tak bardzo wczesnym rankiem jest dobrze i nic mnie nie boli [emoji12]

Jaki tu spokój nanana, nic się nie dzieje nanana [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
IMG_20181022_040916.jpg
IMG_20181022_040923.jpg

Załączniki

• IMG_20181022_040916.jpg
    IMG_20181022_040916.jpg
    55,9 KB · Wyświetleń: 333
  • IMG_20181022_040923.jpg
    IMG_20181022_040923.jpg
    56,1 KB · Wyświetleń: 337
Chloe mnie bolą, i są takie suche jakby .i wrażliwe na kontakt z materiałem :/ no i jak mały zacZyna ssać to boli chwilę. Mój miał po porodzie podcinane to wedzidelko, jęzor na brodę wysuwa jak jaszczurka ;) goj a kto przoduje w wyborach? Bo ja już wyłączyłam tv, spać idę ;) agula niestety sezon chorobowy , moja córka kaszel ma mokry i katar i 37 stopni :( Angelika jak z katarem u was, i czy nadal dajesz Wit. C? Na fb mamaginekolog dała nowy wpis z baza jakie leki można brać przy KP
Trzaskowski ignorant... :(

reklama
Do góry