reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dla mnie Ok- bo wygrał ten co na niego głosowałam :)
Napiszę coś co powiedziałam S. tylko nie gniewaj się:
Żaden rodowity Warszawiak nie głosował na Trzaskowskiego .wynik wyborów świadczy o ilości słoików w mieście. Jestem lokalną patriotką i nie wiem jak można głosować na takiego ignoranta? Jestem zła że o moim mieście decydują ludzie (uogólniam) którzy w godzinę W na chwile nie staną, którzy nie znają i nie obchodzi ich ani historia miasta ani ich jego przyszły kształt. Waltzowa nie zrobiła nic i Trzaskowski nic nie zrobi... dobrze że chociaż są budżety partypatycyjne. I teraz powodzenia życzę wszystkim z Białołęki jak doczekają się linii tramwajowej ;)

reklama
Nie. Jeśli bolą, to coś jest nie tak, dziecko źle chwyta pierś.
Mnie bola tak jak @oluchapoducha. Szczegolnie na poczatku przy zasysaniu, i jak mlody je na zmiane z obu piersi godzinami, a dzisiaj mielismy powtorke z rozrywki :( cale popoludnie i wieczor maly mnie ssal...
Sialalala, dwóch kolesi mnie dziś w sklepie podrywało i przepuścilo w kolejce w sklepie ;D ale mam frajdę :D już zapomniałam jak to jest, bo wszędzie z dziećmi, a wcześniej ciąża ;p
Super :)
@klaraklara super, że się odezwałaś, myślałam o Tobie. U mnie też paskudztwo na brzuchu. Bardzo chce zrobić abdominoplastyke, ale Przemek wyczytał, że po tym już lepiej nie zachodzić w ciążę, a my nie jesteśmy pewni, czy to już na pewno koniec produkcji... Na leżąco to wygląda i tak dobrze, ale jak wstanę, to obraz nędzy i rozpaczy, jeszcze ta przepuklina - no fuj. Ale to dobrze, że o tym piszesz. Patrząc na zdjęcia dziewczyn mam wrażenie, że tylko ja zmagam się z tym problemem. Wszystkie w trzy sekundy dochodzą do siebie, a ja gruba i pomarszczona ;p

Dobrze, że teraz zima idzie, to można się pozaslaniac odpowiednio zanim się doprowadzimy do stanu, kiedy można pokazać się ludziom ;p
Ja tez jestem w Waszym klubie. Waga stoi w miejscu chociaz mlody mnie je calymi dniami ;). Moze zrobie sobie badania na tarczuce, choc nie mam zadnych objawow. Tez sie pocieszam, ze jeszcze do wiosny jest troche czasu...
Nie widziałaś mnie po pierwszej ciąży. Ja jestem cholernie krytyczna co do siebie i mnie się teraz moje ciało nie podoba.

Dzień dobry :) pierwsza pobudka :)
Hej dziewczyny moja pierwsza 8 godzinna noc przespana, mała dopiero obudziła się na jedzenie A poszła spać o 22 więc pięknie [emoji7]
Bardzo ładnie!
Nie (chyba) ten oksytocynowy to taki "przyjemny ból) to co mnie czasem boli to taki "ostre kamyki"
Mi przed samym wypływem mleka boli i to dość nieprzyjemnie wewnątrz piersi. Taki jakby skurcz.

Denerwuje mnie kuchnia w nowym eM. Zlew 80tka stoi na mur beton w kretyńskim miejscu w dodatku. I jak do kuchenki (beznadziejnej Ravanson cała gazowa) kupie sobie węża 1.5m i ją przesunę to z tym zlewem nic nie mogę zrobić... On stoi saraz w wejściu praktycznie i 55 cm(!) od bocznej ściany. Więc tak naprawdę powinnam robić kuchnię na wymiar a to podnosi koszty na które zupełnie mnie nie stać... a nie mam ziomka stolarza. Te gotowe kuchnie fajne nawet cenowo i na oko ale mi w ogóle w tej kuchni nie będą pasowały... nawet OLXa przeglądałam. Ludzie sprzedają fajne już nawet od 400 zł ba! Znalazłam jedną za 1000zł wymiarowo pasującą ale szafki są tak że ich nie ustawię przez ten pitolony zlew.

Witaj nowy tygodniu. Gdybym nie spaprała sprawy z zapomogami na jego koniec byłabym "bogata" :)
W tym roku nie pojedziemy na cmentarz... S. z tą nogą się nie nadaje. Komunikacją z wózkiem nie bardzo mi się widzi... I dupa. Szkoda mi trochę :(
Lubię ten klimat zniczy po zmroku, zapachu kiełbas z grilla połączonego z igliwiem i pańską skórkę...

Noc spokojna. W ogóle Miki się ustabilizował pod tym kątem.

Muszę dziś jak odwiozę K. ogarnąć pakowanie i zadzwonić do mojej babki z OPSu zapytać co w naszej syt. ona może mi zaproponować...

Dzień dobry :) pierwsza pobudka :)Bardzo ładnie!Mi przed samym wypływem mleka boli i to dość nieprzyjemnie wewnątrz piersi. Taki jakby skurcz.
Mi w trakcie karmienia czasem w środku lewej piersi po lewej stronie bliżej pachy tak jakby ten kanalik nie mógł czegoś przepchnąć czy coś.

Generalnie lubię karmić cycem choć piwiem Wam że wcześniej przy K. i B. miałam więcej przyjemności... Nie wiem czemu teraz zaczyna być to dla mnie obowiązek...
Może mały źle ssie? @StarAnia .czy dziecko w 8 tyg. może zacząć źle ssać ale najadać się?

Hej dziewczyny moja pierwsza 8 godzinna noc przespana, mała dopiero obudziła się na jedzenie A poszła spać o 22 więc pięknie [emoji7]
A ja od 3 walczę z moją glistą[emoji37] tylko pozazdrościć tych 8h [emoji24]
Dzień dobry :) pierwsza pobudka :)Bardzo ładnie!Mi przed samym wypływem mleka boli i to dość nieprzyjemnie wewnątrz piersi. Taki jakby skurcz.
Następna chwali pięta [emoji30]

I ch..j. Nie mam co dzieciom na śniadanie dać. Najpierw miał być chleb z cukrem to cukier się skończył myśle kotlety z obiadu i nie ma ani jednego już... przecież nie dam im z samym masłem! Zaczyna się... Serio mam dość swojego życia...

reklama
Denerwuje mnie kuchnia w nowym eM. Zlew 80tka stoi na mur beton w kretyńskim miejscu w dodatku. I jak do kuchenki (beznadziejnej Ravanson cała gazowa) kupie sobie węża 1.5m i ją przesunę to z tym zlewem nic nie mogę zrobić... On stoi saraz w wejściu praktycznie i 55 cm(!) od bocznej ściany. Więc tak naprawdę powinnam robić kuchnię na wymiar a to podnosi koszty na które zupełnie mnie nie stać... a nie mam ziomka stolarza. Te gotowe kuchnie fajne nawet cenowo i na oko ale mi w ogóle w tej kuchni nie będą pasowały... nawet OLXa przeglądałam. Ludzie sprzedają fajne już nawet od 400 zł ba! Znalazłam jedną za 1000zł wymiarowo pasującą ale szafki są tak że ich nie ustawię przez ten pitolony zlew.

Witaj nowy tygodniu. Gdybym nie spaprała sprawy z zapomogami na jego koniec byłabym "bogata" :)
W tym roku nie pojedziemy na cmentarz... S. z tą nogą się nie nadaje. Komunikacją z wózkiem nie bardzo mi się widzi... I dupa. Szkoda mi trochę :(
Lubię ten klimat zniczy po zmroku, zapachu kiełbas z grilla połączonego z igliwiem i pańską skórkę...

Noc spokojna. W ogóle Miki się ustabilizował pod tym kątem.

Muszę dziś jak odwiozę K. ogarnąć pakowanie i zadzwonić do mojej babki z OPSu zapytać co w naszej syt. ona może mi zaproponować...
Zadzwon zadzwoń i daj znać

Do góry