reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Już po ortopedzie bardzo fajny, młody i przystojny lekarz :p matko jedyna co ja z tym mam normalnie lecę na przystojnych lekarzy, wszystko ok usg też robił następna kontrola bioderek za 4 miesiące...

Zdążyłam podszykowac obiad dziś mąż z tesciem szykują drzewo także mają cały dzień roboty..
Jednak pojechała na wycieczkę a ta co wczoraj wymiotowala już biega a Adasiem po mieszkaniu taka chora także to chyba jęk coś stanęło na żołądku....

Jak tam u was z odwiedzinami do dziecka? U mnie była kilka koleżanek, teściowa i moja mama żal mam do babci bo jeszcze nas nie odwiedziła na emeryturze a nie ma czasu brak słów....

Mamy plan chrzciny zrobić 30 grudnia zobaczymy co z tego wyjdzie....

Dobra smażę kotlety mielone póki mały jeszcze śpi...
Ja bym chciała 26 grudnia chrzest zrobić :)

reklama
Dzien dobry! Ja niedawno wstalam, maz pozwolil mi spac, bo mam cos z uchem- chyba zatkane, szumi, kreci mi sie w glowie... sama nie wiem co robic. Normalnie pojechalabym na dyzur laryngologiczny do szpitala, ale co ja zrobie z dzieckiem. Nie wezme ze soba, bo nie chce zeby cos zlapal. Sama nie moge prowadzic... macie pomysl co mozna zastosowac w takiej sytuacji?

Ostatnia edycja:
Dzien dobry! Ja niedawno wstalam, maz pozwolil mi spac, bo mam cos z uchem- chyba zatkane, szumi, kreci mi sie w glowie... sama nie wiem co robic. Normalnie pojechalabym na dyzur laynfologiczny do szpitala, ale co ja zrobie z dzieckiem. Nie wezme ze soba, bo nie cce zeby cos zlapal. Sama nie moge prowadzic... macie pomysl co mozna zastosowac w takiej sytuacji?
Mojemu bratu to laryngolog w takiej syt. przepłukał. Masz ten irigac.in czy coś? Ro do czyszczenia uszy? Może tym przepłucz. Mój stary też gruszką do nosa se odtegowuje...

Angela robię tym nebulizatorem z soli fizj. 2-3x dziennie po 5minut. Wit c nie daje bo pisze że można ale należy poradzić się lekarza i nie wiem sama czy włączać mu.... :/ nie lubię takiej pogody, nie ma co robić, córka się nudzi.... jak teraz niemowlaki będziecie ubierać przy 10 stopniach na spacer? Body na krótki, pajac i kombinezon, czapeczka ?

Chloe ja na ból ucha brałam w ciąży krople na receptę dicortinef. A ja nie wiem kiedy chrzest, ale jak będę robić to taki szybki bez mszy. Bajdelka mój brat jeszcze nas nie odwiedził.... koleżanka tylko jedna (ta co ma swoje psie dziecko), zresztą ja nie mam wielu koleżanek :/ a szkoda bo teraz bym się z kimś pospotykala, pogadała, najlepiej taka z dzieckiem/dziećmi ;)

Angela robię tym nebulizatorem z soli fizj. 2-3x dziennie po 5minut. Wit c nie daje bo pisze że można ale należy poradzić się lekarza i nie wiem sama czy włączać mu.... :/ nie lubię takiej pogody, nie ma co robić, córka się nudzi.... jak teraz niemowlaki będziecie ubierać przy 10 stopniach na spacer? Body na krótki, pajac i kombinezon, czapeczka ?
Dzwonilam do poloznej i powiedziala, ze wit c mozna 4 krople 2x dziennie. A ja dalam 5, bo na opakowaniu jest dawka pow miesiaca do roku 10 kropel. Sprobuje pozniej te inhalacje. Poki co idziemy na dwor. Ja chyba wloze malego w spiwor, bo jest dzis chlodno, a ubiore mu pajacyk cienki i na to bluza i spodenki i czapa

Moj byl dzisiaj w body na dlugi, polspiochy, skarpetki, czapa i taki kombinezon-spiworek cieplejszy z barankiem w srodku. Tesciowa zabrala go ba 2 godziny na dwor, bylam podekscytowana jak szczur otwarciem kanalu [emoji1]

reklama
Do góry