reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Cześć wszystkim..

Moja się budzi po drzemce w bujaczku.
Zdążyłam przeczytać, nie popiszę..

Ania, po czym poznać że wedzidelko krótkie? Tak się zastanawiam, czy u nas nie ma problemu, bo młoda ciągle je, krztusi się, odbija i dalej je i denerwuje na cycka.. wogole często je, brak u niej przerw 3 godzinnych, raczej godzina, półtorej do dwóch. Jak to poznać? Ulewa też sporo.. I pieni się często.. niby jak płacze to nie widzę tego " serduszka".. wizytę u pediatry mamy za miesiąc

reklama
Siema mamusie.
U nas nocka tragedia [emoji20] jestem niewyspana, głowa mnie boli, a młoda moje cycki ssie non stop a nie daj Boże przestanie ssać to ryk... Dziś będę nie do życia [emoji30]

Angelika to jak u nas, coś słyszę w tym nosie, robię inhalacje, odkurzam i mało lub wcale wylatuje tego gila. Majerankowa maść używam. Co do witaminy c wczoraj ulotkę czytałam że można podawać od 28 dnia życia. Starania dzięki, wydrukuje sobie. Mama7 dzięki, znam ta serię *spam*.

Angelika to jak u nas, coś słyszę w tym nosie, robię inhalacje, odkurzam i mało lub wcale wylatuje tego gila. Majerankowa maść używam. Co do witaminy c wczoraj ulotkę czytałam że można podawać od 28 dnia życia. Starania dzięki, wydrukuje sobie. Mama7 dzięki, znam ta serię *spam*.
Czym robisz inhalacje i jak czesto? Nebulizatorem z sola fizjologiczna? Ja jeszcze nie robilam. Tylko zakraplalam narazie sol fizjologiczna. Ile kropelek wit. C dajesz i jak czesto? U nas w nosie w jednej dziurce nic nie slychac, ale jak zatkalam na chwile druga dziurke, to nie mogl zlapac powietrza, wiec jedna ma zatkana, a nie da sie sciagnac.
I jeszcze pojawila mu sie sucha skora (ciemieniucha?) Na brwiach. Maz jak wroci z pracy, to do apteki podjedzie i kupi jakas masc na ciemieniuche..ehh

Już po ortopedzie bardzo fajny, młody i przystojny lekarz :p matko jedyna co ja z tym mam normalnie lecę na przystojnych lekarzy, wszystko ok usg też robił następna kontrola bioderek za 4 miesiące...

Zdążyłam podszykowac obiad dziś mąż z tesciem szykują drzewo także mają cały dzień roboty..
Jednak pojechała na wycieczkę a ta co wczoraj wymiotowala już biega a Adasiem po mieszkaniu taka chora także to chyba jęk coś stanęło na żołądku....

Jak tam u was z odwiedzinami do dziecka? U mnie była kilka koleżanek, teściowa i moja mama żal mam do babci bo jeszcze nas nie odwiedziła na emeryturze a nie ma czasu brak słów....

Mamy plan chrzciny zrobić 30 grudnia zobaczymy co z tego wyjdzie....

Dobra smażę kotlety mielone póki mały jeszcze śpi...

W biedrze teraz od pobiedziałku będą niedrogie inhalatory z maskami w 2 rozmiarach polecam. Ja bym kupiła bo do tej piry pożyczam jak potrzebuje...

reklama
Czym robisz inhalacje i jak czesto? Nebulizatorem z sola fizjologiczna? Ja jeszcze nie robilam. Tylko zakraplalam narazie sol fizjologiczna. Ile kropelek wit. C dajesz i jak czesto? U nas w nosie w jednej dziurce nic nie slychac, ale jak zatkalam na chwile druga dziurke, to nie mogl zlapac powietrza, wiec jedna ma zatkana, a nie da sie sciagnac.
I jeszcze pojawila mu sie sucha skora (ciemieniucha?) Na brwiach. Maz jak wroci z pracy, to do apteki podjedzie i kupi jakas masc na ciemieniuche..ehh
Ja bym ciemieniuchy na brwiaxh niczym póki co nie robiła...

Do góry