reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Mam dylemat. Młoda pojechała do przedszkola, młody dojada cyca i chyba pójdzie w kime, ja w sumie nie mam do zrobienia nic nie cierpiącego zwłoki. Kimnąć się, czy wypić gorącą kawę? Hmmm
Podobny dylemat mam tzn. czy po kąpieli odsypiać noc czy na miasto z młodym... być albo nie być to pikuś przy dylematach spać czy nie spać ;)

A espumisan jak czesto dajecie? Tylko jak jest ewidentnie problem?
Ja tez daje probiotyk ale jak dlugo mozna go podawac?

Jak narazie daje codziennie, bo mlody ma ewidentnie problemy z gazami i sie bardzo prezy. Ale czy jakos super pomaga to ciezko mi stwierdzic, raz jest lepiej, raz gorzej

No ja nie wiem jak on sobie poradzi, jak mu przyjdzie golonkę trawić [emoji14]

Co te położne u Was robią? W sensie - cos pożytecznego?

Pierwsza wizyta byla najbardziej pozyteczna, bo i ogladanie mlodego i mnie, duzo mi powiedziala co i kiedy zalatwic, ze sa badania darmowe z urzedu miasta zeby sie zapisac, mi powiedziala co zbadac u siebie, wazenie malucha i generalnie podnoszenie na duchu, po jej pierwszej wizycie ogarnelam ze nie ma co sie uzalac nad soba, tylko trzeba normalnie zyc ;)
A kolejne to juz trwaja max 10 minut, moje ewnetualne pytania, szybkie wazenie i papa

Dlatego ja po kąpaniu wyłączam światło , zostawiam tylko moją lampkę do karmienia ale ona daje lekko zielonkawe światło i tak go usypiam . I już po tym nie gadamy głośno ani nic i też mi się wydaje że ogarnia kiedy noc :) bo w dzień jak ktoś mówi przy nim szeptem to opierdzielam bo ma być też przyzwyczajony do dźwięków :)
DOKŁADNIE

reklama
No ja nie wiem jak on sobie poradzi, jak mu przyjdzie golonkę trawić [emoji14]

Co te położne u Was robią? W sensie - cos pożytecznego?
Może nic tak szczególnie pożytecznego ale małą chociaż zważy a mi przywiezie zaświadczenie potrzebne do MOPS [emoji12] Ja tam wolę by ona przyjechała niż ja bym miała z rana z nią jeździć [emoji6]

Do góry