reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mnie w ciąży nie bolał kręgosłup, natomiast teraz strasznie ledzwiowy napiernicza, i do tego się pocę coś. Kinerbueno ja tego szpitala bym nie wybrała po raz kolejny. Dziś okazało się że ma wypisie mam napisane, że urodziłam syna, piętro niżej że córkę, że to mój 3 poród a nie drugi, i że mam 30 lat a nie 29 itd. Mąż musiał jechać aby lekarz to poprawił bo nie wiadomo było kogo urodziłam i błędów pełno! A byłam dziś w przychodni z tym wypisem i internista kazała to natychmiast poprawiać. Wzięłam zlecenie aby mi pielęgniarki robiły te zastrzyki przeciwzakrzepowe, wczoraj godzinę walczyłam że sobą aby sobie zrobić. Nie dałam rady psychicznie wbić sobie tej igły, mąż w końcu mi zrobił ale boleśnie było kurde mol :( mój mały też ciągle wisi na cycku, nic nie mogę zrobić w domu :/ a jeszcze papierologi tyle do załatwiania...
Musisz robić te zastrzyki bo grozi nam zkarzepica zmus się koniecznie! Ja już mam całe pudło po lodach zużytych tych igieł muszę je zanieść do przychodni ale to dopiero za tydzień bo mam zamiaru cały tydzień odpoczywac i dochodzi do siebie

reklama
U nas okno otwarte na sali,.ale drzwi zamykam, zeby nie robic przeciągu juz. Ostatni dzien upalow, jutro juz jesień.
Szpital w sumie megs pro kp, nikomu kto karmi nie wciskaja butelki, smoka. Nikogo nie strasza spadkiem wagi bo norma jest.
Ciagle polozne przychodzą i pytaja, jak idzie karmienie, czy pomoc. I pediatra bardzo zdrowe podejscie ma.
A i nie mowilam,,ze urodziłam akurat w dyżur swojej prowadzacej (niektore za płacą kase za porod z lekarzem wybranym, a mi sie trafilo hehe) wiec byla przy porodzie te cale 15 min na partych i potem mnie zszyla. I teraz wszystkim sie chwali swoja pacjentka z mega akcja porodowa ☺

Może to ten kryzys laktacyjny? U nas to samo - darcie gęby i wiszenie na cycku. Tragedia :( niech już to minie.Masakra... Brak słów.Uwielbiam twoje teksty [emoji23]

Mi dzisiaj przyszła poduszka Kurka [emoji7][emoji7][emoji7]
Wyprobuj kurke i napisz koniecznie wrazenia, bo sie przymierzam.
Wczoraj zamowilam dwie sukienki do karmienia i stanik z alles :)

Ostatnia edycja:
Czy wasze dzieci leżąc na plecach przemieszczają się?? Pełzając?

@Bajdelka35 bo maluchy niemiarowo oddychają??
Moja próbuje nawet się obrócić. Podnosi prawą nogę i próbuje z brzucha na bok masakra . Aż się wystraszyłam. Bo taka ona malutka a tyle siły dziwne. Ale i tak zapisaliśmy się do fizjoterapeuty tym bardziej że chustujemy

Wyprobuj kurke i napisz koniecznie wrazenia, bo sie przymierzam.
Wczoraj zamowilam dwie sukienki do karmienia i stanik z alles :)
Już testowana. Bardzo wygodna. Ręce odpoczywają, mięciutka w dotyku. Mam jaśki, ale to nie to samo. Ona jest trochę twardsza niż zwykłe poduszki i dlatego lepsza.
A ja mysle nad pudrowym rozem, ale ja juz mam chlopca wiec moze jednak popielaty lub bez?blekit?
Wszystkie kolory są tak ładne, że ciężko na jeden się zdecydować [emoji23] a znając mojego Przemka to mi ukradnie tę Kurę w końcu do spania [emoji23]

W poniedziałek obiecali, że na 100% mnie przyjmą i spróbuje, ale jak mnie tylko wystawią to jadę do innego szpitala- ile można mnie olewać w końcu.

Zbadali mnie, ktg zapis idealny zero skurczy, zero rozwarcia a szyjka 1,5 cm. Płynu w normie i nic się nie sączy..
Najbardziej mi smutno bo mocno wierze w ten szpital a tak mnie zwiódł...

No ale już trochę ochłonęłam, wracam do psa i będę próbowała coś zdziałać , może coś się zacznie samo :)
To, ze odeslali nie jest takie dziwne, skoro nie maja miejsc. U mnie bylo podobnie - mialam skierowanie do przyjecia w sobote i tez nie bylo miejsc. Byly wielkie korowody i w koncu polozyli mnie na ginekologie, a u mnie bylo konkretne wskazanie -podejrzenie hipotrofii. Rozumiem, ze bylas nastawiona i teraz jestes rozczarowana, ale z drugiej strony sprawdzili stan malego i Twoj i wszystko jest ok. Bedzie dobrze, a moze samo sie zacznie i obedzie sie bez interwencji medycznych?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry