reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dareczka super, gustownie :) wiciowamama to ty dwa porodu sn a teraz cc dobrze rozumiem? Czytam trochę chaotycznie , moja córka ciągle wymaga uwagi.... a właśnie może mamy dzieciaczków mogą mi polecić jakiś szampon dla 3 latki, ma sucha bardzo skórę glowy... może ktoś ma jakiś pomysł co kupić ?

reklama
A powiedz jak dziecko? Miało oznaki wczesniactwa? I urodzilas SN? Mimo zaplanowane cesarki? Bo mi lekarz powiedział że jak się rozsypie wcześniej to i tak cesarke będę mieć tylko na cito
Miałam cc na cito.
Pojechałam z dusznościami, a w między czasie skurcze się zaczęly. Ból szedł od blizny po wcześniejszej cc. Lekarz bał się że macica strzeli i na cito na stół. Mimo że to było 36+4.
Mała wydolna oddechowo. 10 punktów. Ledwo ja wyjeli z brzucha to od razu zaczęła krzyczeć. Ale 2h po cc ja nagrzewali. Jedyne objawy wczesniactwa które tak na prawdę może mieć i dziecko urodzone w terminie to niska masa ciała 2450g. I niestety ale na początku bez odruchu ssania. A tak zdrowa. Ładnie przybiera. Karmimy się piersia. Zoltaczka patologiczna na którą jest większa szansa u wczesniaków też nas nie dotknęła.
Tylko w polspiochach w rozmiarze 56 się topila [emoji23] ja w szpitalu a mąż leciał do sklepu kupować ciuszki 44 i 50 [emoji23] do tej pory mimo że waży 3290g jeszcze w rozmiarze 50 ma zapas [emoji14]
IMG_20180728_182940.jpg

Załączniki

• IMG_20180728_182940.jpg
    IMG_20180728_182940.jpg
    71,4 KB · Wyświetleń: 487
Miałam cc na cito.
Pojechałam z dusznościami, a w między czasie skurcze się zaczęly. Ból szedł od blizny po wcześniejszej cc. Lekarz bał się że macica strzeli i na cito na stół. Mimo że to było 36+4.
Mała wydolna oddechowo. 10 punktów. Ledwo ja wyjeli z brzucha to od razu zaczęła krzyczeć. Ale 2h po cc ja nagrzewali. Jedyne objawy wczesniactwa które tak na prawdę może mieć i dziecko urodzone w terminie to niska masa ciała 2450g. I niestety ale na początku bez odruchu ssania. A tak zdrowa. Ładnie przybiera. Karmimy się piersia. Zoltaczka patologiczna na którą jest większa szansa u wczesniaków też nas nie dotknęła.
Tylko w polspiochach w rozmiarze 56 się topila [emoji23] ja w szpitalu a mąż leciał do sklepu kupować ciuszki 44 i 50 [emoji23] do tej pory mimo że waży 3290g jeszcze w rozmiarze 50 ma zapas [emoji14] Zobacz załącznik 893559
A kto tego sierpnia się urodziła?

reklama
Czy wy dziś też tak słabo? Noszszsz pół dnia bolała mnie głowa i czułam się jak wypluta częściowo przetrawiona... Teraz troszkę lepiej. Choć głowa boli.
Ja spalam pol dnia, potem tez nie mialam energii. Bylam u kolezanki obejrzec i wyprobowac wyciskarke wolnoobrotowa- fajna, ale nic nie urywa ;)

Ostatnia edycja:
Do góry