reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Wniosek o urlop, oświadczenie że ojciec dziecka nie będzie korzystał z urlopu, akt urodzenia. I to do pracodawcy i pracodawca załatwia w zusie.

Super ! Wielkie dzięki

Lepiej wiedzieć na czym się stoi i w razie W miec przygotowana cała dokumentacje niżeli później latac i załatwiać bez tołku ;)

reklama
Ja jestem 37+1 moja mała tylko przez tydzień była główkowo. Teraz albo w poprzek leży albo po turecku siedzi.
A co do ewentualnego porodu przed terminem to szczerze wątpię. Moja szyjka jest jak czołg pancerny :-D
Ale bardzo chętnie powitała bym odejście wód, najlepiej jak w filmie żebym nie przegapiła ''sączenia'' hahaha :p
U mnie dzień wcześniej na wizycie u mojego ginekologa też wszystko trzymało [emoji23] a następnego dnia zaczęło się od duszności cały dzień. Skończyłam klientke o 17.30 oststnia, o 18 syn był u teściowej i dawaj do szpitala [emoji14] w między czasie zaczęły się skurcze regularne co 2-3 minuty i Maja urodziła się 36+4 o 3.20 w nocy :D także nigdy nie mów nigdy [emoji14]

Czy wy dziś też tak słabo? Noszszsz pół dnia bolała mnie głowa i czułam się jak wypluta częściowo przetrawiona... Teraz troszkę lepiej. Choć głowa boli.

No to mały waży niby 4291 :o ale lekarz nie do końca wierzy w wagę z usg bo jak dziecko ma długie nogi i duży brzuszek to waga wychodzi większa. Co do porodu to moje dziecie ma większy brzuszek niz główka wiec do cc. jak nie urodze do 17.09 to wizyte mam. Że złych rzeczy to na weekend w szpitalu jestem bo mam za wysokie tętno bo 130 przy trzech pomiarach a to za wysoko na ten etap ciazy i maja mnie przez weekend zbadać. U dziecka wszystko ok.

Wiem, że temat był ale dla mnie to wciąż nie do ogarnięcia.
Staniki do karmienia, jakie macie, najlepiej konkretne modele:)
Ja czasami tak mam, że zakup czegoś mnie przerasta. Miałam tak z torba do wózka a teraz mam ze stanikiem
#problemypierwszegoswiata

A mam alles mama letizia kupiony w Factory
Screenshot_20180831-192154.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180831-192154.jpg
    Screenshot_20180831-192154.jpg
    76,2 KB · Wyświetleń: 562
Ja noszę wyłącznie bawełniane majtki od samego początku ciąży i nakupiłam trochę tego ;), a ostatnio dokupiłam kilka wyższych (zalecane po cc) i tylko jedne koronkowe na "po", bo są śliczne :).
Ten bawełniany to dostałam od koleżanki, bo kupiła sobie zły rozmiar, ale widziałam w Tchibo tego typu staniki. Niestety u nich rozmiarówka zaczyna się od 75 i teraz byłby dobry, ale po porodzie pewnie obwód wróci mi do normy. Jednak moze zamówię tak na ostatnią chwilę i zobaczymy czy podpasują, jeśli nie to odeślę - jest na to 14 dni. Ja nie lubię kupować bielizny przez neta, bo zwykle coś nie pasuje i muszę odsyłać, a to dodatkowe zawracanie głowy.
Co do Alles mama - dobrze, że pojechałam do sklepu, bo okazało się, że z tej firmy pasuje na mnie wciąż 70 - trzeba tez mierzyć poszczególne modele, bo różne rozmiary miseczek na mnie pasowały.
Ja też alles mama 70:)

reklama
Ja noszę wyłącznie bawełniane majtki od samego początku ciąży i nakupiłam trochę tego ;), a ostatnio dokupiłam kilka wyższych (zalecane po cc) i tylko jedne koronkowe na "po", bo są śliczne :).
Ten bawełniany to dostałam od koleżanki, bo kupiła sobie zły rozmiar, ale widziałam w Tchibo tego typu staniki. Niestety u nich rozmiarówka zaczyna się od 75 i teraz byłby dobry, ale po porodzie pewnie obwód wróci mi do normy. Jednak moze zamówię tak na ostatnią chwilę i zobaczymy czy podpasują, jeśli nie to odeślę - jest na to 14 dni. Ja nie lubię kupować bielizny przez neta, bo zwykle coś nie pasuje i muszę odsyłać, a to dodatkowe zawracanie głowy.
Co do Alles mama - dobrze, że pojechałam do sklepu, bo okazało się, że z tej firmy pasuje na mnie wciąż 70 - trzeba tez mierzyć poszczególne modele, bo różne rozmiary miseczek na mnie pasowały.
Gdzie w końcu znalazłaś alles mama?

Do góry