reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja jade na wkladkach caly czas.
Tylko przed ciaza to takie cieniutkie nosilam, zmieniajace ksztalt.
A teraz musialam sie przerzucic na takie grubsze
@KINDERBUENO88 bodajze kiedys pisalas ze nie mozesz sobie dobrac dobrych bo sie odklejaja.
Ja polecam Carefree, w takim mocno rozowym opakowaniu. W lidlu sa na bank i na pewno w kazdym chemicznym lub drogerii.

To raczej nie ja. Bo ja ani wkładek ani podpasek nie używam od X lat. Tylko tampony swego czasu.

reklama
Kasiu mnie głowa nie boli po zastrzykach. Dziś pogoda do d*py bynajmniej u mnie , może dlatego głowa boli
Ja podobnie jak Martabunia czekam na wypłatę i zamawiam. Jeśli chodzi o leżenie to jakoś wytrwam. Na początku ciąży też musiałam dużo leżeć . Dobrze, że to już końcówka [emoji4]

Może i dlatego. Zreszta od kręgosłupa tez lubi bolec a większość na siedząco ( karmienie ) to i kręgosłup boli a zreszta wszystko jeszcze poprzestawiane po porodzie. Zastanawiam się czy Apap mogę wziąć chociaż Ale to ostatnia deska ratunku już

Ja ostatnio rozmawiałam ze swoją położoną o wyborze szpitala, bo ja chodzę do gina gdzie on jest ordynatorem oddziału gin-poł, ale w tym szpitalu zaś nie ma oddziału neonatologicznego i w razie jakiś komplikacji z maleńką wywożą ją do innego szpitala. A zaś właśnie moja położna pracuje w szpitalu gdzie wszystko jest ale gdyby coś się działo ona nie jest osobą decydującą o mnie bo wiadomo że leży to wszystko w kompetencji lekarza prowadzącego który przyjmie mnie do szpitala. Powiedziała mi że lepiej iść tam gdzie pracuje mój ginekolog, on może jest niemiły a jest bo sama się przekonałam ale położna mówi że o swoje pacjentki dba z należytą dbałością nawet jeżeli chodzą na NFZ.

Mój tez ma swoje jazdy i czasem jest niemiły. Ale donosiłam a dziś byłam u niego z młodym :) wiec humorksmi się nie przejmuj. Humory ma ale co do ciąży i porodu zrobi co do niego należy

Ja się naczytałam u Mamyginekolog, że te wkładki złe i wietrzyć i majtek nie nadążam prać [emoji6] W podróży czy poza domem, używam papieru i często zmieniam. Ale upławow żadnych nie mam [emoji106]
A gdyby się Wam zdarzyło jak ktoś gdzieś pisał, że po porodzie nie potrafił zatamować strumienia moczu, to też miałam tak po którymś i przeszło.
Oczywiście jak pamiętam to zaciskam te mięśnie, zwłaszcza po porodzie, kiedy już jestem w stanie.

Z dobrych nowin upolowałam bugaboo z 2016 roku za niewiele ponad 2.000zł i jestem bardzo zadowolona. Stoi już w domu.

Ja tez pod koniec jak nie brałam luteiny to chodziłam bez majtek w domu i spałam bez. Teraz te krwawienia to się nie da

Może i dlatego. Zreszta od kręgosłupa tez lubi bolec a większość na siedząco ( karmienie ) to i kręgosłup boli a zreszta wszystko jeszcze poprzestawiane po porodzie. Zastanawiam się czy Apap mogę wziąć chociaż Ale to ostatnia deska ratunku już
Apap należy do bezpiecznych leków przy karmieniu,[emoji4] także myślę że możesz brać jeśli tak bardzo Cię boli

reklama
Swego czasu ? A na okres ? Czy nie masz okresów ? Czyżby magiczny kubeczek ? Ale wypytuje ...

W ciazy jestem to nie mam okresu :):p
Żadnych kubeczków, tylko tampony. Ale ja miałam takie okresy, że pierwszy dzień mocny i to jak z kranu a potem dzień lub dwa tylko plamienia. Wiec nie było tak zle:)

Do góry