Rodzinne składałam 8.08. mają msc na rozpatrzenie i np. wypłaca we wrzesniu z wyrownaniem wiec bomba...No hejka wstałam dopiero pije kawę jakis debilny pies w nocy szczękal ale to cała noc dziś pojde wybadac czyj to? Bo tak nigdy nikt psa nie zostawial oj zadyme zrobię
GoJ jak dobrze że wróciłaś do pionu ja też chce!!!!!! A dlaczego nie masz kasy? Ja w sierpniu normalnie dostałam 500 i rodzinne a wnioski składalam 1 sierpnia ale to na wrzesień się składa więc powinnaś normalnie mieć kasę! Zadzwoń do nich i daj znać
Ja jak mąż odbierze mnie ze szpitala od razu skoczymy do urzędu po pesel dostaje się od ręki nie będę później po cesrace jeździć a mam do miasta tego 15km
Nie wiem co dziś na obiad???? Pomysły dawać
Narazie jeszcze lezymy są wakacje więc lenistwo
reklama
Schabowe mizeria kartofle u mnieNo hejka wstałam dopiero pije kawę jakis debilny pies w nocy szczękal ale to cała noc dziś pojde wybadac czyj to? Bo tak nigdy nikt psa nie zostawial oj zadyme zrobię
GoJ jak dobrze że wróciłaś do pionu ja też chce!!!!!! A dlaczego nie masz kasy? Ja w sierpniu normalnie dostałam 500 i rodzinne a wnioski składalam 1 sierpnia ale to na wrzesień się składa więc powinnaś normalnie mieć kasę! Zadzwoń do nich i daj znać
Ja jak mąż odbierze mnie ze szpitala od razu skoczymy do urzędu po pesel dostaje się od ręki nie będę później po cesrace jeździć a mam do miasta tego 15km
Nie wiem co dziś na obiad???? Pomysły dawać
Narazie jeszcze lezymy są wakacje więc lenistwo
anika1203
Fanka BB :)
Czyli dobrze, że Twój synek ma duża główkę, poród pewnie pójdzie szybko[emoji4]To, że dziecko jest większe na usg niż z OM to bardzo częste. Mi tez wychodzi termin z OM na 26.09 a z usg na 15.09 ale to tylko kwestia jak duże dziecko. Na prwno maszpercentyl +50 po prostu.
A że głowa większa to dobrze. Mi powiedział, że główka większa niż brzuch i to bardzo dobrze pod katem porodu. Wprawdzie tez mam cukrzyce, ale duża główka równa się dla mnie dość szybki poród bo pierw ja przepchać a reszta mi się wyślizgnie
Troche mnie uspokoilas[emoji4] bo oczywiście znów zaczęłam się stresować. Kurczę ta moja cukrzyca nie jest jakaś poważna bo zazwyczaj godz po posiłku mam ok 96-105 . Najgorzej jest rano bo cukry na granicy ok 90. Zwariować idzie z tym wszystkim ..chce już urodzić [emoji21]właśnie nie wiem jak się te centyle określa
Mój to głowę ma fest serio[emoji16]tylko u mnie i tak cc .
Czyli dobrze, że Twój synek ma duża główkę, poród pewnie pójdzie szybko
anika1203
Niewymiarowe chyba to moje dziecko będzie [emoji6]To, że dziecko jest większe na usg niż z OM to bardzo częste. Mi tez wychodzi termin z OM na 26.09 a z usg na 15.09 ale to tylko kwestia jak duże dziecko. Na prwno maszpercentyl +50 po prostu.
A że głowa większa to dobrze. Mi powiedział, że główka większa niż brzuch i to bardzo dobrze pod katem porodu. Wprawdzie tez mam cukrzyce, ale duża główka równa się dla mnie dość szybki poród bo pierw ja przepchać a reszta mi się wyślizgnie
Załączniki
KINDERBUENOO88
Usłyszałam od mojej cioci słowa, które mnie utwierdzily w przekonaniu, że cesarka to najlepsze rozwiązanie. Kardiolog bierze odpowiedzialność za moje serce i mówi, że dam radę, położnik bierze za poród i mówi, że lepiej cesarka, ciocia mi powiedziala, że nie mogę mieć pewności 100%, że serce wytrzyma i dam radę urodzić naturalnie, a jak nie dam to może dojść do niedotlenienia dziecka - takie słowa powiedziałby neonatolog, a jeszcze czekam co powie anestezjolog co do znieczulenia. Hehe.
Ciocia mnie przekonała - CC będzie bezpieczniejsze i dla mnie i dla dziecka. Tylko szkoda, że dopiero tydzień przed rozwiązaniem się o tym dowiaduję.
Tylko mnie przeraża, że ja to jeszcze rozważalam. Nie mogli mi wcześniej tego wszystkiego powiedzieć? Nie mogę tego zrozumieć.
Dzisiaj Basia strasznie mi wciska nogi pod zebra. Już od wczoraj odczuwam ból bioder. No ale muszę czekać. Może ona zechce szybciej wyjść? Zobaczymy
Kliska, wydaje mi się ze każdy lekarz przedstawił jak najlepiej Twoją sytuacje. I z tego co pisałaś to od początku wiadomo ze cc jest bezpieczniejsza bo zarówno Ty jak i dziecko jesteście pod kontrola. Poród maturalny to loteria i różnie może być. Do cesarki jest większe przygotowanie.
Przecież lekarze na kilka tygodni przed porodem nie powiedzieli by Ci, że tylko cc bo SN to możesz albo Ty albo dziecko umrzeć. Przecież tak się nie robi, nie straszy się ! Bo co by było gdybys wróciła z taka informacja do domu a w nocy dostajesz akcji jak GoJ i co? Przestajesz przeć, wpadasz w panikę bo możesz umrzeć i poród dopiero zaczyna być zagrożony.
Teraz jesteś w szpitalu, jesteś pod opieka. Lekarze powiedzieli co dla Ciebie najlepsze i tego się trzymaj. Przecież oni chcą dla Ciebie jak najlepiej
18grudzien
Z doświadczenia widzę że jakoś malusio, ale zawsze możesz dokupićJa tylko tyle [emoji16]Zobacz załącznik 893126
U
użytkownik 180176
Gość
Ja wychodzę z założenia ,że wolę coś robić niż myśleć kiedy to nastąpi. )) Co do ubrań ja mam multum , choć sama nie nakupowalam dużo , bo mamy mnie pilnowały i miałam do rozmiaru 92 )) więc szal.
Ale dostałam 150 ubranek od znajomej i padłam [emoji16][emoji16][emoji16][emoji23][emoji23][emoji23]
Postanowilam ,że zostawię , będzie na kolejnego dzidziusia [emoji23][emoji23][emoji23]
Ale dostałam 150 ubranek od znajomej i padłam [emoji16][emoji16][emoji16][emoji23][emoji23][emoji23]
Postanowilam ,że zostawię , będzie na kolejnego dzidziusia [emoji23][emoji23][emoji23]
18grudzien
Ale te obrazki z nr mnie rozbawily hihi chyba raczej pod męża je zrobiłaś?????U mnie dzisiaj schabowe :-) i jeszcze jakaś pomidorówka w lodowce, ale chyba już psu dam .
Efekt pierwszego dziecka ?
Zobacz załącznik 893114 Zobacz załącznik 893115 Zobacz załącznik 893116
KINDERBUENOO88
Niewymiarowe chyba to moje dziecko będzie [emoji6]Zobacz załącznik 893143
Na pewno będzie idealne
reklama
18grudzien
A ja prasuje swoim do tej pory i manie mam...Ja już powiedziałam, że tylko te pierwsze ubranka wyprasowane, a później to dajcie mi spokój
To tylko 4 szuflady z 8 xD i w szafie już kolejne ubranka na większe rozmiary ale ja nie szalałam bardzo, moja mama wpadła w szał i sporo ubranek dostałam od kuzynki, a że były w bardzo dobrym stanie to szkoda było wyrzucić :-) godzinę temu mi napisała, że ma dla mnie kolejną turę super się składa, bo już nie mam co prasować haha