reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja też , powiem Ci szczerze że nie myślałam że w szpitalach są takie udogodnienia :)
Szpital przy Madalińskiego jest po kapitalnym remoncie i rzeczywiście można się poczuć "światowo". Byłam tam na IP i na takim szkoleniu z pierwszej pomocy. Rzeczywiście jest ładnie i tak jakoś "przyjaźnie". Fajnie, że są te sklepiki, że można sobie coś kupić, jak trzeba. Sale tez ponoć fajne i czy to prawda, że są różowe łóżka :)?

reklama
Szpital przy Madalińskiego jest po kapitalnym remoncie i rzeczywiście można się poczuć "światowo". Byłam tam na IP i na takim szkoleniu z pierwszej pomocy. Rzeczywiście jest ładnie i tak jakoś "przyjaźnie". Fajnie, że są te sklepiki, że można sobie coś kupić, jak trzeba. Sale tez ponoć fajne i czy to prawda, że są różowe łóżka :)?
U nas tylko ten sklepik ale na salach są nowe łóżka, każde ma osobnego pilota i można sobie dać niżej , wyżej, zmienić ustawienie pod głową więc myślę że to spore udogodnienie :)

Jakby były różowe łóżka to rzucam Starynkiewicza i rodzę tam :)

Pytanie z serii praktycznych:
koleżanka pożyczyła mi laktator elektryczny aventu. Jak takie coś się sterylizuje/wypaża?
Nie mam sterylizatora. Czy wystarczy przelać wrzątkiem, czy wymoczyć we wrzątku, czy wygotować? Nie chciałabym uszkodzić elementów, a na opakowaniu brak informacji.
Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

Pytanie z serii praktycznych:
koleżanka pożyczyła mi laktator elektryczny aventu. Jak takie coś się sterylizuje/wypaża?
Nie mam sterylizatora. Czy wystarczy przelać wrzątkiem, czy wymoczyć we wrzątku, czy wygotować? Nie chciałabym uszkodzić elementów, a na opakowaniu brak informacji.
Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

O, fajnie że pytasz, bo mnie też to zastanawiało :)

Ja już po konsultacji anestezjologicznej. Zakwalifikowali mnie do CC, szok... [emoji23]
Pani ordynator OIOMu uświadomiła mnie, że w świetle nowych badań po znieczuleniu podpajęczynówkowym wcale nie trzeba leżeć ani 12, ani 24h tylko po ustąpieniu znieczulenia należy jak najszybciej wstać, co zapobiega powstawaniu zrostom i zakrzepom, a popunkcyjny ból głowy może wystąpić zarówno u osoby, która leżała plackiem, jak i u osoby, która zaraz po ustąpieniu odrętwienia wstała. Ale wiadomo, jak to na oddziałach jest.. jeszcze starymi zasadami lecą i każą plackiem leżeć..
U nas po 8 godz pionizuja

reklama
Dziewczyny głupie pytanie mam [emoji39]czy Wy macie ryby wędzone w ciąży?? Wczoraj ciotka przywiozła z nad morza i się Tak zastanawiam czy opedzlowac trochę czy lepiej raz spokój?
Myślę z eod jednej rybki nic ci nie będzie bez przesady, inne kobiety piją alko i palą fajki nie dbają o siebie, ja też w tej ciąży zjadłam łososia wędzonego i shusi bo myślałam że mi język do dupy ucieknie

Do góry