reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja też , powiem Ci szczerze że nie myślałam że w szpitalach są takie udogodnienia :)
Szpital przy Madalińskiego jest po kapitalnym remoncie i rzeczywiście można się poczuć "światowo". Byłam tam na IP i na takim szkoleniu z pierwszej pomocy. Rzeczywiście jest ładnie i tak jakoś "przyjaźnie". Fajnie, że są te sklepiki, że można sobie coś kupić, jak trzeba. Sale tez ponoć fajne i czy to prawda, że są różowe łóżka :)?

reklama
Szpital przy Madalińskiego jest po kapitalnym remoncie i rzeczywiście można się poczuć "światowo". Byłam tam na IP i na takim szkoleniu z pierwszej pomocy. Rzeczywiście jest ładnie i tak jakoś "przyjaźnie". Fajnie, że są te sklepiki, że można sobie coś kupić, jak trzeba. Sale tez ponoć fajne i czy to prawda, że są różowe łóżka :)?
U nas tylko ten sklepik ale na salach są nowe łóżka, każde ma osobnego pilota i można sobie dać niżej , wyżej, zmienić ustawienie pod głową więc myślę że to spore udogodnienie :)

Jakby były różowe łóżka to rzucam Starynkiewicza i rodzę tam :)

Pytanie z serii praktycznych:
koleżanka pożyczyła mi laktator elektryczny aventu. Jak takie coś się sterylizuje/wypaża?
Nie mam sterylizatora. Czy wystarczy przelać wrzątkiem, czy wymoczyć we wrzątku, czy wygotować? Nie chciałabym uszkodzić elementów, a na opakowaniu brak informacji.
Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

Pytanie z serii praktycznych:
koleżanka pożyczyła mi laktator elektryczny aventu. Jak takie coś się sterylizuje/wypaża?
Nie mam sterylizatora. Czy wystarczy przelać wrzątkiem, czy wymoczyć we wrzątku, czy wygotować? Nie chciałabym uszkodzić elementów, a na opakowaniu brak informacji.
Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

O, fajnie że pytasz, bo mnie też to zastanawiało :)

Ja już po konsultacji anestezjologicznej. Zakwalifikowali mnie do CC, szok... [emoji23]
Pani ordynator OIOMu uświadomiła mnie, że w świetle nowych badań po znieczuleniu podpajęczynówkowym wcale nie trzeba leżeć ani 12, ani 24h tylko po ustąpieniu znieczulenia należy jak najszybciej wstać, co zapobiega powstawaniu zrostom i zakrzepom, a popunkcyjny ból głowy może wystąpić zarówno u osoby, która leżała plackiem, jak i u osoby, która zaraz po ustąpieniu odrętwienia wstała. Ale wiadomo, jak to na oddziałach jest.. jeszcze starymi zasadami lecą i każą plackiem leżeć..
U nas po 8 godz pionizuja

reklama
Dziewczyny głupie pytanie mam [emoji39]czy Wy macie ryby wędzone w ciąży?? Wczoraj ciotka przywiozła z nad morza i się Tak zastanawiam czy opedzlowac trochę czy lepiej raz spokój?
Myślę z eod jednej rybki nic ci nie będzie bez przesady, inne kobiety piją alko i palą fajki nie dbają o siebie, ja też w tej ciąży zjadłam łososia wędzonego i shusi bo myślałam że mi język do dupy ucieknie

Do góry