reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Nie prawda moja koleżanka miała dwie operację macicy i 3 cięcia w tym jedne bliźniaki i jakoś żyję i dała radę czyli 5 razy powłoki brzuszne macicy miała cięte
Mnie ogólnie straszą tą cesarka że będzie strasznie... Wiem że nie będzie lekko ale jak nie dam rady urodzić naturalnie to co mam zrobić? I jeszcze te teksty że to nawet nie będzie poród, że nawet nie poznam tego bólu...

Ja ogólnie chciałam duża rodzinkę ale wszyscy mi mówią że można mieć tylko 3 cesarki...
Podobno dużo zależy od tego jak to wygląda w środku po kolejnych cesarkach. Dlatego warto popytać lekarza przed kolejnym cc żeby pooglądal jak to wygląda. Ty masz pierwsza więc nie ma narazie co pytać :)

Też chciałabym mieć 3 lub 4 :) jestem po jednym cc teraz spróbuję naturalnie.

Wszystko zalezy od szpitala. Najlepiej zadzwon do tego, gdzie chcesz rodzic i zapytaj. Czasami kaza czekac az bedzie termin, czasami umawiaja na dzien terminu a czasem tydz czy dwa przed
Dzwoniłam już ale kuźwa one same tam nic nie wiedzą każą dzwonić co chwilę ma inny numer, zadzwoniłam też do koleżanki ktora miała też takie skierowanie w tym szpitalu .. miała skierowanie na oddział i na Cc 38 tydzień ,pojechała rano na sor i ja przyjęli na oddział... Powiem gin żeby też mi wypisał takie skierowanie i od razu pojade bo ja już nie mam mocy czekać na termin, a leki też już nie działają ..

Mnie ogólnie straszą tą cesarka że będzie strasznie... Wiem że nie będzie lekko ale jak nie dam rady urodzić naturalnie to co mam zrobić? I jeszcze te teksty że to nawet nie będzie poród, że nawet nie poznam tego bólu...
Dziewczyno daj spokój. Dać się pokroić dla dziecka to niby nie poród?
Owszem samo cc nie boli ale boli później. Czy rodzimy SN czy cc to niestety ból jest.
Najważniejsze jest zdrowie Twoje i dziecka. Będzie dobrze zobaczysz. Z każdym dniem będzie coraz lepiej :)

reklama
Aha byłam dziś u pediatry i pytalam o te wit k, więc tak ona mi powiedziała że jak ja przyjmuje heparyne w ciąży to moje dziecko wręcz musi dostać te wit k!!! Bo ona jest odwróceniem heparyny w sensie że mi heparyna rozrzedza krew a wit k ma za zadanie zagescic krew i że ta Wit jest bardzo ważna dla dziecka itp
Upenwilam się i nic nie mogą zrobić bez mojej zgody i że jak będę chciała aby zbadali krew małemu przed szczepieniem to tam zrobią, poza tym oni tak będą mu krew pobierać że względu właśnie na te moje leki w czasie ciąży, zabieg credego mogę odmówić a resztę powiedziała że lepiej dla mojego dziecka i jego zdrowia abym się zgodziła o

Pytałam też o wit D3 dla mojej trójki od września mam im dawać dawkę 1000 i np vigantolette będzie dobre dla nich

Może się komuś te info przyda

Do góry