reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
@RooibosGirl - przy mojej szyjce mogę sobie poród przedwczesny wywołać

@KINDERBUENOO88 urodziny ma 13 września, a robimy jej w weekend poprzedzający

@StarAnia - w dwóch ciążach miałam ten sam problem i rodziłam ostatecznie 40+ ileś tam dni. Tylko, że do 36 tygodnia czy jakoś tak z pessarem leżałam, a teraz pessara nie mam, a na założenie jest za późno.

Jejku, naprawdę dużo piszecie ;)
To ja bym to skonsultowała jeszcze z innym lekarzem. Mam wrażenie, że nasi ginekolodzy uwielbiają nas straszyć, a potem wielkie zdziwienie, że ciąża przenoszona i sztuczne wywoływanie porodu w panice. Nie rozumiem też co ma masaż krocza do szyjki macicy ;)

I na dodatek możesz spędzić trochę czasu z mężem :) same plusy :)
A to prawda, w domu nigdy się nie odpocznie bo zawsze jest coś do zrobienia . My w zeszłym roku nie byliśmy na urlopie bo S. zmienił pracę i nie miał dni i 2 tyg byłam w domu . To wróciłam do pracy bardziej zmęczona niż przed urlopem :p
To dokladnie to co ja czuje i co sama z siebie powiedziala polozna: ze dobrze jest sie wyrwac z domu, nawet jak ciaza jest zagrozona, zmienic otoczenie. Ja bardzo odczuwam brak wyjazdow i ciagle "zamkniecie" w domu.
@kasiaczek89pl milego wyjazdu i kto moze niech zrobi to samo.

Ostatnia edycja:
I na dodatek możesz spędzić trochę czasu z mężem :) same plusy :)
A to prawda, w domu nigdy się nie odpocznie bo zawsze jest coś do zrobienia . My w zeszłym roku nie byliśmy na urlopie bo S. zmienił pracę i nie miał dni i 2 tyg byłam w domu . To wróciłam do pracy bardziej zmęczona niż przed urlopem :p

Ja to nie mam z tym problemu. Potrafię e domu odpoczywać bo i nie szukam sobie zajęć, coś na zasadzie ---- ooo kurz leży to może i ja poleżę:p

A tak bardziej serio, to porządek nawet mam ale tak bez latania codziennie ze ścierka a raczej porządnie to tylko raz w tyg. A ze nie gotuje bo nie lubię to mam bardzo dużo czasu :)

Ja wyciagnelam dziaiaj ostatnie rzeczy Malego do prania i chyba przegielam z iloscia, moj minimalizm najwyrazniej zaspal...;)
Czy wszystko pralyscie w pralce czy niektore rzeczy tez recznie? Troche boje sie zniszczyc tak na samym poczatku.

Hej dziewczyny! Za mną dość ciężka noc. Nie moglam się przekręcić z boku na bok :crazy: Musiałam najpierw usiąść i dopiero na drugi bok...
Dziś wizyta ale późnooo....
Idę zaraz się wykąpać i ogarnać co trzeba :D

Miłego dnia ;)

@StarAnia - konsultować nie będę, nie czuję potrzeby. Sama wiem jak reagowałam na podróż autem (80 km) czy spacer (2 km) i wiem, że nie służyło mi. On nie mówi mi, że na bank już urodzę, tylko że na moim etapie ciąży muszę zwolnić, żeby nie wywołać sobie porodu przed czasem.

reklama
Ja to nie mam z tym problemu. Potrafię e domu odpoczywać bo i nie szukam sobie zajęć, coś na zasadzie ---- ooo kurz leży to może i ja poleżę:p

A tak bardziej serio, to porządek nawet mam ale tak bez latania codziennie ze ścierka a raczej porządnie to tylko raz w tyg. A ze nie gotuje bo nie lubię to mam bardzo dużo czasu :)
Ja w domu srednio odpoczywam. Zdecydowanie wole wyjazdy. I chociaz lubie jezdzic po Polsce to dopiero za granica czulam, ze sie oderwalam od codziennosci. Ja jednak mam dusze włóczykija i lubie podrozowac. W takie lato jak w tym roku nie spedzilabym w Warszawie pewnie ani jednego weekendu. Dlatego tak mi niekomfortowo teraz.

Do góry