reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja bylam z rana na ktg i lekarz ktory patrzyl na zapis tak mnie milo zaskoczyl, patrzy na nazwisko i mowi „o pani aleksandro my sie juz spotkalismy na oddziale, jak sie pani czuje?” [emoji33] moja prowadzaca do ktorej chodze co 2 tygodnie srednio mnie kojarzy[emoji23] a tu takie mile zaskoczenie

reklama
Czesc Kobietki!
Ja dzisiaj lepiej spalam, ale tylko do 5 (od polnocy), potem zasnac nie moglam.
Czym zamierzacie myc swoje maluchy po urodzeniu i ew.smarowac? Robie zamowienie i sie zastanawiam. Mam rozterki - czasem mysle o zwyklym mydelku typu bambino, a czasami mysle o Lipikarze syndecie do mycia. Ja mam bardzo sucha i ultra wrazliwa skore, ale nie chce wydelikacac dziecka za bardzo. Jakie macie doswiadczenia?

Też mam tylko mydło jeleń.. W płynie i kostce. Jak będzie potrzebę to coś dokupię na bieżąco..

Ja bylam z rana na ktg i lekarz ktory patrzyl na zapis tak mnie milo zaskoczyl, patrzy na nazwisko i mowi „o pani aleksandro my sie juz spotkalismy na oddziale, jak sie pani czuje?” [emoji33] moja prowadzaca do ktorej chodze co 2 tygodnie srednio mnie kojarzy[emoji23] a tu takie mile zaskoczenie

Może masz charakterystyczne albo mu się spodobalas :) mnie lekarz od usg nerek skojarzył po miesiącu jak przyszłam pomimo ze inny gabinet

Dziecko ma 39cm,waga 1440 po dwoch dobacz 1325, ma hipotrofie chudzinka i spodziectwo do operacji. Lezy na oddziale noworodkowym, szybko nie wyjdziePrzewaznie je mleczko, wiec cos zaczyna tyć-ma juz 1340g. Nie bede juz pisac także życzę wszystkim powodzenia, trzymajcie sie.

Trzymajcie się. Wszystkiego dobrego

Ładne dziewczyny zawsze się kojarzy;)

Dziecko ma 39cm,waga 1440 po dwoch dobacz 1325, ma hipotrofie chudzinka i spodziectwo do operacji. Lezy na oddziale noworodkowym, szybko nie wyjdziePrzewaznie je mleczko, wiec cos zaczyna tyć-ma juz 1340g. Nie bede juz pisac także życzę wszystkim powodzenia, trzymajcie sie.
Zdrowia dla Maluszka i dla Ciebie!
Jakby Cie podkusilo to zajrzyj tu jeszcze i daj znac jak sie macie :)

@RooibosGirl - przy mojej szyjce mogę sobie poród przedwczesny wywołać

@KINDERBUENOO88 urodziny ma 13 września, a robimy jej w weekend poprzedzający

@StarAnia - w dwóch ciążach miałam ten sam problem i rodziłam ostatecznie 40+ ileś tam dni. Tylko, że do 36 tygodnia czy jakoś tak z pessarem leżałam, a teraz pessara nie mam, a na założenie jest za późno.

Jejku, naprawdę dużo piszecie ;)

Też postanowiłam dzisiaj poleżeć..
D w szkole.. taki szczęśliwy z tego dyżuru wczoraj wrócił.. to i ja odpocznę.. włączyłam wiatrak i tak chłodno, że kocykiem się nakryłam;)
Miłego dnia:)

reklama
Ja ogólnie świetnie się czuje w aucie , a mając do wyboru to stwierdziłam ze bardziej odpocznę tak niż w domu bo pewnie by mnie kusiło coś robić , jeszcze mam pare rzeczy poprasować , trochę pieluch ... pewnie kumpele chciały by przyjść a tak siedzę na dupce w chlodku...
I na dodatek możesz spędzić trochę czasu z mężem :) same plusy :)
A to prawda, w domu nigdy się nie odpocznie bo zawsze jest coś do zrobienia . My w zeszłym roku nie byliśmy na urlopie bo S. zmienił pracę i nie miał dni i 2 tyg byłam w domu . To wróciłam do pracy bardziej zmęczona niż przed urlopem :p

Do góry