reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja bylam z rana na ktg i lekarz ktory patrzyl na zapis tak mnie milo zaskoczyl, patrzy na nazwisko i mowi „o pani aleksandro my sie juz spotkalismy na oddziale, jak sie pani czuje?” [emoji33] moja prowadzaca do ktorej chodze co 2 tygodnie srednio mnie kojarzy[emoji23] a tu takie mile zaskoczenie

reklama
Czesc Kobietki!
Ja dzisiaj lepiej spalam, ale tylko do 5 (od polnocy), potem zasnac nie moglam.
Czym zamierzacie myc swoje maluchy po urodzeniu i ew.smarowac? Robie zamowienie i sie zastanawiam. Mam rozterki - czasem mysle o zwyklym mydelku typu bambino, a czasami mysle o Lipikarze syndecie do mycia. Ja mam bardzo sucha i ultra wrazliwa skore, ale nie chce wydelikacac dziecka za bardzo. Jakie macie doswiadczenia?

Też mam tylko mydło jeleń.. W płynie i kostce. Jak będzie potrzebę to coś dokupię na bieżąco..

Ja bylam z rana na ktg i lekarz ktory patrzyl na zapis tak mnie milo zaskoczyl, patrzy na nazwisko i mowi „o pani aleksandro my sie juz spotkalismy na oddziale, jak sie pani czuje?” [emoji33] moja prowadzaca do ktorej chodze co 2 tygodnie srednio mnie kojarzy[emoji23] a tu takie mile zaskoczenie

Może masz charakterystyczne albo mu się spodobalas :) mnie lekarz od usg nerek skojarzył po miesiącu jak przyszłam pomimo ze inny gabinet

Dziecko ma 39cm,waga 1440 po dwoch dobacz 1325, ma hipotrofie chudzinka i spodziectwo do operacji. Lezy na oddziale noworodkowym, szybko nie wyjdziePrzewaznie je mleczko, wiec cos zaczyna tyć-ma juz 1340g. Nie bede juz pisac także życzę wszystkim powodzenia, trzymajcie sie.

Trzymajcie się. Wszystkiego dobrego

Ładne dziewczyny zawsze się kojarzy;)

Dziecko ma 39cm,waga 1440 po dwoch dobacz 1325, ma hipotrofie chudzinka i spodziectwo do operacji. Lezy na oddziale noworodkowym, szybko nie wyjdziePrzewaznie je mleczko, wiec cos zaczyna tyć-ma juz 1340g. Nie bede juz pisac także życzę wszystkim powodzenia, trzymajcie sie.
Zdrowia dla Maluszka i dla Ciebie!
Jakby Cie podkusilo to zajrzyj tu jeszcze i daj znac jak sie macie :)

@RooibosGirl - przy mojej szyjce mogę sobie poród przedwczesny wywołać

@KINDERBUENOO88 urodziny ma 13 września, a robimy jej w weekend poprzedzający

@StarAnia - w dwóch ciążach miałam ten sam problem i rodziłam ostatecznie 40+ ileś tam dni. Tylko, że do 36 tygodnia czy jakoś tak z pessarem leżałam, a teraz pessara nie mam, a na założenie jest za późno.

Jejku, naprawdę dużo piszecie ;)

Też postanowiłam dzisiaj poleżeć..
D w szkole.. taki szczęśliwy z tego dyżuru wczoraj wrócił.. to i ja odpocznę.. włączyłam wiatrak i tak chłodno, że kocykiem się nakryłam;)
Miłego dnia:)

reklama
Ja ogólnie świetnie się czuje w aucie , a mając do wyboru to stwierdziłam ze bardziej odpocznę tak niż w domu bo pewnie by mnie kusiło coś robić , jeszcze mam pare rzeczy poprasować , trochę pieluch ... pewnie kumpele chciały by przyjść a tak siedzę na dupce w chlodku...
I na dodatek możesz spędzić trochę czasu z mężem :) same plusy :)
A to prawda, w domu nigdy się nie odpocznie bo zawsze jest coś do zrobienia . My w zeszłym roku nie byliśmy na urlopie bo S. zmienił pracę i nie miał dni i 2 tyg byłam w domu . To wróciłam do pracy bardziej zmęczona niż przed urlopem :p

Do góry