reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Tak dużo piszecie że nie jestem w stanie każdej z osobna odpowiedzieć ;) mam pytanie do kinderbueno czy ten lekarz prywatnie robi te usg? I czy on na starynkiewicza przyjmuje ? Ja miałam już 3 usg w ramach nfz, i może bym sobie zrobiła jeszcze jedno przed porodem. Ostatnie miałam w 32/33 tyg to ważył nie całe 2kg, też będzie chłopak u mnie.

reklama
Mój jak mu co gdzie wlezie to tak się boi że nauczył się sam sobie wyciskać. A wczoraj osa go dziabnęła i co? Większej paniki ja nasiałam niż on... generalnie nienawidzę owadów.. a os, pszczół, karaluchów i CIEM to maksymalnie.
AAAAAA Pierwsza osoba, która tak jak ja nienawidzi CIEM! Powiedz, że też wpadasz w panikę, jak one się tak obijają o ściany, meble i ludzi! I jeszcze dodaj, że masz paranoje, że w nocy taka Ci wlezie do łóżka i ją zgnieciesz! Powiedz, błagam!!!

A ja mam taki bol brzucha (skurcz?) z uczuciem parcia na 1 i 2. Nawet w lazience bylam i nawet sikac nie mialm czym. Martwic sie?
Na razie leze. To moj sposob na dolegliwosci ciazowe. Albo chodzenie jak mnie chwyci w nocy.

Seremida na oddziale anestezjolognod 6:00 do 14:00. Nie wiem jak to jest przy drugim porodzie ale z moja historią...porod wywoływany 2 tyg po terminie.Mam wrazenie ze lekarka dmucha na zimne ale biorac pod uwage ze przy pierwszym zwlekali i ma sile chcieli wyciagnac małą co skutkowało tym ze urodziła sie sina i miała problem z oddechem to upierać się nie będę. Akcja po oksy szła u mnie super, miał byc szybki poród a tu zonk...tak ze jak widać nic ptzrwidziec nie idzie.
Bajdelka35 termin mam na 21 wrzesnia z OM a 17 z USG. Mówiła cos o cięciu około 11 wrzesnia.

Tak patrzę na nasze rozmowy męsko damskie i se myśle ze mam chyba sporo dystansu do siebie , chodzi o ta długa na końcu
IMG_0989.JPG

Załączniki

• IMG_0989.JPG
    IMG_0989.JPG
    147,4 KB · Wyświetleń: 290
reklama
Seremida na oddziale anestezjolognod 6:00 do 14:00. Nie wiem jak to jest przy drugim porodzie ale z moja historią...porod wywoływany 2 tyg po terminie.Mam wrazenie ze lekarka dmucha na zimne ale biorac pod uwage ze przy pierwszym zwlekali i ma sile chcieli wyciagnac małą co skutkowało tym ze urodziła sie sina i miała problem z oddechem to upierać się nie będę. Akcja po oksy szła u mnie super, miał byc szybki poród a tu zonk...tak ze jak widać nic ptzrwidziec nie idzie.
Bajdelka35 termin mam na 21 wrzesnia z OM a 17 z USG. Mówiła cos o cięciu około 11 wrzesnia.
No jasne. Jeśli miałaś problemy przy wcześniejszym porodzie i lekarz ci tak doradza to nie ma, co się spierać :)

Do góry