reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A wczoraj mi napisała dziewczyna która była ze mną w szpitalu i była wtedy chyba w 35 t.c. z zagrażającym porodem przedwczesnym. Pisze mi, że jest już po terminie, już cuda wianki odprawia, żeby mały wylazł, a on nic i że mamy szansę się jeszcze na porodówce spotkać :p No na amen zatrzymali ten poród :p

No pięknie zatrzymali. Mi wg wypisu tez zatrzymali. I nawet badali mnie podobno [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] same brednie ten wypis.

reklama
Przypomnial mi sie dzisiaj swietny patent na upaly: gazpacho. Znam to z Hiszpanii, swietnie uzupelnia elektrolity, ktore sie traci wraz z potem. Jesli macie zdrowy zoladek to super sprawa na poprawienie samopoczucia i lekki posilek. Na przegrzanie dobry tez jest swiezo wyciskany sok z pomaranczy. Jak komus slabo to mozna wypic gotowe elektrolity.

Mnie to się nic nie chce zupełnie.
Obiad na szybko kurczak w sosie i ryż z warzywami. I leżę ciągle. Fajna burza była to miałam atrakcje :blink:
Czekam na noc spadających gwiazd . Mój zaproponował randkę w plenerze korzystając ze dziś jest zaćmienie i wlaswła noc spadających gwiazd.
A mnie jeszcze czeka umycie włosów ...skąd tu brać energię ? :-p

"Dodatkowe -25% przy zakupie min 3 szt lub -20% przy zakupie 2 szt do 29.7.18 Dotyczy zakupu ubran/butow z wyprzedazy z karta Smyk&spolka Wylacz w reg: smyk.com" takiego smsa dostałam.

Daj przepis na gazpacho :)
Ja robie gazpacho tak, jak nauczyl mnie pewien przystojny Hiszpan ;)
Pomidory (mozna obrac ze skorki), ogorek swiezy, cebule, papryke czrwona, czosnek, czerstwa bulke/bagietke (mozna lekko namoczyc) wrzucam do blendera i miksuje bardzo dokladnie z dodatkiem oliwy z oliwek, do smaku dodaje soli, pieprzu, octu winnego. Musi byc mocno schlodzone - oni dodaja kostki lodu. W andaluzyjskim przepisie Hiszpana dodawalo sie do miksowania surowe jajko (nie dodaje szczegolnie, ze w ciazy nie mozna ;)). Podaje sie ze slimaczkiem z oliwy z bagietka, chlebkiem. Mozna tez zamiast jesc lyzka wlac do szklanki i wypic. Swietnie odswieza i uzupelnia elektrolity.
Ja robie na oko, ale tu masz sensowny przepis: Link do: Gazpacho - klasyczny przepis na andaluzyjski chłodnik
Ach przypomniala mi sie Hiszpania i sie rozmarzylam :). W przyszlym roku jak moj Lewek (hisz. León) bedzie troche odchowany chcialam pojechac do Portugalii (moja druga wielka milosc), ale teraz zatesknilam za Hiszpania... ach

Paulamamula leć na randkę :) ZAZDROSZCZĘ!!!
A masz prysznic? Ja to lubię bardzo myc głowę, lubię mieć mokre włosy :)

Uwaga, chwale się. Wybrałam położna środowiskowa, przez telefon bardzo fajna babeczka, w przyszłym tygodniu mam zadzwonić i z Piotrkiem się z nią spotkamy. Zobaczymy co tam jak tam :) bo u mnie kwestia czy SN czy cc pozostaje nadal otwarta.

Nieźle że u was wybór.. U nas jedna w przychodni i Po prostu zgłasza się dziecko jak się przyjedzie z nim do domu;)

reklama
U mnie na wsi też ogólnie jest jedna i dopiero po porodzie. A jak pytałam o wsparcie w czasie ciąży to galy wywalili o czym ja mówię. Ale 20 km ode mnie jest szpital i tam na ktg jeżdżę i się umówiłam z tą babeczką. Domyślam się że nie będzie do mnie przyjeżdżać teraz do domu ale dobre i to że będę mogła się spotkać tam w mieście z nią:) no i w razie czego to może przy porodzie pomoże? Po spotkaniu napisze co tam :) ale jestem dobrze nastawiona.

Fajnie ze się udało.

Do góry