reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dzień dobry!
Nie wyspałam się. Budziły mnie skurcze, pęcherz i sny o zombie.
Dziś o 13 wizyta, ciekawe jak tam .

Wróciły mi straszne mdłości. Leżę w łóżku i myślę czy coś zjesc, czy zwymiotować - co bardziej pomoże [emoji14]

Zeszlo na sale poporodowe, a mi chodziło faktycznie o sale porodowe.
Właśnie w Pyskowicach, o które mi chodziło, ale się pomyliłam, są wieloosobowe sale PORODOWE. Czyli takie boksy odgrodzone parawanikami. Nie życzę nikomu, też tak rodziłam.
Hej ja też miałam dzisiaj mdłości ale jak zjadłam to odrazu przeszły wydaje mi się że za długo odstęp czasu zrobiłam pomiędzy posiłkami dlatego mnie tak zemdlilo żeby tylko mdłości i wymioty nie powróciły bo przez pierwsze 3 miesiące przechodziłam taki stan.....[emoji33]

reklama
Hej ja też miałam dzisiaj mdłości ale jak zjadłam to odrazu przeszły wydaje mi się że za długo odstęp czasu zrobiłam pomiędzy posiłkami dlatego mnie tak zemdlilo żeby tylko mdłości i wymioty nie powróciły bo przez pierwsze 3 miesiące przechodziłam taki stan.....[emoji33]

Ja tez jak jestem głodna to mi się chce wymiotować. Zjem i przechodzi ;)

Ale się ze starym pokłóciłam. O... Pierogi.
Najdurniejszy powód na świecie, a omal go za drzwi nie wywaliłam. Niech ta ciąża już się kończy...

Hejo hejo :)
Właśnie miałam pisać o tym rossne ale seremida mnie uprzedziła. A będzie informacja w aplikacji że już można odebrać czy muszę sama się upomniec? :) no wg daty usg to ja zaczynam 34 tydzień w piątek.

Byłam dziś na tym ktg. Moja wizyta wyglądała zmierzyć, zwazyc i babeczka pobrała na wszelki wypadek gbs z pochwy. Ale ktg zrobili i za tydzień kolejne.
Wiecie że w trakcie 20 minut miałam 3 na poziomie 50 i jeden dłuższy na poziomie 100??? Nie powiem bo poczułam takie dziwne coś. Ale suma summarum jestem zadowolona :) dostałam to po co poszłam, czyli ktg, na jakiś tydizen będę spokojniejsza. Zwłaszcza że usg w następny czwartek.

U nas położna mówiła że dobrze te chusteczki wszelkie przed użyciem przepłukac w wodzie bo mają bardzo dużo chemii :)

Też mam te water wipes, chyba Kasia pisała :)

Ja jeszcze z tym rossne się nie mogę ogarnac :) dopiero założyłam i ciemna jestem.

Ja mam narazie tylko z Pampers Premium Care 1, a chusteczki Water Wipes 99.9% wody w składzie na ewentualne wyjścia.Jeśli jezzcze nie odebrałaś to z kartą Rossnnę możesz odebrać paczkę 22 szt. Pampers 1 za 1 gr.
Kurde, a mnie Rossnę zaprosiło na razie tylko po odbiór oliwki przeciw rozstępom za 1 grosz. O pieluchach nie ma mowy.

A, dobra:
"Zarejestruj się w Programie Rossnę!. Sprawdź ofertę używając aplikacji Rossmann PL. Z aktywną kartą Rossnę! pomiędzy 34 tygodniem ciąży a 1 miesiącem życia dziecka otrzymasz za 1 grosz opakowanie pieluszek Pampers. Wirtualną Kartę pokaż obsłudze w dowolnej drogerii Rossmann. Po zeskanowaniu Karty pracownik przekaże Tobie paczkę pieluszek Pampers Premium Care rozmiar 1, 22 szt. za 1 gr. "

A, dobra:
"Zarejestruj się w Programie Rossnę!. Sprawdź ofertę używając aplikacji Rossmann PL. Z aktywną kartą Rossnę! pomiędzy 34 tygodniem ciąży a 1 miesiącem życia dziecka otrzymasz za 1 grosz opakowanie pieluszek Pampers. Wirtualną Kartę pokaż obsłudze w dowolnej drogerii Rossmann. Po zeskanowaniu Karty pracownik przekaże Tobie paczkę pieluszek Pampers Premium Care rozmiar 1, 22 szt. za 1 gr. "

Dzięki za info.

reklama
Seremida a wyświetli się ze juz to można wykorzystać? :)
Kasia ja też ciemna. A że wpisałam datę na 14 września to jeszcze czekam. Wkurza mnie to wszystko strasznie. Bo jestem tak jedna noga z Tobą i GoJ a druga noga jestem ze StarAnia. A ja bym chciała wiedzieć kiedy te moje dzieciątko wyjdzie. A każdy liczy po swojemu... Tydzien temu mój lekarz wpisał 33 plus 4, dziś baba wpisała 33. Ja nie wiem co mam odpowiadać na pytanie który to tydzień. Według mnie prawda leży gdzieś po środku. Ajjj

To ściągnij sobie aplikacje preglife ona pokazuje skończone tyg plus dni. Poprawnie jest podawać same skończone tyg. Czyli 33+4 to 33. Ja jakbym miała słuchać lekarza to byłabym już spakowana na amen , bo mówi ze jak dotrwam do wizyty 10.08 to Bedzie cud.

Do góry