reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
No ja wiem... I mój lekarz tez tak tłumaczy jak profesor Chloe. A wiem przecież doskonale że nie miałam regularnych miesiączek ani tym bardziej cykli co 28 dni :) ale bardziej by mi odpowiadał jednak ten termin na pierwszego. Co ja zrobię że lubię sobie tak dodawać. I co ja se dodam to oni odejmują.

StarAnia dla mnie 39 plus 6 to już przenoszona :p
Nie, dlaczego ;) powiem wiecej, do 42+0 nie ma mowy o ciąży przenoszonej ;) od 37+0 do 42+0 to ciąża w terminie. Jasne, że większość ma już dość i chciałaby szybciej, ale to dzieciak decyduje ;)

Miałam nie narzekać... ale jak to zrobić jak mięśnie mam niemal z ołowiu. Brzuch boli. coś nera ciągnie. I idzie na deszcz czytaj duchota.

Byłam złożyć prośbę o przyjęcie młodego do szkoły. Jutro się dowiem co i jak. Tzn. czy Pan Dyrektor zgodzi się go przyjąć. Jeśli tak to dostanę zaświadczenie i z tym do szkoły w której teraz jest plus do rejonowej... Kuźwa kraj papierów.

Pomidor na śniadanie = zgaga. Dziś dieta apteczna czyt. leki leki leki...

Ja jestem poobijana od środka... psychopata mi rośnie...

Ja szukam usg jamy i nerek. Skas te bóle się biora a skoro to nie od ciąży to może nery czy coś ... niby mam urologa jutro ale na NFZ to mi dopiero da skierowanie na usg i potem czekać na termin.

U mnie obie daty z OM i z usg wskazują na ten sam termin. Termin zapłodnienia plus/minus 1 dzień też zgadza się z tym co wyliczył lekarz. Później nie mogło się to wydarzyć, bo S. wyjechał do pracy za granicę, a wcześniej w tym cyklu jakoś nie mieliśmy czasu, sił, ani nastroju na korzystanie z łóżka inaczej niż jako miejsca do spania. Mała rośnie zgodnie ze statystyką, trochę pobujala sie w tabelce dla 10 centyla, ostatnio wskoczyła na 50.
Pytanie kiedy Blanka zapragnie wyjść na zewnątrz :)
Jestem baaardzo ciekawa ile teraz waży :) Ruchy czuję coraz wyraźniej, wydaje mi się, że tak jak to zapowiedział ginekolog wyszła ze swojej skrytki za kością łonową, bo czuję ją wyżej i mocniej niż kilka tygodni temu.

Wlazłam na wagę, waga o dziwo nawet trochę spadła, ale czuję, że dzidzia rośnie, więc chyba wszystko gra. Ograniczyłam słodkości, to pewnie przez to.

Muszę jechać na zakupy....czyli iść między ludzi i tak cholernie mi się nie chce.... I zastanawiam się jak to zrobić, żeby dużo kupić, ale żeby siatki nie były za ciężkie ;)

Uważaj na tych zakupach.

Bo to strasznie długo :) moja matka miała nas wyciąganych wszystkich w 37 tygodniu. Zyczylabym sobie tego samego.. Znioslabym jajo jakbym musiała czekać nie daj Boże po terminie jeszcze..

Mówiłam wam że mój mąż mi znalazł kilka siwych włosów? Wyrwałam, normalnie aż prawie białe.
Ale tyle trwa ludzka ciąża [emoji14] na to wpływu nie masz [emoji14]

To ściągnij sobie aplikacje preglife ona pokazuje skończone tyg plus dni. Poprawnie jest podawać same skończone tyg. Czyli 33+4 to 33. Ja jakbym miała słuchać lekarza to byłabym już spakowana na amen , bo mówi ze jak dotrwam do wizyty 10.08 to Bedzie cud.
Ja ostatnio na USG powiedziałam skończone a ona wpisała rozpoczęte... ale tydzień różnicy mi póki co nie robi. Skurcze mi sie dziś od krzyża nasilają... boszsz jak nie urok to sraczka. A w ogóle mam mega ochotę na lodowate piwo. Nie jakieś owocowe tylko na typową gorycz chmielu.

Ja ostatnio na USG powiedziałam skończone a ona wpisała rozpoczęte... ale tydzień różnicy mi póki co nie robi. Skurcze mi sie dziś od krzyża nasilają... boszsz jak nie urok to sraczka. A w ogóle mam mega ochotę na lodowate piwo. Nie jakieś owocowe tylko na typową gorycz chmielu.

Ja sama już nie wiem skąd te bóle ale są momentami takie ze nie do zniesienia. Od strony ciążowej raczej nie , leki od gin biorę regularnie wiec powinno być spokojnie tam. Ja się dziś pilnuje lekkie śniadanie i tyle. A takie właśnie zimne mocne piwo za mną od tygodnia chodzi.

No ja wiem... I mój lekarz tez tak tłumaczy jak profesor Chloe. A wiem przecież doskonale że nie miałam regularnych miesiączek ani tym bardziej cykli co 28 dni :) ale bardziej by mi odpowiadał jednak ten termin na pierwszego. Co ja zrobię że lubię sobie tak dodawać. I co ja se dodam to oni odejmują.

StarAnia dla mnie 39 plus 6 to już przenoszona :p
Mi lekarz mimo że podkreślałam cykle 31 dniowe wyliczył na podstawie 28. Ale z USG w 12tc tego gen. mam cykle 31 i pokrywa się to z tym co USG wskazuje.

reklama
Do góry