reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Hej dziewuszki. U mnie ciężka noc. Nie wiem jak sobie poradzić , ale bardzo bolą mnie ręce i nadgarstek. Dlonie mam jak bańka spuchnięte. Ból nadgarstka nie do wytrzymania. Co godzinę się budziłam ,żeby zmienić pozycję . W środę za tydzień mam wizytę , może lekarz mi coś doradzi. [emoji58]
Spróbuj w zimnej wodzie wymoczyć ja tak wczoraj wstałam z lewą ręką..

Miki bryka jak szalony a w nocy miałam schizy bo spał i już ja jazdy że coś nie-tak

Mi chce brzuch rozwalić normalnie. Kolejny dzień. Ogólnie mam taki napiety wzdety jakby ze aż ciężko się ruszyc. A jak zacznie szaleć to uczucie jakby się miał rozwalić ...jak za dużo napompowany balon.

reklama
Zeszlo na sale poporodowe, a mi chodziło faktycznie o sale porodowe.
Właśnie w Pyskowicach, o które mi chodziło, ale się pomyliłam, są wieloosobowe sale PORODOWE. Czyli takie boksy odgrodzone parawanikami. Nie życzę nikomu, też tak rodziłam.
Samych dobrych wieści na dzisiejszej wizycie! :)
Ja wczytałam się w opisy tego co mają u nas w szpitalu.
Jeśli chodzi o sale porodowe to mają 4 jednoosobowe. Wanny nie mają ani jednej. W salach porodowych są łazienki.
Jeśli chodzi o poporodowe to 2 sale jednoosobowe z łazienką, 3 sale jednoosobowe bez łazienki, 12 sal dwuosobowych bez łazienki. Czyli prawdopodobieństwo trafienia po porodzie na salę bez łazienki jest ogromne :D
Ucieszyłabym się, gdyby na dzisiejszych zajęciach szkoły rodzenia okazało się, że idziemy obejrzeć porodówkę - co innego czytać o niej, a co innego zobaczyć i posłuchać co gdzie i jak jest naprawdę.

Jeśli chodzi o sny to mi jak na razie tylko raz śnił sie koszmarek związany z porodem, a tak to mam normalne sny, gdzie chyba jestem bez brzucha. Co zabawne w snach przestałam biegać, skakać, wykonywać jakiekolwiek niebezpieczne i gwałtowne ruchy - nawet podświadomość wie, że w ciąży nie wolno.

Do góry